Брутално запотяване предно и предни странични стъкла

Модел Rapid от 2012 - до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
Германеца

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Rapid Spaceback 1.6 diesel, 90 PS, 7 DSG,
Skoda Octavia 3 RS, 2.0 diesel, 184 PS, 6 DSG

Мнение от Германеца »

Мараба, пичове! От известно време в колата на жена ми - Рапид 2014г. много неприятно започнаха да се изпотяват стъклата по време на път. Не е постоянно, но обикновено както всичко си е нормално става нещо и за секунди се замъгляват стъклата до такава степен, че дори денем не може да се продължи. Като отбия и изгася/запаля отново мотора с вадене на ключа се оправя за известно време, но после пак. Пробвал съм да обдухвам на топло/студено с вентилатор/климатик на макс - не ебава, даже чувам оборотите на вентилатора да варират нагоре-надолу при все, че е на определена степен и трябва да я държи. Търся лек, понеже в ЕТ ми обявиха 1000 лв. за ремонт - сменяли се някакви сензори, но се сваляло таблото, затова такава била цената. Ясно е, че ОЕМ ремонта в оторизиран сервиз е уж най-добрия вариант, но към момента финансите са концентрирани в друга посока... Демек, ако някой нещо знае, вървял е по този път, има shortcut за решаване на проблема - ще бъда благодарен да сподели какво и как.
П.С. Не очаквам съвсем без харчове да мине, просто 1000 лв. не е като да не ме бъркат.
Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Мнение от Audirulzz »

Клапата за циркулация на въздуха работи ли?Да не би оттам да идва проблема.Случвало се е при познат уж копчето показва,че клапата за циркулация на въздуха в купето е изключена а реално не е.Да не е и при теб това проблема
LZ0

Шкода Новак

Гараж: Yeti, 1.8TSI, 160 к.с., 4x4

Мнение от LZ0 »

Губи ли антифриз? Мокри стелки?
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Първо погледни филтъра на купето. Т'ва мигновено запотяване е болка на Октавия 1 и идва точно от овлажняване на филтъра. Виж как е положението при него. Успех!
Аватар
Германеца

Škoda Фен²

Мнение от Германеца »

@Audirulzz, копчето сякаш не влияе
@LZ0, не губи антифриз. И стелките са сухи, в купето няма мокро. Прави го като е студено навън.
@zloQQ, филтъра уж е сменян. как се проверява "неоперационно", демек без разглобяване?
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Кога е сменян филтъра? Щот ти играят оборотите на вентилатора, значи клапата за рециркулсция ти е за смяна. Реално не играят, но заради клапата така се чува. Сменя се като се свали жабката. Ако е блокирала в положение да върти само въздуха в купето е съвсем нормално да изпотява стъклата.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Мнение от Audirulzz »

Германеца написа: 07.03.2021, 10:36:31 @Audirulzz, копчето сякаш не влияе
Вече знаеш къде да търсиш проблема,имаш насока и от Шкодко
Аватар
Германеца

Škoda Фен²

Мнение от Германеца »

skodko написа: 07.03.2021, 10:40:15 Кога е сменян филтъра? Щот ти играят оборотите на вентилатора, значи клапата за рециркулсция ти е за смяна. Реално не играят, но заради клапата така се чува. Сменя се като се свали жабката. Ако е блокирала в положение да върти само въздуха в купето е съвсем нормално да изпотява стъклата.
По спомен миналата година, заедно с маслото и другите филтри. И друго забелязах, преди малко слязох от колата, бавих се в къщи към десетина минути, за да намеря ВАГ-КОМ кабела и да си взема лаптопа, като влязох обратно и дадох на контакт откъм жабката се чува едно като бълбукане, мотора е изключен. Откъде е това? Антифриз има. [smilie=search.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Моторчето на клапата за рециркулация е за смяна.МОЖЕ И ДА ИЗЛЕЗЕ като грешка ако я закачиш с ваг кома.Не може да си намери позиция и за това играят оборотите.Ту затваря,ту отваря и така.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Lemi_1

Шкода Новак

Мнение от Lemi_1 »

Да няма запушен дренаж.Влагата и запотяването се получават от това а не от филтри "милтри".За мен мнението на Бегачката е правилно но има и друг вариант за причината за оборотите.А относно бълбукането сигурно идва от това което не е изтекло под колата.Лично мнение.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Lemi_1 написа: 07.03.2021, 19:08:19 а не от филтри "милтри"
За спорта - пробвай като си намокриш филтъра за купето и като го върнеш на място - пусни парното. Дали пък няма баш за няколко секунди да ти защото всичкото що е джам в колата. Пиши после дали е възможно от "милтри", щото съм сигурен, че от влажен филтър може! [smilie=sarcastic.gif]
Конкретно за този случай - явно са клапите
Lemi_1

Шкода Новак

Мнение от Lemi_1 »

Няма нужда от манипулации колега .Не мисля че някой може да ме накара да си мокря филтъра .Виж ако по някаква причина дренажа за оттичане на водата от външната циркулазия е запушен или в купето постъпва вода отнякъде и го установя ,ще действам.А за обдухването на предното стъкло в комбинация с работещ климатик как стои въпроса. [smilie=sarcastic.gif]
Lemi_1

Шкода Новак

Мнение от Lemi_1 »

Lemi_1 написа: 07.03.2021, 19:46:28 Няма нужда от манипулации колега .Не мисля че някой може да ме накара да си мокря филтъра .Виж ако по някаква причина дренажа за оттичане на водата от външната циркулазия е запушен или в купето постъпва вода отнякъде и го установя ,ще действам.А за обдухването на предното стъкло в комбинация с работещ климатик как стои въпроса. [smilie=sarcastic.gif]
П.П.
Относнох"бълбукането " има и др.сценарио който е лош ,но да не стигаме до там зсега.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Аз т'ва от собствен опит го пиша. Колата беше с климатроник - работещ! И като пуснех да издуха леко запотения джам сутрин - директно ставаше мъгла. Не се мокреше филтъра от запушен дренаж, просто при обилни валежи, стичащата се вода подлизваше, където не би трябвало и го мокреше. Т'ва, на Октавия 1 е "детска болест". За т'ва писах да погледне филтъра да не е влажен, щото...знае ли човек.
Lemi_1

Шкода Новак

Мнение от Lemi_1 »

Колега ,тука не споря.Има си специфики които аз лично като нов собственик на шкода със сигурност не знам.Ако съм прекалил се извинявам.
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Rapid”