Кола на 4 години, върната от лизинг. Такива коли са обслужвани икономично по предписанията - смяна на масло на 30000 км - без резонни по-чести смени, без излишни разходи, защото не се е предвиждало колата да се пази за дългогодишно ползване. Връщат я на лизинга, да се оправя с предстоящите ѝ проблеми следващия купувач. От тази гледна точка обявената цена е много висока. Ако цената беше 32000 лв, можеше да се разсъждава.
Това е кола извън фабричната гаранция. Щом не е казано в обявата откъде е колата, значи е от чужбина. Шкодите имат 2-годишна общоевропейска гаранция (която при тази отдавна е изтекла) + още 2 или 3 години допълнителна гаранция от представителството, откъдето е била първоначално закупена. Даже да има някаква остатъчна гаранция, ако стане нещо гаранционно, ще трябва да я караш за гаранцията там някъде в чужбина, което е абсурдно.
С две думи - по-добре добави към цената 15-20000 лв и си купи нова такава Октавия вместо да рискуваш с тази.
---
Ponkata85 написа: 18.02.2024, 21:04:52
Четох, че моделите от тази година имат пробелем с инфотеймънта и по-конкретно свързването чрез андроид ауто. Как точно да го тествам и да разбера дали има софтуерен или хардуерен проблем.
Изчел съм всичко написамо за О4 тук във форума, но не съм чувал тук за такива проблеми. Имало е проблеми с дефектни медии-устройства още като нови, което е наложило тяхната подмяна, но след това никой не се е оплаквал. Можеш да го тестваш като сдвоиш с мултимедията телефон с Android OS 9+ (трябва да не е Xiaomi или Huawei или някоя екзотична марка, че някои от тях не поддържат Android Auto по лицензни причини) - жично (ако колата няма SmartLink) или безжично (ако колата има SmartLink) и видиш дали работи. Изключително просто се прави. По-скоро има проблеми с определени телефони поради тяхното прегряване, а не със самата мултимедия на колата.
Ponkata85 написа: 18.02.2024, 21:04:52
Другото ми по-конкретно питане е свързано с магистралното шофиране и шума в купето... Има ли деиствително такъв проблем или ревютата на този модел дават доста субективна информация?
Според мен информацията за такъв шум е доста субективна. За мен купето е доста добре обезшумено, като за кола от този клас. Заради доброто обезшумяване се откроява шума от гумите, който зависи от гумите. Разбира се, обезшумяването на колите от по-висок клас (било то по-висок като клас или като марка) е по-добро.
При шофиране с отворен прозорец шумът при О4 е по-силен отколкото при старата ми О2, тъй като аеродинамиката на О4 около прозорците не е на ниво. Проблема с аеродинамиката при отворени прозорци са го констатирали и потребители в Briskoda.
Edit: Благодаря на
@istoyanov за уточнението, че в обявата пише, че колата е от Германия. Пропуснал съм го, то не променя вече казаното.