Осветление в багажника-крушка?

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
ratel

Шкода Новак

Гараж: Škoda Octavia 3 2.0 TDI DSG

Мнение от ratel »

Здравейте, имам следният глупав въпрос относно крушката в багажника( двете отзад) на Skoda Octavia 2018, имам огромното желание да ги сменя с LED, още повече че едната вече падна вътре в кората на багажника при отварянето (надявам се да не трака, където и да е сега). Насочил съм се към тези : Philips Ultinon Pro6000 W5W T10 LED Vehicle Lighting with Road Approval, 6000 K

От предишно сблъскване с такова начинание на Skoda Fabia 2007 не се гасеше осветлението в багажника и си светеше непрекъснато, което го забелязах едва след като си замина акумулатора. Та на въпроса първо крушката дали правилно съм разбрал вида е W5W и дали ще мога да сложа такива крушки които да са LED и да се гаси осветлението в багажника при затваряне и заклчване без да се слага-имат canbus.

Благодаря предварително, като пак се извинявам за най-вероятно неправилно написаното техничвско обяснение.
Аватар
blindbard

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
Обратна връзка:

Мнение от blindbard »

ratel, ако сте от София, Вашият човек е @JORDITO.
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
ratel

Шкода Новак

Мнение от ratel »

От София съм, но жиевея в момнета в Швейцария и трябва на местна почва да се справям, достта често ми липсва България.
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Мнение от baijoro »

Поради причина слабото светене на оригиналните плафони, които бяха с нажежаема жичка, аз също преди 2 години се замислих за лед в багажника. И постъпих така:
Извадих единия плафон и с него отидох в магазин за авточасти. Казаха ми, щракайки на компа, че за Шкода нямат LED плафони. Питах какви имат и тези за Ауди А3 нали е все ФВ груп, бяха само по-дебели в дълбочина, но то зад кората има много място.
Сега в багажника е "ден".
ratel

Шкода Новак

Мнение от ratel »

Да използвам темата за крушката [smilie=yahoo.gif] , успешно са сменени и 2 в багажника с от Алито, по- лесно и евтино ми е от там за Швейцария. Та сега искам и да сменя и 2 крушки в купето над предните седелки. Обаче как се отваря. Гледах го и то ме гледа, но няма комуникация. Дали само с напъване на лайсната около плафона и цялото ще падне или има някъде скрита щипка....Не ми се ще хамалската да подхождам. Също направих за мен откритие, че нямам светлени във предните врати, просто под капачето няма никои. Което ми е странно,уж колата има доста екстри като я взех, а това да го няма. Не че е болка, но с нея ще се заема на по-късен етап или като съм си в България.
Обаче, много ме дразнят тия 2 лампи отгоре на главата ми да греят....
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мнение от NRG »

Махаше се капаче и под него има скрити винтове
Аватар
BlackSpot

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia 3, 2.0 TDI
Skoda Fabia 2, 1.4 TDI

Мнение от BlackSpot »

Ето как: https://www.youtube.com/watch?v=1X6XJgGJ_hI
Поздрави! :)
Изображение <= Те това е колата!
baijoro

Škoda Ентусиаст

Мнение от baijoro »

Има и друг вариант на изпълнение на плафона, но и за него съм гледал клипчета. Потърси. Мисля, че предната му част се дърпаше надолу.
tomich

Шкода Новак

Гараж: Roomster 08.2010г. 1.6 tdi , 90к.с.

Мнение от tomich »

Изображение
Изображение

Аз сложих тези от алиекспрес.Свети много добре.
Roomster 2010г. 1.6 tdi , 90к.с.
tomich

Шкода Новак

Гараж: Roomster 08.2010г. 1.6 tdi , 90к.с.

Мнение от tomich »

Понеже моята е отстрани и не осветява достатъчно.Вързах я към нея и я поставих горе по средата.Получи се перфектно(нищо че се виждат кабелчетата)

Изображение
Roomster 2010г. 1.6 tdi , 90к.с.
Аватар
Бай Онзи

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 3 FL, Vision, 184 Hp, 4x4, DSG.

Мнение от Бай Онзи »

baijoro написа: 17.06.2023, 17:23:22 Поради причина слабото светене на оригиналните плафони, които бяха с нажежаема жичка, аз също преди 2 години се замислих за лед в багажника. И постъпих така:
Извадих единия плафон и с него отидох в магазин за авточасти. Казаха ми, щракайки на компа, че за Шкода нямат LED плафони. Питах какви имат и тези за Ауди А3 нали е все ФВ груп, бяха само по-дебели в дълбочина, но то зад кората има много място.
Сега в багажника е "ден".
Кой е точният модел на плафончетата от Ауди?
baijoro

Škoda Ентусиаст

Мнение от baijoro »

Доста време мина от тогава, но се оказа, че съм запазил кутийката, защото вътре са оригиналните плафони.
Това е номерът:

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”