Осветление в багажника-крушка?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
ratel
- Гараж: Škoda Octavia 3 2.0 TDI DSG
Здравейте, имам следният глупав въпрос относно крушката в багажника( двете отзад) на Skoda Octavia 2018, имам огромното желание да ги сменя с LED, още повече че едната вече падна вътре в кората на багажника при отварянето (надявам се да не трака, където и да е сега). Насочил съм се към тези : Philips Ultinon Pro6000 W5W T10 LED Vehicle Lighting with Road Approval, 6000 K
От предишно сблъскване с такова начинание на Skoda Fabia 2007 не се гасеше осветлението в багажника и си светеше непрекъснато, което го забелязах едва след като си замина акумулатора. Та на въпроса първо крушката дали правилно съм разбрал вида е W5W и дали ще мога да сложа такива крушки които да са LED и да се гаси осветлението в багажника при затваряне и заклчване без да се слага-имат canbus.
Благодаря предварително, като пак се извинявам за най-вероятно неправилно написаното техничвско обяснение.
От предишно сблъскване с такова начинание на Skoda Fabia 2007 не се гасеше осветлението в багажника и си светеше непрекъснато, което го забелязах едва след като си замина акумулатора. Та на въпроса първо крушката дали правилно съм разбрал вида е W5W и дали ще мога да сложа такива крушки които да са LED и да се гаси осветлението в багажника при затваряне и заклчване без да се слага-имат canbus.
Благодаря предварително, като пак се извинявам за най-вероятно неправилно написаното техничвско обяснение.
- blindbard
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
- Обратна връзка:
ratel, ако сте от София, Вашият човек е @JORDITO.
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
-
ratel
От София съм, но жиевея в момнета в Швейцария и трябва на местна почва да се справям, достта често ми липсва България.
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Поради причина слабото светене на оригиналните плафони, които бяха с нажежаема жичка, аз също преди 2 години се замислих за лед в багажника. И постъпих така:
Извадих единия плафон и с него отидох в магазин за авточасти. Казаха ми, щракайки на компа, че за Шкода нямат LED плафони. Питах какви имат и тези за Ауди А3 нали е все ФВ груп, бяха само по-дебели в дълбочина, но то зад кората има много място.
Сега в багажника е "ден".
Извадих единия плафон и с него отидох в магазин за авточасти. Казаха ми, щракайки на компа, че за Шкода нямат LED плафони. Питах какви имат и тези за Ауди А3 нали е все ФВ груп, бяха само по-дебели в дълбочина, но то зад кората има много място.
-
ratel
Да използвам темата за крушката
, успешно са сменени и 2 в багажника с от Алито, по- лесно и евтино ми е от там за Швейцария. Та сега искам и да сменя и 2 крушки в купето над предните седелки. Обаче как се отваря. Гледах го и то ме гледа, но няма комуникация. Дали само с напъване на лайсната около плафона и цялото ще падне или има някъде скрита щипка....Не ми се ще хамалската да подхождам. Също направих за мен откритие, че нямам светлени във предните врати, просто под капачето няма никои. Което ми е странно,уж колата има доста екстри като я взех, а това да го няма. Не че е болка, но с нея ще се заема на по-късен етап или като съм си в България.
Обаче, много ме дразнят тия 2 лампи отгоре на главата ми да греят....
, успешно са сменени и 2 в багажника с от Алито, по- лесно и евтино ми е от там за Швейцария. Та сега искам и да сменя и 2 крушки в купето над предните седелки. Обаче как се отваря. Гледах го и то ме гледа, но няма комуникация. Дали само с напъване на лайсната около плафона и цялото ще падне или има някъде скрита щипка....Не ми се ще хамалската да подхождам. Също направих за мен откритие, че нямам светлени във предните врати, просто под капачето няма никои. Което ми е странно,уж колата има доста екстри като я взех, а това да го няма. Не че е болка, но с нея ще се заема на по-късен етап или като съм си в България. Обаче, много ме дразнят тия 2 лампи отгоре на главата ми да греят....
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
Махаше се капаче и под него има скрити винтове
- BlackSpot
- Гараж: Skoda Octavia 3, 2.0 TDI
Skoda Fabia 2, 1.4 TDI
<= Те това е колата!-
baijoro
Има и друг вариант на изпълнение на плафона, но и за него съм гледал клипчета. Потърси. Мисля, че предната му част се дърпаше надолу.
-
tomich
- Гараж: Roomster 08.2010г. 1.6 tdi , 90к.с.

Аз сложих тези от алиекспрес.Свети много добре.
Roomster 2010г. 1.6 tdi , 90к.с.
-
tomich
- Гараж: Roomster 08.2010г. 1.6 tdi , 90к.с.
Понеже моята е отстрани и не осветява достатъчно.Вързах я към нея и я поставих горе по средата.Получи се перфектно(нищо че се виждат кабелчетата)

Roomster 2010г. 1.6 tdi , 90к.с.
- Бай Онзи
- Гараж: Octavia 3 FL, Vision, 184 Hp, 4x4, DSG.
Кой е точният модел на плафончетата от Ауди?baijoro написа: 17.06.2023, 17:23:22 Поради причина слабото светене на оригиналните плафони, които бяха с нажежаема жичка, аз също преди 2 години се замислих за лед в багажника. И постъпих така:
-
baijoro
Доста време мина от тогава, но се оказа, че съм запазил кутийката, защото вътре са оригиналните плафони.
Това е номерът:

Това е номерът: