Старт Стоп системата

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Старт Стоп системата

Мнение от todor87 »

ТТодоров, адашче, всички позиционират буталата. Това са самурайски похвати за реклама на нещо съвсем стандартно, бих казал и изостанало вече(от първите старт/стоп системи). На ваг-ините старт/стоп системата се води последно поколение, а гасенето в движение иновация. ;)
П.с. според мен, можеш само да се радваш, че не си взел тази асматична тройка, за съжаление и дума да не става.
П.с.2. Направи се един Рево стейдж 1 и почвай само да раздаваш газ и да се кефиш. Забравяш за ш...ните регенерации по 2 пъти на ден и пр.
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Старт Стоп системата

Мнение от Sec8200 »

може,може ... не споря

п.п. викаш да набумтя печката и да се грея [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Старт Стоп системата

Мнение от todor87 »

ТТодоров написа: 03.10.2018, 21:53:04 викаш да набумтя печката
Няма да съжаляваш. :)
Аватар
bobo80

Škoda Фен²

Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI

Старт Стоп системата

Мнение от bobo80 »

Не сте карали Дачия със старт/стоп система затова ревете за вашите.
Аватар
Германеца

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Rapid Spaceback 1.6 diesel, 90 PS, 7 DSG,
Skoda Octavia 3 RS, 2.0 diesel, 184 PS, 6 DSG

Старт Стоп системата

Мнение от Германеца »

Аз пък съм супер доволен от Старт-Стоп системата. Иска се просто свикване при ползване в различни ситуации. В края на краищата не разбирам оплакванията на някои колеги, все пак това е екстра и като такава се поръчва и плаща отделно - като не ви харесва поради каква причина изобщо я поръчахте, че после да я изключвате, щото била толкова "намква си гадна джаджа". Отделно от това, сериозно ли мислите, имам предвид тези колеги, дето са против Старт-Стопа изобщо, че някой ще ви произведе кола, дето ще я карате до пенсия? Едва ли има хора тук, които да не са наясно, че системата не може да функционира, ако се произвеждат "вечни" автомобили, "вечни" перални, "вечни" мобилни телефони и прочие. Най-ясно личи по мобилните телефони, всъщност - много може да ви харесва даден телефон, но след пет години, примерно, става безполезен - спират да му ъпдейтват софтуера и край-честито, имате си тухла. Ми много ясно, кой ще купи иначе новата Ябълка, новия "невероятен" Самсунг и т.н., ако старите функционират безпроблемно. Живеем, вече, в капитализъм, това е положението. Но, ако се върнем на Старт-Стопа, в задръстване, на светофар например си работи напълно добре. Сега, ако си на нерегулирано кръстовище без предимство просто натискаш бутона, за да не загасва и да можеш да "излетиш", когато имаш възможност. Но, искрено се съмнявам, че изобщо в света съществува приложена иновация, каквато е Старт-Стоп, която да направи щастливи всички. Хората са различни. Едни искат да не харчи колата излишно на място при светофар да кажем, (заради консумацията на гориво, заради вредните газове и прочие), други смятат, че в това е вграден начин да амортизира автомобила, за да му е гадно на собственика, какъвто е случаят и със смяната на long life масло на 30 000 км., нищо, че производителят определя това като достатъчно с оглед на гаранцията. Но не, в БГ има "експерти", смятащи, че са в пъти по-квалифицирани от самия производител, откъде идва това самочувствие аз не знам. Но, дори и да са прави последните, пак производителят ще ги цака, понеже има последната дума. Айде, ето ви бананче 1банан за дългия пост
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Старт Стоп системата

Мнение от BlackPearl »

Старт-Стоп си е стандартно оборудване за Октавия и НЕ се доплаща! [smilie=music.gif]
Изображение
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Старт Стоп системата

Мнение от Sec8200 »

то хубаво,че не сме я платили...

за телефоните..скоро си преродих Nexus 6, който обичам и досега е адекватен хардуер с LineageOS и продължава да се ползва с ежеседмични ъпдейти. Благодаря за лекцията по капитализъм,не знаех,че съм станал жертва и нямам избор в живота си

В БМВ обществото има един лаф "а той немеца го е помислил" - да купувам викаш немско и да целувам ръка :) Още един любим лаф от "онова" общество "както пипа немеца друг така не може да пипне"

п.п. на 80% карам и аз с изключен старт-стоп

п.п.2. повече няма да пиша,че темата отива в изповедалника...старт/стоп,Ябълки/Круши,Дизел/Бензин,Ръчна/Крачна...
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Старт Стоп системата

Мнение от redalex »

Баш Майстора написа: 03.10.2018, 20:46:07 redalex, Защото при палене гълта повече гориво,от колкото ако е работил 5-10 сек.на тихи обороти.
Ми...не.

https://www.roadandtrack.com/new-cars/c ... l-savings/

и малко коментари под видеото:
Starting a COLD engine causes wear and tear, because at the moment of starting there is less lubrication of key components like camshafts. However, once the engine has reached operating temperature the oil is already there, and the viscosity is as the engine needs it to be. So, starting and stopping a WARM engine does not cause additional wear and tear. And as Jason already mentioned, cars with a start/stop system have an improved starter circuit.

hamzterix well I know that a lot of manufacturers use an oil feed system that always allows oil to be sent to the major components within fractions of a second upon start up. With modern engines I'd assume not as much as you might think. But I'm also just an automotive tech and not an engineer lol

ТТодоров написа: 03.10.2018, 21:18:00 нас в МЕИто ни учеха,че стартовия процес е най-стресов (по-точно преходния процес от едно състояние в друго).

старт стоп е мор в това отношение, но повечето са баровци и не го мислят за след 3-4г,но ако се гледа дългосрочно не е добре.

Да не говорим,че яко е юркана и загряла пак не е добре (знам има ел.водна помпа и т.н.)..
Не знам/помня на колко години си, но подозирам, че в МЕИто са ви учили на неща, които са били актуални поне преди 15-20 години.
Един приятел влезе там през 99та, изкара 1 семестър и напусна с думите "няма да си загуба няколко години, за да ме учат на неща, които са били актуални преди 20 години".
Аватар
Баш Майстора

Ретро Škoda

Гараж: Шкода120L-52hp,
Обратна връзка:

Старт Стоп системата

Мнение от Баш Майстора »

redalex, Този от клипчето защо не извади маркуча за бензин и не го натопи в тези епруветки,които размахва така убедително?Тогава щеше да разбереш за какво говоря,защото го знам от практиката,а не от клипчетата.И не забравяй,че всичко ново е добре забравено старо. [smilie=pardon.gif]
Аватар
redalex

Skoda Electric

Старт Стоп системата

Мнение от redalex »

Нямам идея...обърни се с въпроса към него.
Аз от практиката знам, че старт стопът ми сваля около литър среден разход в града.

И честно казано не ми пука колко се износва стартера - не мисля да я карам 200 години тая кола.
Аватар
Баш Майстора

Ретро Škoda

Обратна връзка:

Старт Стоп системата

Мнение от Баш Майстора »

Аз не споря,че старт-стопа е ненужен,просто искам да кажа,че в задръствания от типа"тръгни-спри"е по скоро с обратен ефект.Човек трябва да преценява добре как да я ползва.А това колко износва двигателя-последна грижа е в днешно време.А днешното време е...изпитание за всеки един от нас :)
Аватар
redalex

Skoda Electric

Старт Стоп системата

Мнение от redalex »

От една страна имаме видео с човек, който обяснява как са провели тестове и какви са резултатите, а от другата страна имаме човек, който казва "аз съм видял и знам, че не е така"...

Пред тежка дилема съм - кого да кредитирам с повече доверие?!?! ;)
Аватар
Баш Майстора

Ретро Škoda

Обратна връзка:

Старт Стоп системата

Мнение от Баш Майстора »

Естествено,че ще се уповаваш на своите наблюдения и заключения,а не на моите.Или и за това ще поспорим..? :)
Аватар
redalex

Skoda Electric

Старт Стоп системата

Мнение от redalex »

Не спорим.

Дискутираме старт стоп системата и конкретно дали моторът харчи повече при самото запалване, отколкото ако работи напразно Х време.
И докато някой не го докаже емпирично (както този във видеото) всичко друго е предположение.
hvp800

Škoda Ludicrous

Старт Стоп системата

Мнение от hvp800 »

BlackPearl написа: 04.10.2018, 01:11:01 Старт-Стоп си е стандартно оборудване за Октавия и НЕ се доплаща! [smilie=music.gif]
Остави , че не се заплаща , но поне при голф НЕ можеш да си поръчаш кола без тази "екстра"
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”