Покупка на Superb 2 от частно лице - мнения и съвети

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2008г. до 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
stoenjo

Шкода Новак

Гараж: Superb 2 FL 2.0 140

Мнение от stoenjo »

Здравейте,
в момента си търся кола, като първоначално съм се спрял на Octavia 3то поколение (около 2014та година) 2.0 дизел, като в процес на търсенето ми изкочи следния Superb 2 Facelift 2.0 TDI (140 кс) (снимките ще оставя в края на поста).
Колата е произведена юни 2014, с ръчна скоростна кутия, на 177 000 км, като последната година почти не е карана (малко над 1000 км навъртяни). Закупена е от Еуратек на 15 000 км (сегашният е втори собственик) като до гаранцията е обслужвана там, а след това в частен сервиз. Чакам да ми се прати сервизната история, но като цяло това се нещата, които ми казаха че са сменени:
157 000 км - ангренаж комплект
162 000 км - накладки предни и задни
173 000 съединител, но без маховик, тъй като са казали, че маховикът е здрав и няма нужда за момента да се пипа (това може ли да е евентуален проблем)
Продавачът каза, че колата никога не е имала каквито и да е удари, като чакам и ВИН номерът, за да може да се погледне и това.
Преглед, каско, ГО и винетка има до края на годината. Има две забележки на шофьорската врата и тази зад нея -следи от други врати, но без огънато (нещо, което смятам каското ще покрие). Летните гуми са на един сезон, зимни няма. Следващата смяна на масло е след 11 000 км.
Цената, за която се предлага е 20 500 лв. Нивото на оборудване е Ambition, като цяло екстрите ме устройват.

Според вас заслужава ли си цялостно автомобилът за тази цена, какви са подводните камъни и неща, за които да гледам на огледа? Собственикът няма проблем да я гледаме на сервиз, така че и това ще се направи задължително.
Предварително благодаря за отделеното време и мненията!
Изображение
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Мнение от stanley »

Ако всичко казано от собственика се потвърди - офертата е добра.
Аватар
joro_kem

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI

Мнение от joro_kem »

най-красивия седан на Сюпърб 2 [smilie=music.gif] не е проблем, че не са сменили маховика, стига да е коректно диагностицирано, че няма нужда от подмяна. за мен това би бил по-добрия избор от октавия 3 от същата година, ако, както е споменал колегата преди мен, информацията е достоверна. успех с покупката!
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

joro_kem написа: 01.10.2020, 17:25:13 не е проблем, че не са сменили маховика,
И аз съм на това мнение! Моята беше така ,като я купих(сменен съединител без маховик) и от тогава съм минал към 100 к км.и чак напоследък започна да прихлопва маховика.Така ,че си мисля ,че няма да е чак такъв проблем.Иначе ,както казват колегите ,ако всичко е така ,както са го представили ,офертата си заслужава ;)
П.С: Много зависи как ще я караш.Ако градско я караш с ниски обороти и на 4-та или 5-та скорост ще го разбиеш бързо.Но ако си държиш около 1800-2000 оборота на по-ниска предавка ще изкара много по-дълго.
Dieselgate Team member
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

17-18 е по - нормалната цена според мен.
Бееееее.....
Аватар
nrayanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005
Обратна връзка:

Мнение от nrayanov »

stoenjo написа: 01.10.2020, 16:24:35 Цената, за която се предлага е 20 500 лв. Нивото на оборудване е Ambition, като цяло екстрите ме устройват.
Много са му на Ambition 20 хилки. :)
Аватар
Aelyon

Škoda Фен

Гараж: Superb 2 2013 LB 2.0 170

Мнение от Aelyon »

Много са му, ама толкова вървят. Има бая кошници на 250к+ за 16-18к. Даже този е добре за парите си, предвид какво излиза последните два месеца на пазара.
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

Вдигнаха им се цените напоследък и за това ви се струват много. На вторичния пазар в момента има повече търсене [smilie=pardon.gif]
Dieselgate Team member
Аватар
stoenjo

Шкода Новак

Мнение от stoenjo »

Здравейте, вчера ходих на оглед на колата. Доста запазена е и няма вътрешни и (видими) външни забележки. По ВИН номер не излиза нито една щета при застрахователите. При каране се държи стегнато ходовата част, няма вибрации, тресене и придърпване при по- голяма скорост. Тази седмица ще я качим за диагностика и преглед на ходовата част. Единственото нещо, което за момента не мога да нарека дефект, е малко повече шум и съвсем леко жужене от двигателя при натискане на малко повече на газта, и то се чува само за момент докато се смени предавката. Знам, че не го описах никак добре и на диагностиката се надявам да разбера дали е проблем или не, но според вас какво може да бъде това? Моят приятел, който беше с мен на огледа и има същата Шкода каза, че е нормалният шум на двигателя, но все пак съм се “парил” от дюзи слушам с повече внимание по двигателя :)
Също така,нужно ли е да ходя според вас до Еуратек за проверка на реални километри ( всичко по сервизната история от ЕТ е ок и с нужните документи) или пълният преглед в добър сервиз би следвало да ми е достатъчен?
Благодаря предварително!
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @stoenjo - При диагностиката с Компютър може да се види състоянието на дюзите. Ако имаш друг доверен авто-сервиз и щом сервизната история, която вече си проверил и казваш, че е добра, може би не си струва да ходиш до "Еура Тек" само заради Километрите.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
VSG

Škoda Фен²

Гараж: Superb 3 FL 1.5 TSI Edition
Kamiq 1.0 TSI Vision

Мнение от VSG »

zar написа: 02.10.2020, 21:56:09 Вдигнаха им се цените напоследък и за това ви се струват много. На вторичния пазар в момента има повече търсене
И по-малко внос... :)
Аватар
stoenjo

Шкода Новак

Мнение от stoenjo »

Здравейте! Искам да благодаря за мненията! Вчера закачихме колата за диагностика и преглед на ходовата част + тест на амортисьорите - всичко излезе чудесно. Имаше една единствена грешка на двигатела - проблем при осветлението на шофьорската врата (странно, защото си работи - сигурно някой кабел е притиснат някъде). Ходова част беше без забележки, ДПФ филтъра по думите на майстора е неразличим от нов. Майсторът в пловдивския сервиз Авел Трейд беше страшно читав -прегледът беше около час, като обясняваше всичко спокойно и внимателно, като даже отдели време накрая за въппроси. Без повече да му мисля скочихме към нотариуса и вече съм пълноправен член на форума!
Скоро ще споделя и снимки, като се пооправи малко времето и успея да я снимам lol
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Мнение от stanley »

Честито, със здраве да си я караш!
Аватар
_v_

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Октавия Скаут

Мнение от _v_ »

Честито и от мене!

Много безаварийни километри и само гориво да се налага да сипваш! [smilie=beach.gif]
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Честита кола и безпроблемна употреба.
stoenjo написа: 08.10.2020, 12:35:09 ДПФ филтъра по думите на майстора е неразличим от нов.
Тук майстора малко се е "поизхвърлил"... Но дано пък да не съм прав.
Бееееее.....
Публикувай отговор

Обратно към “Superb II”