Макар, че се запознах с някои от вас на живо, сметнах, че е редно да представя моята бибитка и тук...
Малко предистория:
До преди няколко месеца дори не подозирах, колко недооценена може да бъде дадена марка, а именно Шкода. Почти винаги в семейството сме карали японски автомобили, но прецених, че човек трябва да може да разнообразява и да опита различни марки, та чак тогава да се счита за компетентен да изкаже мнението си по въпроса коя става и коя не. Истината е, че съм карал, а и съм се возил в много различни автомобили, но не и Шкода (освен по такситата). Може би нямаше и да карам такава, ако не беше колега от форума, който ме задмина на един от булевардите в Пловдив. Бяла РС-ка... Красота, наистина ми грабна вниманието и веднага отворих в нета да прочета какви двигатели има, какви са им цените, какви са тез красиви автомобили.
Ежедневието ми е такова, че ми трябваше кола, която да побира повечко багаж, да е икономична и най-важното - да има 4х4 (тъй като често се качвам в планината, където зимата си е както си трябва). За мое щастие установих, че РС има хем дизел, хем 4х4. Не мина и месец от проучванията ми в интернет, когато запазихме час за Тест-Драйв на бензинова РС230. Определено бях очарован от качеството на интериора, от визията, от вървежа, от духа на колата. Това беше моята кола. Моята тръпка. Моето желание. Бързо достигнах до извода, че тази марка е златна мина за съотношението цена-качество. Остана само въпросителната, бензиновата добре, ами дизела? Как ли ще се усеща на пътя? Същата ли ще е тръпката?
Меракът е по-лош и от разстройството, поръчах я, без да съм я тествал, без да знам какво ще получа. Рискувах.
Това, което пристигна 3 месеца по-късно, покри иначе завишените ми очаквания и ги надхвърли.
Skoda Octavia mk3 VRS TDI 4x4 DSG 184ps, цвят- кварцово сиво (Дилъра ми каза, че съм гламав да я поръчам в този обикновен цвят, но въобще не смятам, че е обикновен, харесва си ми и това е) с всички важни екстри за мен:
-навигация
-шибедах
-Canton
-парктроници със задна камера
-DSG
и др.
Карам доста градско, затова много държах да е DSG - не съжалявам! А 4х4-то просто не дава на колата да приплъзне, гладко и стабилно ускорение!
Сега колата е на 9000км и няма как да съм по-доволен от избора си на цвят/джанти/екстри/автомобил като цяло
А ето и малко снимки:

![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)