Здравейте,
имам си аз едно радио Clarion DB238R - така я купих Шкодичката. Едва ли това е било оригиналното. Проблема е че не хваща добре. В града 3 станций, извън него е мъка, радвам се изобщо да хване нещо. Незнам дали е от радиото или антената? Как може да се разбере това?
Поръчах си инструменти за сваляне. Смятам да го прегледам отзад, да не би антената не се е откачила.
Някой имал ли е подобен проблем? Идеи, Мнения,...
Шкода Октавия 2004г.
1U2 комби, бенц 1.6л. 101кс
радиото хваща зле
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
derbaum_3
- Гараж: Шкода Октавиа 1U2, комби, 1.6 бензин
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
радиото хваща зле
Или е радиото, или антената, ше знаеш
От закупуването на шкодичката ли е така или се прояви внезапно нежеланието и да пее? И моята стара октавия имаше подобни проблеми с радиото, защото и то беше някакво никакво. Така и си замина, с лош обхват на радиото, слушах предимно на флашката
Бях чел някъде за усилватели на сигнала, ама не ми се занимаваше.
От закупуването на шкодичката ли е така или се прояви внезапно нежеланието и да пее? И моята стара октавия имаше подобни проблеми с радиото, защото и то беше някакво никакво. Така и си замина, с лош обхват на радиото, слушах предимно на флашката
-
derbaum_3
радиото хваща зле
От както я взех пред 2015та се беше така. Знам от тогава мина време. Други приоритети имах, ся му дойде времето. Другите коли около мене си немат проблеми с хващането. Искам да кажа че не е от обхвата. Усилвател едно време правих на 2метра като радиолюбител. Всичко е възможно, въпросът е как с минимални усилия да решим проблема? Ако се окаже антената как да се подмени? Усилвател без добра, компенсирана антена мое да забравиш!
Мога да купя и неккъв друг касетофон с уж по-добър тунер.
Сигурен съм че някой тук е имал подобен проблен на единичката?
Мога да купя и неккъв друг касетофон с уж по-добър тунер.
Сигурен съм че някой тук е имал подобен проблен на единичката?
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
радиото хваща зле
До @derbaum_3 - При мен на "Skoda Octavia 1 Combi" имаше същия Проблем. Корозирали връзки на антената на тавана. За съжаление трябва да се откачи тавана. Пробвай с вътрешна антена, която да се прокара някъде около предното стъкло.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
-
derbaum_3
радиото хваща зле
До @tuningmania - мерси колега! Ще си купя една вътрешна и ще я пробвам на място като откача кастфона от вътрешната. Ако работи остава така. Естествено ще ида там да тествам където нищо немога да хвана.
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
радиото хваща зле
Колега,
Колата има оригинален антенен усилвател.Който обаче работи с оригиналното радио,което по кабела на антената му подава +.
Купуваш си ей това
https://hit-electronics.com/antenen-fm- ... avto-21506
И си патрон.
Може и друг модел да си вземеш.
Тоя,който съм посочил,съм монтирал на поне 10 коли,един беше дефектен.С него,без него,същия вуй.Смениха ми го,и всичко е точно.
Колата има оригинален антенен усилвател.Който обаче работи с оригиналното радио,което по кабела на антената му подава +.
Купуваш си ей това
https://hit-electronics.com/antenen-fm- ... avto-21506
И си патрон.
Може и друг модел да си вземеш.
Тоя,който съм посочил,съм монтирал на поне 10 коли,един беше дефектен.С него,без него,същия вуй.Смениха ми го,и всичко е точно.