Мнение за Сеат Ибиза TSI 1,2 105 коня DSG 2011г

Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
lunatic

Шкода Новак

Гараж: VW Tiguan III 1.5 eTSI DSG
(ex. Skoda Octavia 3 1.4 TSI MT)

Мнение от lunatic »

Здравейте колеги,
знам, че е Шкода форум... но поради близостта на марките ще си позволя да ви помоля за мнение/съвет относно Сеат Ибиза TSI 1,2 DSG 2011г.

Накратко:
Конкретната обява, която гледам е тази: http://www.cars.bg/c1417236
Всякакви мнения/коментари относно двигателя 1,2 TSI, скоростната кутия (мисля, че е DSG), самата марка и модел и конкретната оферта ще са ми от полза.

По-дълго разказано...:
Имам Октавия 3 1.4 TSI с ръчни скорости. За момента съм много доволен от нея. Налага се обаче да вземем втора семейна кола - за жената. Търся автоматик, втора употреба, купуван и каран в България (обяви по автокъщи и коли нов внос изобщо не гледам), тип градска по размер, но с достатъчно голям багажник за да събере спокойно детска количка .
Явно Октавията ме е разглезила - няколко коли на други марки ходих да гледам и тествам и извода е, че чехите са направили невероятна кола за парите си :)
Първоначалният бюджет за новата кола беше по-малък, но ми попадна обявата за този Сеат и то във Варна, където живея и аз. Радостно си представих една "малка Октавия", заради близостта на Шкода и Сеат.
Видях го на живо Сеата (не съм го карал и не съм се возил) - доста евтино изпълнение откъм интериор сравнено с Октавията. Вратите дрънчат здраво и скърцат при затваряне... скърцат даже сенниците при отворяне/затваряне. Зачудих се цялата тази икономия от материали дали е само в интериора или от Сеат са я разпространили в цялата кола...
Ако двигателя, скоростната кутия, ходовата част и т.н. по принцип са ОК, то бих пренебрегнал евтиния интериор и бих обмислил не малката цена на конкретната кола дали мога да я преглътна...
Наясно съм, че Сеат няма особено добра слава (и не държат цена през годините), но ще съм благодарен ако някой сподели мнение и то особено, ако мнението е на база личен опит и допир до Ибиза от това поколение...

Благодарности :)
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Гараж: APR Superb
Обратна връзка:

Мнение от Stuci »

Имал съм 2 Леона (първото и второто поколение). Поне при Леонът компромисът е само в материалите, за да падне цената и то осезаемо. Останалото си е наред.
goAPR
Аватар
nzlatev

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI

Мнение от nzlatev »

Здравей, аз си взех Yeti за същата цел със същият двигател и скоростна кутия, също така втора употрема от тук, има малко писано за него в раздела (има и снимки).
Взех я на 2 години и малко над 60 хил. км. Купето е по-тежко от Сеата, но двигателя се справя учудващо добре за градският режим на каране. Разход средно за последните 2000 км, само градско 8,5л/100. Тези 2000 са карани със 100октана от Марешки. Не бих казал, че е някакво супер гориво, но цената е добра, а и подкрепяме идеята на г-на.
Скоростната кутия се справя добре, но си има и проблеми. Първо на 68 000 км. се прецака хидравличната помпата на съединителите(гуменото уплатнение на буталото на помпата е прецакано), смениха е гаранционно с целият мехатроник ( блока за управление и помпата са в един корпус ) като цената на това нещо като ново е около 2000 евро. Това не означава, че помпата не може да се ремонтира! Проблема които изникна на скоро е, че поради режима на скоростната кутия съединителите са износени. Проблема е , че ползва 1-ва скорост само за потегляне от място. Във всеки друг момент, при пълзене или вземане на бавен завой в града е на 2-ра скорост на полу-съединител и се получава едно много неприятно "претрисане". Чакам малко да ми се освободи врмее и ще ходя до ЕТ да видим какво ще кажат.
Иначе мой много добър приятел има по-старият модел на Ибиса (ти) :) 2005г. и жена му се опитва да я убие тази кола, но тя не се дава, скурца, друнчи, удряна е поне 10 пъти и поне два пути повече са и козметичните щети, но все още е върви. Разликата е , че е с 1,9 СДИ.
Реално ние сме много доволно от покупката, колата се кара всеки ден вече почи 1 година и не съжаляваме за избора ( не че имаше много опци на пазара :)
Ако това са реалните км. мисля , че е добър избора, а цената винаги е по-добре да е на долу когато копуваш :) ( и на горе когато продаваш) .
Успех.
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Гледай да е на студен мотор при огледа, трябва да не върти много на стартер и да няма странни тракащи звуци като запали, този мотор работи много тихо на празен ход.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Бягай от 7 дсж на старо!!!!!!!
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
lunatic

Шкода Новак

Мнение от lunatic »

Благодаря за мненията.

bega4kata - какво имаш предвид относно скоростната кутия? Правят проблеми относително често? Ремонтите им са скъпи? Или?
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Много често.
И не могат да ги поправят.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мнение от Sawyer »

Аз бих казал "Бягай от Сеат като цяло". Може да е субективно мнение, но са очевидно евтино и немарливо (нормално, сглобяват ги испанци) направени коли.

DSG7 - полагам усилие да се сетя, обаче май не познавам човек, който да има такава кутия и да не е страдал. Може би новите 7-ци са ОК, но първите са, както казва един патил си от такава познат, "кашкавалени".

Бих се насочил към О2 втора ръка, с DSG6. :)
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

Брадчеда има тази комбинация в VW Polo от 4 години никакви проблеми не е имал.
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Ами малко е на късмет работата, ама си е таралеж в гащите като цяло. Мехаторници и съединители са им честите болежки, имаме един случай на виещ лагер на такова дсг, питах в меи Варна човека, който се занимава с автоматици, каза че лагерите за тая кутия се произвеждат само и единствено за нея и като резервна част се намира само един.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
lunatic

Шкода Новак

Мнение от lunatic »

Амиииии ще я покарам уийкенда и ще го мисля...

Очаквах обаче положителни отзиви за DSG7, а то май обратното излезе.
Някаква груба сума, на която стъпва евентуален ремонт/подмяна може ли да се прогнозира?

Лошото е, че алтернативи за кола (по заложените ми критерии за търсене) няма много... да не кажа хич :(
Аватар
nzlatev

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI

Мнение от nzlatev »

Все пак е на малко километри, но ремонта както казаха не е евтин, съединителя без отстъпки е над 1000 леда, мехатроника ако не може да се ремонтира (междо другото в е-бай има много оферти за ремонт в Англие на много добри цени) е 4000 лева.
Също така виж дали е минала сервизна акция точно за DSG-то , защото за Шкода е имало такава (поне за моята).
Аватар
tsonko

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 TDI powered by Gunter Service

Мнение от tsonko »

Много крайни изказвания против Сеат - за мен лично Шкода не е много повече. Кола на малко км с история и автомат - цената е нормална, качеството не е толкова зле за такъв клас. Аз лично не бих рискувал с втора ръка 7 ДСГ, при цените за ремонт описани от Златев. Бих добавил малко лев и изкарвам чисто нова кола с автоматик, макар и не от ВАГ групата.
Поздрави!
lunatic

Шкода Новак

Мнение от lunatic »

А на евентуална диагностика/преглед в сервиз могат ли да се забележат признаци на начални проблеми с кутията или нещата се влошават рязко и изведнъж?
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мнение от Sawyer »

Според мен могат да се забележат признаци, ако са тръгнали да си отиват съединители, но специално за мехатроника като че ли по-скоро отведнъж се случват нещата.
Публикувай отговор

Обратно към “Други марки МПС”