Предисторията: надъхан от колите на колеги тук във форума началото на годината след като събрахме семейния съвет решихме да сменим колата като стигнахме до консенсус с жената и се спряхме на Октавия комби бензин RS бял Лебед. Една от причините беше отстъпките който даваха в момента.
Отивам следващия ден в ЕураТек почвам да поръчвам и се оказва, че от 2 дни комби вече не може да се поръча. Шах стоя и немогат да взема адекватно решение. Викам давай седан тогава, започваме да конфигурираме и стигаме до цена около 75 000лв., а комбито по оферта беше около 65 000лв. Викам това е голям разлика трябва да обсъдя с жената. Между временно ми вкараха мухата за Супърб и направихме и една конфигурация и за него комби L&K 2.0 TSI 190 и цената излизаше същата като на седановата RS.
В крайна сметка решихме, че ще е Супърб, като комфорта надделя пред конете.
Отивам да поръчвам Супърба и на входа се срещам с един от приемниците, мой познат и си говорим какво ще поръчвам, при което той ми споделя, че негов познат тези дни си чака новия Суперб спорт лайн и ще връща стария като има вече оценка от ЕураТек и ако някой му даде парите ще го даде. Продавача се оказа също и познат на брат ми при което и от двамата ми беше потвърдено, че колата е много пазена и си заслужава парите който и дават. Малко на майтап му звъннаха и той дойде след 5 минути с колата направихме едно кръгче, разбира се до началника да я види и стиснахме ръцете.
И така станахме собственици на Суперб комби 2.0 TSI 190 произведена 06.2020г. колата имаше абсолютно всички неща който ние щяхме да добавяме единствената разлика беше цвета. И Белия лебед стана Сребърна Стрела.
От края на януари тази година когато взехме колата на 82 000км.

за 9 месеца навъртяхме 18 000км.

До момента освен една смяна на масла, филтри и накладки всичко друго е само бензин.
За тези километри с колата обиколихме доста места и създадохме доста спомени заедно.

Определено не съжалявам за избора си и съм много доволен от колата.
След първите месеци ми се въртеше идеята да мина през ремап на мотора и кутията за да вдигна малко мощността. Но навъртайки всички тези километри осъзнах, че е напълно безсмислено. То в 99% от шофирането колата се кара на нормален режим, даже и когато съм на спортен ( там е по-рязък мотора , кутията пак я слагам на нормален режим). Колата почти не се налага да се кара над 4000 оборота, поради което аз и сега не ползвам целия и потенциал. Затова на този етап си я карам така.
Сега ме хапе една муха по главата да взема новия Супърб 4 със същата моторизация и 204к.с., но може би скъперника във мен ще надделее и ще си покарам тази още известно време, но нищо не се знае.