Тракане Октавия III
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
m15hO_888
Тракане Октавия III
Здравейте колеги, преди два месеца и аз се сдобих с нова Октавия 3 1.8 TSI 7DSG, та след около 1000 изминати километра започна да трака като каруца по неравности(паваж) тъй като мислех, че проблема идва от ходовата част или по-скоро спирачните апарати днес имах записан час в ЕТ да я погледнат след около 8 километра тест от тяхна страна беше установено, че не е от ходовата част ами от някакви втулки на DSG-то който били оставени по-хлабави и имали информация от завода, че това е нормално и не се оправя та въпроса ми е лъзнаха ме по пързалката или така ми се струва тъй като леко нереално ми звучи да е нещо напълно нормално чисто нов автомобил да трака повече от на Хасан каруцата
, някой имал ли е подобен проблем и съответно има ли начин това тракане да се отстрани
- bobo80
- Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI
Тракане Октавия III
Не знам колега дали е нормално. Мой роднина имаше същия проблем със първите бройки на новия Пасат през 2015г.
Кутията бе 6DSG и по мое мнение шума беше по-скоро като на торба с метални чаркове. В началото беше почти недиловим после стана дразнещ накрая чак срамно. Точава също се опитаха да го убеждават ,че е нормално за тeзи кутий. По онова време имах позиций в Порше Юг и с много кандърми успяхме да изкрънкаме смяна на цялата кутия. След подмяната никакви проблеми. Колата още се кара от чичо ми и е вече на над 100к км. Става въпрос за Пасат "B8"
2.0 TDI.
Мъчи ги за отстраняване на проблема.
Кутията бе 6DSG и по мое мнение шума беше по-скоро като на торба с метални чаркове. В началото беше почти недиловим после стана дразнещ накрая чак срамно. Точава също се опитаха да го убеждават ,че е нормално за тeзи кутий. По онова време имах позиций в Порше Юг и с много кандърми успяхме да изкрънкаме смяна на цялата кутия. След подмяната никакви проблеми. Колата още се кара от чичо ми и е вече на над 100к км. Става въпрос за Пасат "B8"
2.0 TDI.
Мъчи ги за отстраняване на проблема.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Тракане Октавия III
Е, ако са били "лабави" от завода, щели са да тропат от първите дни. Как се разтрака в последствие? Я ги гърчи да ти я оправят. На 1000 км. и ще трака. Не че и моята, като ритна съединителя и не чатка, като затвор на АК-47,ама.... според ЕТ не мога да сменям скорости и се съгласих ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Тракане Октавия III
На Фабийката чатка верно бая осезаемо. Единствения "лек", който съм открил, че действа безотказно е първа втора и трета да се цедят до 2500-600 оборота и тогава да сменя. Ако карам икономично и не пускам сууупер внимателно/плавно съединителя чатка верно като Калашник ![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
- bondo
- Гараж: O3 1.4 TSI 2016
Тракане Октавия III
Едно към едно е и моята телигаdigitalundgrd написа: 26.09.2018, 23:01:33 На Фабийката чатка верно бая осезаемо. Единствения "лек", който съм открил, че действа безотказно е първа втора и трета да се цедят до 2500-600 оборота и тогава да сменя. Ако карам икономично и не пускам сууупер внимателно/плавно съединителя чатка верно като Калашник![]()
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Тракане Октавия III
При мен е и на фабията и на октавията. Като при октавията е по отчетливо. Но може би е така, защото на фабията никога не сменям под 3000
Аз за какво съм си взел бензин, да го еВа
А на октавията, тя е дизел, сменям като покаже на дисплея и щрака яко. И ходих до ЕТ, возих се с един пич от сервиза, той ме погледна и ми вика "що се занимаваш с глупости? Карай си новата кола и си свиркай." И аз взех да усилвам повечко музиката и така.
Но колегата е с DSG. И казва че е друг шума. А и на 1000 км, ебаси. Аз бих ги ръчкал по настойчиво. Поне да ти покажат бюлетина от завода.
Но колегата е с DSG. И казва че е друг шума. А и на 1000 км, ебаси. Аз бих ги ръчкал по настойчиво. Поне да ти покажат бюлетина от завода.
- Германеца
- Гараж: Skoda Rapid Spaceback 1.6 diesel, 90 PS, 7 DSG,
Skoda Octavia 3 RS, 2.0 diesel, 184 PS, 6 DSG
Тракане Октавия III
Ебах тая крива нива... На нов автомобил да му тракат чаркаля...
-
kocenino
- Гараж: FABIA
Тракане Октавия III
Колеги не сте само вие,и при мойта чатка съединителя,а е само на 1000 км.Ходих до Еуратек и те ми отговориха,карай си колата и си свиркай.Като се счупи ела да е оправим.Лошото е,че и мотора се разтрака все едно няма масло докато е студена,загрее ли става много тихичка. ![search [smilie=search.gif]](./images/smilies/search.gif)
- nrayanov
- Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005 - Обратна връзка:
Тракане Октавия III
Да ти е честита и да нямаш проблеми с нея. Силен ли е шума или е пренебрежим?
- Баш Майстора
- Гараж: Шкода120L-52hp,
- Обратна връзка:
Тракане Октавия III
kocenino, Така ще е,като и правиш разработка от вас до службата..Прав ли съм?
Тия чаткания при механичните кутии вероятно ще изчезнат с времето.Гледайте да не заклинвате кутията,демек натискането на съединителя да не е след пускането на газта при смяна на скорост,най-вече първа-втора.
А за тракането при колегата с дсг-притеснявай ги в ЕТ,не е допустимо това нещо!
Тия чаткания при механичните кутии вероятно ще изчезнат с времето.Гледайте да не заклинвате кутията,демек натискането на съединителя да не е след пускането на газта при смяна на скорост,най-вече първа-втора.
А за тракането при колегата с дсг-притеснявай ги в ЕТ,не е допустимо това нещо!
-
fancko
- Гараж: О3 FL 1.8 TSI 7DSG
Тракане Октавия III
Моето дсг също трака понякога, но само при ниска скорост и без газ.
И не само то, като минавам през дупки се чува все по-ясно нещо като търкане на мек материал от вратите.
Км: 16000
И не само то, като минавам през дупки се чува все по-ясно нещо като търкане на мек материал от вратите.
Км: 16000
-
m15hO_888
Тракане Октавия III
Някой колеги явно не ме разбраха от както беше на 1000км го усетих това тракане вече е на 11000 за два месеца доволно се повозихме, странното е, че не трака винаги каквото и да си говориме не е нормално мисля дори да се консултирам наистина със завода ако някой го е правил нека сподели какво са му отговорили да не се окаже, че в ЕТ ни карат да вярваме в призраци пича който я е тествал е чувал О3 да трака така по улиците все едно някое колело ще падне ама тва е положението от завода така казали един вид “Купи си нова кола и си пей “Лесли каручка малелей””
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Тракане Октавия III
m15hO_888, кофти. Бих бил бесен и аз.
Провери в Briskoda дали има подобни оплаквания - там хората си търсят правата и поне ще разбереш дали наистина Шкода не го оправят, дали е разпознато като проблем.
Тук в БГ-то често не смеем да си търсим правата, не виждаме смисъл. Понякога наистина няма. Но пък може да има - ако се окаже, че има технически бюлетин.
И за твое успокоение - качеството на Шкода Октавия е ... средно
Провери в Briskoda дали има подобни оплаквания - там хората си търсят правата и поне ще разбереш дали наистина Шкода не го оправят, дали е разпознато като проблем.
Тук в БГ-то често не смеем да си търсим правата, не виждаме смисъл. Понякога наистина няма. Но пък може да има - ако се окаже, че има технически бюлетин.
И за твое успокоение - качеството на Шкода Октавия е ... средно
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Тракане Октавия III
Във VW форума, в темата за Пасат B8 поне трима човека са се оплакали от абсолютно същия проблем. Единият беше дал 95К за него...
И в Порше се опитвали да ги къпят, че било нормално да ти дрънчи чисто новата кола като консерва пълна с гайки...
На един му изтропало DSG-то на 600 км...
Аз ако съм ще пиша във всеки форум къде що намеря, до всички представителства на марката и разбира се до КЗП.
Накрая бих ги и съдил. Така де ако е нормално трябва ВСЯКА бройка да има такова поведение. А това очевидно не е така.
И в Порше се опитвали да ги къпят, че било нормално да ти дрънчи чисто новата кола като консерва пълна с гайки...
На един му изтропало DSG-то на 600 км...
Аз ако съм ще пиша във всеки форум къде що намеря, до всички представителства на марката и разбира се до КЗП.
Накрая бих ги и съдил. Така де ако е нормално трябва ВСЯКА бройка да има такова поведение. А това очевидно не е така.
-
kocenino
- Гараж: FABIA
Тракане Октавия III
Да напълно си прав.Но все пак не мисля,че има значение къде се кара и колко.Минавам по 23-25км а ден(до работа и обратно).Мисля си,че ще е някое от зъбните колела за променливото газоразпределение."Баш Майстора" какво можеш да ме посъветваш?Благодаря предварително.Баш Майстора написа: 27.09.2018, 11:13:59 kocenino, Така ще е,като и правиш разработка от вас до службата..Прав ли съм?