знам, че е Шкода форум... но поради близостта на марките ще си позволя да ви помоля за мнение/съвет относно Сеат Ибиза TSI 1,2 DSG 2011г.
Накратко:
Конкретната обява, която гледам е тази: http://www.cars.bg/c1417236
Всякакви мнения/коментари относно двигателя 1,2 TSI, скоростната кутия (мисля, че е DSG), самата марка и модел и конкретната оферта ще са ми от полза.
По-дълго разказано...:
Имам Октавия 3 1.4 TSI с ръчни скорости. За момента съм много доволен от нея. Налага се обаче да вземем втора семейна кола - за жената. Търся автоматик, втора употреба, купуван и каран в България (обяви по автокъщи и коли нов внос изобщо не гледам), тип градска по размер, но с достатъчно голям багажник за да събере спокойно детска количка .
Явно Октавията ме е разглезила - няколко коли на други марки ходих да гледам и тествам и извода е, че чехите са направили невероятна кола за парите си
Първоначалният бюджет за новата кола беше по-малък, но ми попадна обявата за този Сеат и то във Варна, където живея и аз. Радостно си представих една "малка Октавия", заради близостта на Шкода и Сеат.
Видях го на живо Сеата (не съм го карал и не съм се возил) - доста евтино изпълнение откъм интериор сравнено с Октавията. Вратите дрънчат здраво и скърцат при затваряне... скърцат даже сенниците при отворяне/затваряне. Зачудих се цялата тази икономия от материали дали е само в интериора или от Сеат са я разпространили в цялата кола...
Ако двигателя, скоростната кутия, ходовата част и т.н. по принцип са ОК, то бих пренебрегнал евтиния интериор и бих обмислил не малката цена на конкретната кола дали мога да я преглътна...
Наясно съм, че Сеат няма особено добра слава (и не държат цена през годините), но ще съм благодарен ако някой сподели мнение и то особено, ако мнението е на база личен опит и допир до Ибиза от това поколение...
Благодарности