Новата стара Шкода

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2008г. до 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
tralalan

Шкода Новак

Гараж: SuperB 3.6FSI/SuperB1.9TDI(131)

Новата стара Шкода

Мнение от tralalan »

Привет на всички!
От вчера съм собственик на един звяр, 3.6 FSI 191kW , комби 2011г. Като цяло съм фен на суперб 2 от как съществува и се радвам, че успях да си навия на масрафа, та да си купя конкретния модел.
Просто ми писна от дизели. Егр-и, дпф-и, сажди, дюзи, турбини, лайна с извинение... Купувал съм ги нови, рециклирал съм ги, взимал съм втора употреба, писна ми! Истината е, че нафтата в БГ е най- долно качество, ще видим за бензина.
Така, за колата, хаха, днес съм и навил 150 км. и няма да заспя скоро :) 60км извън с педала на макс, останалите градско, среден разход 13.3л. перфектно за тоя параход. Сигурно, защото още е с швейцарски бензин :D щях да напиша нафта по инерция...возията ми се струва дървена, но е с 225/40/18, а и седалището ми още не е свикнало на седалката. Слизам от супърб 1 1.9/131к.с. и честно казано, смятам че стария вози по - добре.
Автомата превключва добре, без шумове и лашкания. Дсг е обслужвано на 60х км.
Но ми се струва малко по-рязко или по-скоро, не много плавно. Баща ми има туарег с 8дсг и потегля доста по- плавно дори и при повече газ, НО, къде е 8DSG, къде е първо поколение 6DSG...
АутоХолд-а не бачка нещо...дали е от накладки или друго, нз. Натискам спирачката, включвам от D на N, пускам спирачката, светва зеления аутохолд, обаче колата тръгва...
Колата я видях само на снимка, мой човек в Шв-я ходи да я огледа и тества и без много размисъл, парите, автовоза и айде.... Колата е от собственик на 209к км. с пълна сервизна история. Последно е сменяно масло на 197к км. двигателно масло + ф. и на кутията. Аз от своя страна смятам да си сменя веригата(в сервиз) скоро скоро и задължително всички масълца и филтърчета по халдексчета и прочие(сам). Ще съм адски благодарен, ако има усложливи люде, с информация относно марки, модели, номера, снимков материал, ако щеш ;) кое къде е и как се прави. Пращам много хубава кайсиева, прасковена, може по еконт или лично предаване :D
Предварително благодаря!
Последно промяна от tralalan на 23.04.2021, 00:04:20, променено общо 1 път.
3.6FSI 4x4
Аватар
SimonSez

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia RS 245
Обратна връзка:

Новата стара Шкода

Мнение от SimonSez »

Ами честито колега браво щом си взел това което искаш, сега остава кефа да е на макс [smilie=music.gif]
" Burn rubber not your soul "
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Новата стара Шкода

Мнение от peyopetrishki »

Аутохолда работи на D, не на N. Зелената индикация на таблото значи да натискаш спирачката.

Туарега е с конвенционален автомат с хидротранформатор, не е с два съединителя и затова работи по-плавно. Различни кутии са.

Честито за автомобила, много безгрижни километри желая )
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Новата стара Шкода

Мнение от zloQQ »

Честито за парахода! Много кеф да носи при всяко натискане на десния педал! Чакаме снимки...
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Новата стара Шкода

Мнение от Цецо75 »

tralalan написа: 22.04.2021, 23:56:39 Слизам от супърб 1 1.9/131к.с. и честно казано, смятам че стария вози по - добре.
И правилно смяташ. С1 е върху платформа от хай-енд гамата на VW. В един клас е с Ауди А6.

С2 е с окачване като на дълъг Голф [smilie=sarcastic.gif] Но пък е здраво и относително просто за подръжка.
Бееееее.....
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Новата стара Шкода

Мнение от The Hooligan »

Честито и със здраве да се кара!

tralalan написа: 22.04.2021, 23:56:39 Просто ми писна от дизели. Егр-и, дпф-и, сажди, дюзи, турбини, лайна с извинение...
[smilie=sarcastic.gif]
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Новата стара Шкода

Мнение от stanley »

Честит параход и добре дошъл. И аз като теб минах от Суперб 1 автомат 1.9 / 131 на Пасат 2010 (същото окачване като на Суперб 2) и също споделям наблюденията ти за дървената возия и по-острата работа на ДСГ, но се свиква. ДСГ има 2 предимства пред хидротрансформаторния автоматик - по-икономична е и по-пъргава. С хидро-то колата се движи по-мазно / плавно, но колата харчи повече, особено градско и има загуби на мощност към колелата. Аутохолд-а не работи когато колата отчита отворена врата и когато не си с поставен колан. Обърни внимание на тези неща, може да имаш изгорял датчик в някоя брава или в закопчалката на колана. Също така се увери, че аутохолд-а е активиран от менюто на таблото.
Аватар
joro_kem

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI

Новата стара Шкода

Мнение от joro_kem »

честит параход! само бензин да сипваш!
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Новата стара Шкода

Мнение от Цецо75 »

По темата хидротрансформатор срещу ДСГ - за мен старите класичрски автоматици на VAG са много... изнервящи.

Брат ми кара такова върху Audi, уж голяма кубатура, тая кола е пълна скръб при старт от място. Аз като я карам, направо изпитвам страх на някой софийски кръстовища, че няма да се изнеса достатъчно бързо и ще ме отнесат. Хем на Кик я ритам, то реве като слон и се мести... като слон. Нагоре вече тръгва, ама старта и потресаващо муден.

DSG 6 може да е по-грубовата, ама на динамика се мести като ръчката, съвсем друго е поведението на колата при същите коне/килограми.
Бееееее.....
Аватар
SlipX

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III L&K 2.0 TDI 190 PS DSG 7 4x4
Skoda Fabia III 1.4 TDI DSG

Новата стара Шкода

Мнение от SlipX »

Честито колега! При мен аутохолда си работи на режим Д, и как си преценя кога има нужда и кога е наклон нямам идея. Важното е, че винаги ми е адекватна, когато има нужда си го натиска. При ДСГ, и при мен си превключваше нормално и ми се струваше в ниските между 2-ра и 3-та и обратно че имам по-грубо усещане на смяна. Маслото беше на 55 000 км, след като го смених това усещане от превключванията изчезна. Явно е имала нужада от ново масълце. Наскоро ми се наложи да карам пасат б5.5 и непосредствено като слязох от Шкодата и да, пасата возеше по-добре... Това го отдавам на онея прослолути алуминиеви окачвания с кокали (навремето бяха сума пари), при шкодата окачването е сравнително просто, както са написали колегите по-нагоре.
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Новата стара Шкода

Мнение от dimibo »

Честито!
Трябват си топки, че човек да се метне на 3.6 двигател, браво!

Цецо75 написа: 23.04.2021, 09:47:57 По темата хидротрансформатор срещу ДСГ - за мен старите класичрски автоматици на VAG са много... изнервящи.

Брат ми кара такова върху Audi, уж голяма кубатура, тая кола е пълна скръб при старт от място. Аз като я карам, направо изпитвам страх на някой софийски кръстовища, че няма да се изнеса достатъчно бързо и ще ме отнесат. Хем на Кик я ритам, то реве като слон и се мести... като слон. Нагоре вече тръгва, ама старта и потресаващо муден.

DSG 6 може да е по-грубовата, ама на динамика се мести като ръчката, съвсем друго е поведението на колата при същите коне/килограми.
Цецо, при мен стария автомат 6HP32 си се изстрелва мноого прилично, правеше 6.5-6.9сек 0-100.
Günter Stg 1
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Новата стара Шкода

Мнение от stanley »

dimibo написа: 23.04.2021, 10:59:52 правеше 6.5-6.9сек 0-100
Смятай ако беше с DSG коло по-бърза щеше да бъде ;) Хидрото дава една плавност и елегантност на движение. Да не говорим колко по-лесно се паркира на терсене място, защото движението се регулира до сантиметър. С ДСГ-то често ми се случва колата сама да спре докато паркирам, с включен аутохолд, и да ми пре*бе маневрата. И за това има лек - паркира се без колан или с изключен аутохолд [smilie=pardon.gif]
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Новата стара Шкода

Мнение от kalata »

SlipX написа: 23.04.2021, 10:18:27 При ДСГ, и при мен си превключваше нормално и ми се струваше в ниските между 2-ра и 3-та и обратно че имам по-грубо усещане на смяна. Маслото беше на 55 000 км, след като го смених това усещане от превключванията изчезна. Явно е имала нужада от ново масълце.
И аз същото съм казвал няколко пъти вече в различните теми за DSG. 60000км интервал за смяна на маслото в кутията е като удължения променлив интервал при моторните масла - да, става, ама може и по-рано. И е по-добре да е по-рано. И като си познаваш колата разбираш, когато на DSG-то му писне от старото масло.
@tuningmania, Миро, понеже ме беше питал в другата тема кога съм бил разбирал, че е за смяна.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Новата стара Шкода

Мнение от tuningmania »

До @kalata - Аз ТЕ питах с идеята да сравним дали имаме сходни усещания. Например, аз виждам някаква разлика при студено и при топло "DSG"-Масло. При топло, сменя скоростите по-безусетно. Също усещам разлика при смяна на скоростите, при студено "DSG"-Масло когато аз подавам газ и когато пусна авто-пилота да ускорява. Това вече ми звучи като нещо "Software"-но.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Новата стара Шкода

Мнение от kalata »

Миро, караме две различни коли, по различен начин, в различни условия, на различни места. Ако нещо те гложди и вече са минали известно количество километри след последната смяна - ами иди го смени маслото и пак наблюдавай след това. Не е толкова скъпа смяната на маслото. Сложи си оригинално обаче.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Публикувай отговор

Обратно към “Superb II”