в момента си търся кола, като първоначално съм се спрял на Octavia 3то поколение (около 2014та година) 2.0 дизел, като в процес на търсенето ми изкочи следния Superb 2 Facelift 2.0 TDI (140 кс) (снимките ще оставя в края на поста).
Колата е произведена юни 2014, с ръчна скоростна кутия, на 177 000 км, като последната година почти не е карана (малко над 1000 км навъртяни). Закупена е от Еуратек на 15 000 км (сегашният е втори собственик) като до гаранцията е обслужвана там, а след това в частен сервиз. Чакам да ми се прати сервизната история, но като цяло това се нещата, които ми казаха че са сменени:
157 000 км - ангренаж комплект
162 000 км - накладки предни и задни
173 000 съединител, но без маховик, тъй като са казали, че маховикът е здрав и няма нужда за момента да се пипа (това може ли да е евентуален проблем)
Продавачът каза, че колата никога не е имала каквито и да е удари, като чакам и ВИН номерът, за да може да се погледне и това.
Преглед, каско, ГО и винетка има до края на годината. Има две забележки на шофьорската врата и тази зад нея -следи от други врати, но без огънато (нещо, което смятам каското ще покрие). Летните гуми са на един сезон, зимни няма. Следващата смяна на масло е след 11 000 км.
Цената, за която се предлага е 20 500 лв. Нивото на оборудване е Ambition, като цяло екстрите ме устройват.
Според вас заслужава ли си цялостно автомобилът за тази цена, какви са подводните камъни и неща, за които да гледам на огледа? Собственикът няма проблем да я гледаме на сервиз, така че и това ще се направи задължително.
Предварително благодаря за отделеното време и мненията!

![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)