От доста време съм в търсене на правилната марка и модел за семейно/рибарска кола. Харесват ми просторни коли с голям багажник.
Шкода Октавия комби ми грабна окото. Може би най-вече, защото ми наподобява караната от мен вече 15 години Citroen Xsara Combi
Главният въпрос който ме гложди е до колко има смисъл да се ориентирам към 4х4 вариант на модела при следните условия:
Ходя активно за риба. Не се вра по чукари. Имам лодка с колесар. Главно ми трябва за пясък по морето и разкаляни брегове по язовирите. Живея във Варна където 1-2 месеца максимум да е лошото време със сняг и поледици. Живея в централната част, така че не ми трябва 4х4 ежедневно за прибиране до вкъщи.
Та, като си направя сметката да ми трябва 20-40 пъти на година. Ама затъването с колесар и лодка, на места където повечето пъти няма кой да ти помогне не ме кефи. Мачът е игран на няколко пъти вече.
Оправдано ли е да търся кола с 4х4 в този случай, като се има в предвид и съответната му поддръжка?
Заглеждам модели 2015-2016 в зависимост от цената.
Разбира се Scout беше първия ми избор, но реално разбрах че освен по-големия просвет от 3см, други основни разлики с 4х4 моделите - няма. Поправете ме ако не съм разбрал правилно. Външният вид наистина е супер, но дали само тези неща си заслужават разликата в цената?
Накратко. Ако имам реална нужда от 4х4 дали да си струва да заложа на Scout или да търся Оctavia 4x4? Върти ми се като идея 2.0 дизеловия вариант.
И нещо последно. Тъй като ми трябва теглич, гледам снимки по обяви в които виждам теглич, а не се вижда ел.буксата. Аз ли съм в грешка или....???
Поздрави и благодаря предварително. Голяма драма ми е