Старт Стоп системата
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
ss_julio
Старт Стоп системата
Колеги,
кажете ползвате ли въпросната система или я изключвате. Ще ви кажа на мен какви не ми харесва, че когато съм на свободна и спирам с натисната спирачка още при самото спиране до покой и колата гасне т.е. липсват едни 2 секунди преди да я загаси. Говорих с ЕТ , но било нормално. Карах един Форд Куга, не е като при Октавията. Спирам на сфетофара на свободна , натиснат педал на спирачката и след 2-3 секунди тогава гасне.
кажете ползвате ли въпросната система или я изключвате. Ще ви кажа на мен какви не ми харесва, че когато съм на свободна и спирам с натисната спирачка още при самото спиране до покой и колата гасне т.е. липсват едни 2 секунди преди да я загаси. Говорих с ЕТ , но било нормално. Карах един Форд Куга, не е като при Октавията. Спирам на сфетофара на свободна , натиснат педал на спирачката и след 2-3 секунди тогава гасне.
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC
Старт Стоп системата
На Пежо гаси още при 20км/ч (по спомен). Или свикваш да я използваш, като натискаш съединителя когато смяташ, че не ти трябва за конкретната ситуация. Или като запалиш колата изключваш Старт-Стоп от копчето.
TSI Team
- Sawyer
- Гараж: ///
Старт Стоп системата
Първото нещо, което правя след като запаля колата, е да изключа тая глупост. Никога не съм я ползвал, няма и да я ползвам. 
-
linksys
- Гараж: Škoda Superb 3 2.0TDI 190PS 4x4 DSG
Старт Стоп системата
Това е първото което изключвам. Най ме нерви като чакам да се вмъкна за ляв завой и тя вземе да изгасне ![ireful1 [smilie=ireful1.gif]](./images/smilies/ireful1.gif)
- enenen
- Гараж: Kia Sportage NQ5 MHEV
Старт Стоп системата
Аз не мога да разбера, защо просто не сложат възможност за ръчно активиране. Слагаш едно хубаво бутонче някъде на удобно, един индикатор на таблото, подобен на тоя, който те подсеща да смениш предавката, и готово. Като разбира се бутона няма да работи в движение и т.н.
При Мазда този проблем е решен много по-интелигентно. Ако спреш с леко натискане на спирачката (случая с левия завой или ако пъплиш на светофар примерно) не изключва, а само когато я натиснеш по-силно.
При Мазда този проблем е решен много по-интелигентно. Ако спреш с леко натискане на спирачката (случая с левия завой или ако пъплиш на светофар примерно) не изключва, а само когато я натиснеш по-силно.
- redalex
- Гараж: i3
Старт Стоп системата
Факт, че при Шкода изкючва още в движение, което е малко странноособено в началото. На форд системата работеше по-добре.
Но ако не искам да ми гасне колата натискам съединителя (който го има нали) и няма драма
Иначе до колкото помня с компютър и кабел можете да си го изключите форева тоя авто старт/стоп... или в ЕТ да ви го спрат.
Аз като цялосъм му фен и го намирам за готино нещо - особено след като карам 90% в София.
Но ако не искам да ми гасне колата натискам съединителя (който го има нали) и няма драма
Иначе до колкото помня с компютър и кабел можете да си го изключите форева тоя авто старт/стоп... или в ЕТ да ви го спрат.
Аз като цялосъм му фен и го намирам за готино нещо - особено след като карам 90% в София.
- deniz8912
- Гараж: Skoda Octavia 2 FL vRS 2.0 TDI CEGA 6manual
Ex ....Skoda YETI AMBITION 4X4
1.8 TSI 160к.с. - Обратна връзка:
Старт Стоп системата
аз само докато се возя в кола със Start/Stop се изнервих пък камо ли да карам. Голяма глупост е тоза за мен. Айде разбирам да си в мега якото задръстване дето не мърдаш с по 5-10 мин, но в това Ауди което се возих и при най - краткото спиране на място бам гасни. Не ме кефи и мен.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Старт Стоп системата
Аз си го ползвам и на двете коли. На отавията, дизел, гасне по рано, преди да съм напълно в покой. Докато на фабията, бензин, гасне чак когато съм спрял напълно. И при фабията дори не я забелязвам тая система,така или иначе колата е много тиха и като угасне не ми прави впечатление. Ако съм в трафик тип старт-стоп, държа съединителя, докато се сетя, че може да я изключа
После си я включвам пак, все пак пести някакво гориво и малко по малко смрад за планетата 
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Старт Стоп системата
пак сол в ранатаenenen написа: 03.10.2018, 18:01:30При Мазда този проблем е решен много по-интелигентно. Ако спреш с леко натискане на спирачката (случая с левия завой или ако пъплиш на светофар примерно) не изключва, а само когато я натиснеш по-силно.
Честно казано аз я ползвам чат пак. Но в малккте улички ск е направо опасна като забравя...намалявам з завой тя огасне в движение и волана се втвърди на секундата,леко е неприятно.
На Корейката чакаше колата да е в пълен покой, чий чешки гений е решил да гаси двигателя докато не си в покой е мистерия за мен. Но може и да има някакво техническо обяснение
- redalex
Старт Стоп системата
Е как пък веднъж не ми е угаснала в завой деба?! Явно бърже карам... ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
ПС - колата се пали и ако навиеш волана (т.е. напънеш сервото)
ПС - колата се пали и ако навиеш волана (т.е. напънеш сервото)
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Старт Стоп системата
пали се,да....ама едно лошо чувство остава
- redalex
Старт Стоп системата
Само да питам - къде ги намери тия завоЙ дет се взимат с 1-2км/ч, че да угасне колата?!?!
- Бай Онзи
- Гараж: Octavia 3 FL, Vision, 184 Hp, 4x4, DSG.
Старт Стоп системата
За мен е изключителна глупост и бих я деактивирал моментално един път за винаги. Но жена ми каза, че много я кефи и винаги когато кара щяла да я ползва.
- Sawyer
- Гараж: ///
Старт Стоп системата
При мен гасне само в пълен покой. Случвало се е да я забравя включена и да се задейства тая система.
Не я ползвам, защото за мен е пълен абсурд в типичното софийско задръстване, в което мръдваш по 10 (или по-малко) метра през няколко минути, колата да направи за час 30-40 цикъла “палене-гасене”.
Каквото ще да са изчислявали и да говорят производителите, това няма как да не е*е майката на една камара неща в автомобила в дългосрочен план.
Не я ползвам, защото за мен е пълен абсурд в типичното софийско задръстване, в което мръдваш по 10 (или по-малко) метра през няколко минути, колата да направи за час 30-40 цикъла “палене-гасене”.
Каквото ще да са изчислявали и да говорят производителите, това няма как да не е*е майката на една камара неща в автомобила в дългосрочен план.