Ок,извинявам се за спама.Баш Майстора написа: 29.09.2018, 07:26:06 kocenino, Темата все пак е за друго,нека не спамим повече тук.
Тракане Октавия III
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
kocenino
- Гараж: FABIA
Тракане Октавия III
- bobo80
- Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI
Тракане Октавия III
Да точно това е свука ,който имаше и при Пасата на чичо ми. В началото по неравносри само , в последствие и при равен път с ниска скорост..
Пак казвам подмениха му кутията и всичко приключи. Това обаче беше 2016г. ако са се усетили обаче и са го изкарали като нормално кофффти.
пп. Абе да не е колегата стрелял по сервиза преди два месеца.
Пак казвам подмениха му кутията и всичко приключи. Това обаче беше 2016г. ако са се усетили обаче и са го изкарали като нормално кофффти.
пп. Абе да не е колегата стрелял по сервиза преди два месеца.
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Тракане Октавия III
Колеги, братя по съдба с чаткащите Калашници (скорости), от Бришкода също бая теми са се навъдили през последните 3-4 месеца за този проблем и според тях е от някакъв тампон на скоростите, който седи под акумулатора (при Фабия 3) :

Доколкото разбрах този тампон имал 3 разновидности с различна твърдост. Понеже от завода ни слагат явно този най-мекия, за намаляне до минимум на предаваните вибрации от мотор/скорости към купето, съответно при лашкане (сменяне на предавки) тоз тампон позволява голям ход и чуваме въпросното блъскане/чаткане.
Проблема изчезвал или поне доста намалявало шума при слагане на тампон с по-твърда гума, който e с парт номер 6Q0 199 555 AS
Има ли някаква "акция" за този проблем или и това е "нормално", както пулсиращите спирачки на колегата с новия Супърб, ще попитам в Еуратек като ходя да сменям масло юли месец
Ако ме хванат лудите мога и да си го сменя сам и ще споделя дали има положителен резултат (ако някой реши да ме изпревари, също да докладва кво е станало ).

Доколкото разбрах този тампон имал 3 разновидности с различна твърдост. Понеже от завода ни слагат явно този най-мекия, за намаляне до минимум на предаваните вибрации от мотор/скорости към купето, съответно при лашкане (сменяне на предавки) тоз тампон позволява голям ход и чуваме въпросното блъскане/чаткане.
Проблема изчезвал или поне доста намалявало шума при слагане на тампон с по-твърда гума, който e с парт номер 6Q0 199 555 AS
Има ли някаква "акция" за този проблем или и това е "нормално", както пулсиращите спирачки на колегата с новия Супърб, ще попитам в Еуратек като ходя да сменям масло юли месец
- zorozlatanov
- Гараж: Tesla Model 3 -Dual Motor
Renault ZOE 52kWh-Red
RAM Bike XC Twoo - Обратна връзка:
Тракане Октавия III
Моята е по абсолютно същия начин, но само на паваж, на втора предавка и то почти без газ. В момента в който подам газчица и изчезва. Дерт ми беше досега, защото ме беше срам да питам дали и други с 6DSG дрънчат по този начин.
Та така- и така е тръгнало- да попитам. Потеглят ли ви рязко колите на първа предавка. Изкарвайки я от гаража, имам чувството, че съм на кола със спортен съединител, рипа си яко и ако не съм бърз със спирачката ще отидат огледалата. По същия начин е и на първа, все едно някой ме блъска леко отзад. Некомфортно е.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Тракане Октавия III
zorozlatanov, Това с рязкото потегляне(рипване)е характерерно за повечето от DSG-тата.Немците(пък и не само те)се оплакват масово от това.С един поляк с О3 говорих наскоро по въпроса.Той сподели,че толкова бил изнервен ,че си сменил колата със такава с механични скорости и известна загуба на стойност[smilie=pardon.gif]Но късмета при него е проработил,защото бързо продал колата и поръчал новата,макар и с по-слабия двигател(вместо 184к.с. автомат,150 ръчка TDI).
Dieselgate Team member
- zorozlatanov
- Гараж: Tesla Model 3 -Dual Motor
Renault ZOE 52kWh-Red
RAM Bike XC Twoo - Обратна връзка:
Тракане Октавия III
Да, зная че е характерно, но при моята е повече изразено.Имаме две служебни на по 180к км., но те потеглят по-плавно. Карал съм и на шурето Голф 7, 4х4 190к.с, но и той май рипа по-малко. На събирането на СтЗ бани, ще пробвам, ако има някой с кутия като моята за сравнение.