оригинални напречни греди за октавия 3 комби

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
milenov68

Шкода Новак

Мнение от milenov68 »

дайте мнение
milenov68

Шкода Новак

Мнение от milenov68 »

някой има ли такива,шумни ли са ,качествено ли са направени
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

За Октавия 1 и 2 бяха Mont Blanc, но брандирани с логото на Шкода. За 3-тото поколение нямам идея, но на пазара има и Thule. Погледни, какво предлагат, както и виж сайтовете за багажници. Имаше и тема за багажници тук някъде...
Жоро

Škoda Фен

Мнение от Жоро »

Имамe и на двете ни окравии thule wingbar и са доста тихи до около 130 км/ч. Между 130 и 140 имат някакъв специфичен шум. Над 140 са сравнително шумни.

Оригинални на шкода сме карали, но да сота по-шумни поради формата. Май наистина бяха брандирани шкода, а са туле, но от базовия им вариант.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

То като сложиш колелата/ските отгоре, шума от гредите ти е най-малкия проблем. Виж с куфара незнам, ако той сам по себе си е тих - може и да има значение.
Бееееее.....
milenov68

Шкода Новак

Мнение от milenov68 »

какъв модел на thule да си взема
Аватар
Nask05

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia 2.O TDI 140hp

Мнение от Nask05 »

:) Здравей, @milenov68, вчера и аз се сдобих с Thule Wingbar EVO 711220 118см -Black и кит към тях Raised Rail 710400 (октавия 2). Първия тест беше с колелото и всичко беше в норма,но за краткото време всичко е 6 [smilie=yahoo.gif] Изображение
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Nask05, Hardy?
Аватар
Nask05

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia 2.O TDI 140hp

Мнение от Nask05 »

@zloQQ, Да, Hardy е [smilie=hunter.gif] [smilie=pardon.gif] Изображение
Жоро

Škoda Фен

Мнение от Жоро »

Цецо75 написа: 04.04.2021, 11:18:39 То като сложиш колелата/ските отгоре, шума от гредите ти е най-малкия проблем. Виж с куфара незнам, ако той сам по себе си е тих - може и да има значение.
Забелязал съм, че най-големия шум идва от лапите на гредите. Особено при лифтбека те са основното, което шуми.
Карал съм я натоварена с две колела, пълна с багаж догоре и ремарке не беше много фрапантно до към 140 км/ч. Разликата с/без колелата не беше впечатляваща.
Аватар
ToYaGa

Škoda Фен

Гараж: Superb III Scout

Мнение от ToYaGa »

Аз си взех греди HAKR, пак са с форма на крило. Началото на зимата ги монтирах, заедно със ски багажник HAKR, свалих ги снощи. Като цяло са доста безшумни, не съм ги карал над 140 (по спецификация ги дават до 130 за безопасност). За сега само ските съм си возил на тях и не е имало драма. Само веднъж се появи едно свирене, все едно някой свири с уста, но вероятно е било от начина на подреждане на ски и щеки.
За мен, цена / качество е топ.
Иначе, качествени греди с ниско съпротивление / шум имат Thule и Yakima. Последните са наистина цифра.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Абе, аз шум не чувам. Карал съм с 3 различни греди. А не чувам, не, защото го няма - там си е вероятно... Но! В колата винаги сме поне двама и няма начин да не си говорим и да се хилим на простотиите от предните, примерно, два дни каране из планините и пиянстване по кръчметата, скарата и студа в палатката като загасне огъня и прочее глупости... Та, признавам си - не чувам гредите [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

Не е съвсем по темата, но при Октавия 2 (лифтбек) оригиналните напречни греди свирят неприятно АКО няма нищо монтирано на тях. Ако има ски, или кутия свистенето го няма.
Веднъж след една зимна ваканция се прибрахме, махнах ските и техния багажник (който се закача за гредите) и за гредите ме домързя. Уморен, багажи и т.н.
На другия ден трябваше да ходя на някъде с колата. Засилих се аз и баси свиренето. Спрях, демонтирах ги и ги метнах в багажника. Оттогава ги ползвам само с нещо отгоре.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”