Водородно почистване на двигатели

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
pechatara

Почетен член

Гараж: Октавия 1 AHF chiptuning bega4kata
Обратна връзка:

Мнение от pechatara »

Пускам тази тема, за да споделя моите впечатления от тази процедура, извършена от новия партньор на форума -http://carbon-cleaner.com/.
Машината работи на принципа на електролизата, заредена е с вода и калиева основа и произвежда браунов газ, т.е. разделя водата на водород и кислород.
Когато чист водород се вкарва в двигателя, температурата в горивната камера кара молекулите водород да се разграждат на водород протони, те влизат в реакция с въглеродните отлагания , размекват ги и ги трансформират във въглеводороди в газообразно състояние и ги изхвърлят през ауспуха. Дано да съм го обяснил правилно, макар и не много научно... :)
Цялата процедура трае един час, машината има таймер и след изтичане на времето се изключва . Дебитът `и е 12 литра на минута, което е достатъчно за почистване на двигатели на леки автомобили, бусове, джипове, строителна техника и др.
P1050765.JPG
P1050768.JPG
P1050767.JPG
Това е машината, тежи около 70кг. и има консумация на ток едва 2 kw/h.
Процедурата е следната: колата работи с подаден браун газ през възд.филтър около 20 мин. на празен ход, след което се държи 10 мин. на 3000 - 3500 оборота, следва пак празен ход и така до изтичане на времето.
P1050766.JPG
Почиства сегменти, клапани, чела на бутала, егр, турбо, геометрия, катализатор и дпф.
Цената на това почистване е 20 лв. на цилиндър, като за членове на сдружението при показване на чл.карта правят 20% отстъпка.
Лично аз съм доволен от процедурата, двигателят работи осезаемо по-тихо и определено е по-отзивчив, особено в ниските, с лекота поема и ускорява. Следва да има и икономия на гориво, намаляване на вредните емисии, възстановена компресия и т.н. На края на процедурата успях да заснема това, което върши чудото под формата на фина водна пара.https://www.youtube.com/watch?v=DsuQug0 ... e=youtu.be
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
fulcrum

Ретро Škoda

Гараж: VW 2 GT 1990
Skoda 130
Tatra 813

Мнение от fulcrum »

Mоята машина на идеен ескиз на реализация вече е напълно завършена , дава 8,5 литра на минута и 10,5 в екстремен режим. [smilie=hunter.gif] .
Вълшебство!
SAM_1753.JPG
SAM_1752.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
Баш Майстора

Ретро Škoda

Гараж: Шкода120L-52hp,
Обратна връзка:

Мнение от Баш Майстора »

fulcrum написа:Mоята машина на идеен ескиз на реализация вече е напълно завършена .....
Много ми харесва понеже си е половин Шкода120 ;)
А по същество:Благодаря на Pechatara за споделената информация,звучи невероятно хубаво!
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

Тия дни срещам вече няколко пъти теми за това прочистване.
Като цяло съм скептичен,но колегата,който ме отвя на драга,да сподели и друго инфо.
Тия 65лв къде ли не са отишли.
Аватар
pechatara

Почетен член

Обратна връзка:

Мнение от pechatara »

Здравко, кажи какво те интересува, казвам веднага! [smilie=scratch_one-s_head.gif]
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

Това, "Скаута"(от другия форум) го направи преди седмица и даже и тема пусна по въпроса,но е в другия форум.Ето че не е единствения доволен от тази процедура!
П.П:Имаше и доста скептици на темата,както и съвсем вял интерес!
Dieselgate Team member
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Това е бъдещето. Ако почиства без да разглобяваш всички тези компоненти тези 65лв. са нищо.
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

pechatara написа:Здравко, кажи какво те интересува, казвам веднага! [smilie=scratch_one-s_head.gif]
На книга изглежда отлично.
Но щом споделяш личен опит,това вече е друга бира.
Моето леко притеснение е,къде отива мизерията,защото аз съм с катализатор,който не е премахнат заради двете ламбда сонди.
Иначе бих пробвал този метод,както казах тия парици къде ли не са отишли...
Въпреки,че при мен мотора е след почти основен ремонт и съм доволен от вървеж,разход на гориво,и най-важното-от разход на масло. :)
Аватар
fulcrum

Ретро Škoda

Гараж: VW 2 GT 1990
Skoda 130
Tatra 813

Мнение от fulcrum »

Аз си издухах ежедневката- бензинов Golf 2 1,8 /1,6 викам си , да става каквото ще да
става ....каквото излезе , излезе във вид на фина водна пара .Един час на празен ход го
държах и след това газ до Смолянските езера. Направо си е своеобразна
нанотехнология. Не че е толкова замърсен , все пак е кола на пропан бутан и бензин.

Сега ще пробвам да изчистя някоя ,,обречена'' нафтова печка. [smilie=hunter.gif]

п.п.HHO генератора в първия пост е родно производство , евалла на предприемчивите
и творците!
Аватар
pechatara

Почетен член

Обратна връзка:

Мнение от pechatara »

Този генератор е дело на Ангел Иванов, самият той извърши процедурата. Говорихме, че тази услуга ще се разраства тепърва, нали се сещате, че братята китайци за започнали да предлагат такива машини, по-евтини, естествено. В София на три- четири места вече се предлага тази процедура - в сервиза на Дунев, Clean Carbon и т.н. Въпроса е в ефективността, а този български генератор наистина е отличен.
Да кажа и на колегата zzankov - мизерията, нагарът, просто изгарят при този процес.
Водородът се прилага широко за премахване на примеси от твърда повърхност, неговата CLEANING ефективност е много висока - цитирам - определено количество водород може да премахне около 60 NM от въглерод за 20 секунди, без да вреди на металната повърхност. Всечки отлагания от горивния процес в ДВГ, катализатор и дпф филтър се размекват при този процес - сублимация - създава се повече обем при горене и директно се изхвърлят през ауспуха.
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

pechatara написа:
Хм,почвам да се навивам сериозно за това "почистване".
Как смятате,ефекта при дизел или при бензин е по-осезаем?
pechatara е дизел,аз съм с бензин.
Аватар
nzlatev

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI

Мнение от nzlatev »

Здравейте, не съм много компетентен по Броун газ технологиите, но съм виждал много отворени двигатели в сервиза на ЗиГ.
Това което на всеки праве впечатление е, че бензиновите двигатели както и тези на газ (пропан или метан) с малко цилиндри са изключително чисти. Там проблема е износването което се получава при не добро самзване когато работят на газ. Ако такъв двигател има маслени полепи или сажди означава, че или свщитите не работят добре (а това на 4цилиндрова кола се разбира без да отваряш двигателя) или двигателя гори доста масло и се нуждае от ремонт. За това е в сервиза.
Дрогата коренна разлика са дизеловите двигатели, особенно тези които се карат с кофти нафта. Там наистина има нужда от редовно почистване :)
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

Аз също съм на мнение, че ако има осезаем ефект, той ще проличи най-много при дизели със зацапани геометрий, ДПФ-и и т.н.
Всичко друго са внушения!
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

masterOne написа:Аз също съм на мнение, че ако има осезаем ефект, той ще проличи най-много при дизели със зацапани геометрий, ДПФ-и и т.н.
И аз така смятам.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
tsonko

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 TDI powered by Gunter Service

Мнение от tsonko »

masterOne написа:Аз също съм на мнение, че ако има осезаем ефект, той ще проличи най-много при дизели със зацапани геометрий, ДПФ-и и т.н.
Те дизелите от завода излизат със зацапани геометриЙ и дпфЙ, така че не е внушение. [smilie=sarcastic.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”