Старт Стоп системата

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
ss_julio

Шкода Новак

Старт Стоп системата

Мнение от ss_julio »

Колеги,
кажете ползвате ли въпросната система или я изключвате. Ще ви кажа на мен какви не ми харесва, че когато съм на свободна и спирам с натисната спирачка още при самото спиране до покой и колата гасне т.е. липсват едни 2 секунди преди да я загаси. Говорих с ЕТ , но било нормално. Карах един Форд Куга, не е като при Октавията. Спирам на сфетофара на свободна , натиснат педал на спирачката и след 2-3 секунди тогава гасне.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Старт Стоп системата

Мнение от BlackPearl »

Винаги я изключвам. [smilie=music.gif]
Изображение
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC

Старт Стоп системата

Мнение от PRO »

На Пежо гаси още при 20км/ч (по спомен). Или свикваш да я използваш, като натискаш съединителя когато смяташ, че не ти трябва за конкретната ситуация. Или като запалиш колата изключваш Старт-Стоп от копчето.
TSI Team
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Старт Стоп системата

Мнение от Sawyer »

Първото нещо, което правя след като запаля колата, е да изключа тая глупост. Никога не съм я ползвал, няма и да я ползвам. :)
linksys

Шкода Новак

Гараж: Škoda Superb 3 2.0TDI 190PS 4x4 DSG

Старт Стоп системата

Мнение от linksys »

Това е първото което изключвам. Най ме нерви като чакам да се вмъкна за ляв завой и тя вземе да изгасне [smilie=ireful1.gif]
Аватар
enenen

Škoda Фен²

Гараж: Kia Sportage NQ5 MHEV

Старт Стоп системата

Мнение от enenen »

Аз не мога да разбера, защо просто не сложат възможност за ръчно активиране. Слагаш едно хубаво бутонче някъде на удобно, един индикатор на таблото, подобен на тоя, който те подсеща да смениш предавката, и готово. Като разбира се бутона няма да работи в движение и т.н.

При Мазда този проблем е решен много по-интелигентно. Ако спреш с леко натискане на спирачката (случая с левия завой или ако пъплиш на светофар примерно) не изключва, а само когато я натиснеш по-силно.
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Старт Стоп системата

Мнение от redalex »

Факт, че при Шкода изкючва още в движение, което е малко странноособено в началото. На форд системата работеше по-добре.

Но ако не искам да ми гасне колата натискам съединителя (който го има нали) и няма драма :)
Иначе до колкото помня с компютър и кабел можете да си го изключите форева тоя авто старт/стоп... или в ЕТ да ви го спрат.

Аз като цялосъм му фен и го намирам за готино нещо - особено след като карам 90% в София.
Аватар
deniz8912

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Octavia 2 FL vRS 2.0 TDI CEGA 6manual

Ex ....Skoda YETI AMBITION 4X4
1.8 TSI 160к.с.
Обратна връзка:

Старт Стоп системата

Мнение от deniz8912 »

аз само докато се возя в кола със Start/Stop се изнервих пък камо ли да карам. Голяма глупост е тоза за мен. Айде разбирам да си в мега якото задръстване дето не мърдаш с по 5-10 мин, но в това Ауди което се возих и при най - краткото спиране на място бам гасни. Не ме кефи и мен.
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Старт Стоп системата

Мнение от Taratajki »

Аз си го ползвам и на двете коли. На отавията, дизел, гасне по рано, преди да съм напълно в покой. Докато на фабията, бензин, гасне чак когато съм спрял напълно. И при фабията дори не я забелязвам тая система,така или иначе колата е много тиха и като угасне не ми прави впечатление. Ако съм в трафик тип старт-стоп, държа съединителя, докато се сетя, че може да я изключа :) После си я включвам пак, все пак пести някакво гориво и малко по малко смрад за планетата :)
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Старт Стоп системата

Мнение от Sec8200 »

enenen написа: 03.10.2018, 18:01:30При Мазда този проблем е решен много по-интелигентно. Ако спреш с леко натискане на спирачката (случая с левия завой или ако пъплиш на светофар примерно) не изключва, а само когато я натиснеш по-силно.
пак сол в раната [smilie=sarcastic.gif] освен това това при спиране в покой оставят цилиндрите в положение да палят колата с искра и да не олекотят стартера (не съм сигурен дали не се ползвай и той ,но в лек режим).

Честно казано аз я ползвам чат пак. Но в малккте улички ск е направо опасна като забравя...намалявам з завой тя огасне в движение и волана се втвърди на секундата,леко е неприятно.

На Корейката чакаше колата да е в пълен покой, чий чешки гений е решил да гаси двигателя докато не си в покой е мистерия за мен. Но може и да има някакво техническо обяснение
Аватар
redalex

Skoda Electric

Старт Стоп системата

Мнение от redalex »

Е как пък веднъж не ми е угаснала в завой деба?! Явно бърже карам... [smilie=sarcastic.gif]

ПС - колата се пали и ако навиеш волана (т.е. напънеш сервото)
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Старт Стоп системата

Мнение от Sec8200 »

пали се,да....ама едно лошо чувство остава
Аватар
redalex

Skoda Electric

Старт Стоп системата

Мнение от redalex »

Само да питам - къде ги намери тия завоЙ дет се взимат с 1-2км/ч, че да угасне колата?!?!
Аватар
Бай Онзи

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 3 FL, Vision, 184 Hp, 4x4, DSG.

Старт Стоп системата

Мнение от Бай Онзи »

За мен е изключителна глупост и бих я деактивирал моментално един път за винаги. Но жена ми каза, че много я кефи и винаги когато кара щяла да я ползва.
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Старт Стоп системата

Мнение от Sawyer »

При мен гасне само в пълен покой. Случвало се е да я забравя включена и да се задейства тая система.

Не я ползвам, защото за мен е пълен абсурд в типичното софийско задръстване, в което мръдваш по 10 (или по-малко) метра през няколко минути, колата да направи за час 30-40 цикъла “палене-гасене”.

Каквото ще да са изчислявали и да говорят производителите, това няма как да не е*е майката на една камара неща в автомобила в дългосрочен план.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”