Брутално запотяване предно и предни странични стъкла
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Германеца
- Гараж: Skoda Rapid Spaceback 1.6 diesel, 90 PS, 7 DSG,
Skoda Octavia 3 RS, 2.0 diesel, 184 PS, 6 DSG
Мараба, пичове! От известно време в колата на жена ми - Рапид 2014г. много неприятно започнаха да се изпотяват стъклата по време на път. Не е постоянно, но обикновено както всичко си е нормално става нещо и за секунди се замъгляват стъклата до такава степен, че дори денем не може да се продължи. Като отбия и изгася/запаля отново мотора с вадене на ключа се оправя за известно време, но после пак. Пробвал съм да обдухвам на топло/студено с вентилатор/климатик на макс - не ебава, даже чувам оборотите на вентилатора да варират нагоре-надолу при все, че е на определена степен и трябва да я държи. Търся лек, понеже в ЕТ ми обявиха 1000 лв. за ремонт - сменяли се някакви сензори, но се сваляло таблото, затова такава била цената. Ясно е, че ОЕМ ремонта в оторизиран сервиз е уж най-добрия вариант, но към момента финансите са концентрирани в друга посока... Демек, ако някой нещо знае, вървял е по този път, има shortcut за решаване на проблема - ще бъда благодарен да сподели какво и как.
П.С. Не очаквам съвсем без харчове да мине, просто 1000 лв. не е като да не ме бъркат.
П.С. Не очаквам съвсем без харчове да мине, просто 1000 лв. не е като да не ме бъркат.
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
Клапата за циркулация на въздуха работи ли?Да не би оттам да идва проблема.Случвало се е при познат уж копчето показва,че клапата за циркулация на въздуха в купето е изключена а реално не е.Да не е и при теб това проблема
-
LZ0
- Гараж: Yeti, 1.8TSI, 160 к.с., 4x4
Губи ли антифриз? Мокри стелки?
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Първо погледни филтъра на купето. Т'ва мигновено запотяване е болка на Октавия 1 и идва точно от овлажняване на филтъра. Виж как е положението при него. Успех!
- Германеца
@Audirulzz, копчето сякаш не влияе
@LZ0, не губи антифриз. И стелките са сухи, в купето няма мокро. Прави го като е студено навън.
@zloQQ, филтъра уж е сменян. как се проверява "неоперационно", демек без разглобяване?
@LZ0, не губи антифриз. И стелките са сухи, в купето няма мокро. Прави го като е студено навън.
@zloQQ, филтъра уж е сменян. как се проверява "неоперационно", демек без разглобяване?
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Кога е сменян филтъра? Щот ти играят оборотите на вентилатора, значи клапата за рециркулсция ти е за смяна. Реално не играят, но заради клапата така се чува. Сменя се като се свали жабката. Ако е блокирала в положение да върти само въздуха в купето е съвсем нормално да изпотява стъклата.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
Вече знаеш къде да търсиш проблема,имаш насока и от Шкодко
- Германеца
По спомен миналата година, заедно с маслото и другите филтри. И друго забелязах, преди малко слязох от колата, бавих се в къщи към десетина минути, за да намеря ВАГ-КОМ кабела и да си взема лаптопа, като влязох обратно и дадох на контакт откъм жабката се чува едно като бълбукане, мотора е изключен. Откъде е това? Антифриз има.skodko написа: 07.03.2021, 10:40:15 Кога е сменян филтъра? Щот ти играят оборотите на вентилатора, значи клапата за рециркулсция ти е за смяна. Реално не играят, но заради клапата така се чува. Сменя се като се свали жабката. Ако е блокирала в положение да върти само въздуха в купето е съвсем нормално да изпотява стъклата.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Моторчето на клапата за рециркулация е за смяна.МОЖЕ И ДА ИЗЛЕЗЕ като грешка ако я закачиш с ваг кома.Не може да си намери позиция и за това играят оборотите.Ту затваря,ту отваря и така.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
Lemi_1
Да няма запушен дренаж.Влагата и запотяването се получават от това а не от филтри "милтри".За мен мнението на Бегачката е правилно но има и друг вариант за причината за оборотите.А относно бълбукането сигурно идва от това което не е изтекло под колата.Лично мнение.
- zloQQ
За спорта - пробвай като си намокриш филтъра за купето и като го върнеш на място - пусни парното. Дали пък няма баш за няколко секунди да ти защото всичкото що е джам в колата. Пиши после дали е възможно от "милтри", щото съм сигурен, че от влажен филтър може!
Конкретно за този случай - явно са клапите
-
Lemi_1
Няма нужда от манипулации колега .Не мисля че някой може да ме накара да си мокря филтъра .Виж ако по някаква причина дренажа за оттичане на водата от външната циркулазия е запушен или в купето постъпва вода отнякъде и го установя ,ще действам.А за обдухването на предното стъкло в комбинация с работещ климатик как стои въпроса. ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
Lemi_1
П.П.Lemi_1 написа: 07.03.2021, 19:46:28 Няма нужда от манипулации колега .Не мисля че някой може да ме накара да си мокря филтъра .Виж ако по някаква причина дренажа за оттичане на водата от външната циркулазия е запушен или в купето постъпва вода отнякъде и го установя ,ще действам.А за обдухването на предното стъкло в комбинация с работещ климатик как стои въпроса.![]()
Относнох"бълбукането " има и др.сценарио който е лош ,но да не стигаме до там зсега.
- zloQQ
Аз т'ва от собствен опит го пиша. Колата беше с климатроник - работещ! И като пуснех да издуха леко запотения джам сутрин - директно ставаше мъгла. Не се мокреше филтъра от запушен дренаж, просто при обилни валежи, стичащата се вода подлизваше, където не би трябвало и го мокреше. Т'ва, на Октавия 1 е "детска болест". За т'ва писах да погледне филтъра да не е влажен, щото...знае ли човек.
-
Lemi_1
Колега ,тука не споря.Има си специфики които аз лично като нов собственик на шкода със сигурност не знам.Ако съм прекалил се извинявам.