оригинални напречни греди за октавия 3 комби
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
milenov68
дайте мнение
-
milenov68
някой има ли такива,шумни ли са ,качествено ли са направени
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
За Октавия 1 и 2 бяха Mont Blanc, но брандирани с логото на Шкода. За 3-тото поколение нямам идея, но на пазара има и Thule. Погледни, какво предлагат, както и виж сайтовете за багажници. Имаше и тема за багажници тук някъде...
-
Жоро
Имамe и на двете ни окравии thule wingbar и са доста тихи до около 130 км/ч. Между 130 и 140 имат някакъв специфичен шум. Над 140 са сравнително шумни.
Оригинални на шкода сме карали, но да сота по-шумни поради формата. Май наистина бяха брандирани шкода, а са туле, но от базовия им вариант.
Оригинални на шкода сме карали, но да сота по-шумни поради формата. Май наистина бяха брандирани шкода, а са туле, но от базовия им вариант.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
То като сложиш колелата/ските отгоре, шума от гредите ти е най-малкия проблем. Виж с куфара незнам, ако той сам по себе си е тих - може и да има значение.
Бееееее.....
-
milenov68
какъв модел на thule да си взема
- Nask05
- Гараж: Skoda Octavia 2.O TDI 140hp
- zloQQ
Nask05, Hardy?
- Nask05
- Гараж: Skoda Octavia 2.O TDI 140hp
-
Жоро
Забелязал съм, че най-големия шум идва от лапите на гредите. Особено при лифтбека те са основното, което шуми.Цецо75 написа: 04.04.2021, 11:18:39 То като сложиш колелата/ските отгоре, шума от гредите ти е най-малкия проблем. Виж с куфара незнам, ако той сам по себе си е тих - може и да има значение.
Карал съм я натоварена с две колела, пълна с багаж догоре и ремарке не беше много фрапантно до към 140 км/ч. Разликата с/без колелата не беше впечатляваща.
- ToYaGa
- Гараж: Superb III Scout
Аз си взех греди HAKR, пак са с форма на крило. Началото на зимата ги монтирах, заедно със ски багажник HAKR, свалих ги снощи. Като цяло са доста безшумни, не съм ги карал над 140 (по спецификация ги дават до 130 за безопасност). За сега само ските съм си возил на тях и не е имало драма. Само веднъж се появи едно свирене, все едно някой свири с уста, но вероятно е било от начина на подреждане на ски и щеки.
За мен, цена / качество е топ.
Иначе, качествени греди с ниско съпротивление / шум имат Thule и Yakima. Последните са наистина цифра.
За мен, цена / качество е топ.
Иначе, качествени греди с ниско съпротивление / шум имат Thule и Yakima. Последните са наистина цифра.
- zloQQ
Абе, аз шум не чувам. Карал съм с 3 различни греди. А не чувам, не, защото го няма - там си е вероятно... Но! В колата винаги сме поне двама и няма начин да не си говорим и да се хилим на простотиите от предните, примерно, два дни каране из планините и пиянстване по кръчметата, скарата и студа в палатката като загасне огъня и прочее глупости... Та, признавам си - не чувам гредите ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Не е съвсем по темата, но при Октавия 2 (лифтбек) оригиналните напречни греди свирят неприятно АКО няма нищо монтирано на тях. Ако има ски, или кутия свистенето го няма.
Веднъж след една зимна ваканция се прибрахме, махнах ските и техния багажник (който се закача за гредите) и за гредите ме домързя. Уморен, багажи и т.н.
На другия ден трябваше да ходя на някъде с колата. Засилих се аз и баси свиренето. Спрях, демонтирах ги и ги метнах в багажника. Оттогава ги ползвам само с нещо отгоре.
Веднъж след една зимна ваканция се прибрахме, махнах ските и техния багажник (който се закача за гредите) и за гредите ме домързя. Уморен, багажи и т.н.
На другия ден трябваше да ходя на някъде с колата. Засилих се аз и баси свиренето. Спрях, демонтирах ги и ги метнах в багажника. Оттогава ги ползвам само с нещо отгоре.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl