Адаптация на ксенонови фарове Octavia 2

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
c_dimitrov

Шкода Новак

Мнение от c_dimitrov »

Моля за помощ от знаещите колеги тук във форума.
Става на въпрос за подмяна на рефлекторните фарове с оригинални ксенонови фарове.Как става адаптацията промяна на кодове и т.н
Предварително Благодаря :)
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

Ами за съжаление не става толкова лесно. Има няколко сензора и блок за управление, които при теб липсват. Освен ако не си вземеш всичко от донора, което е малко вероятно. За Октавия 2 си купи фарове с лупа от модел Скаут. Те се регулират от вътре, както сегашните ти фарове. Плъг енд плей са по отношение на монтажа. Добавяне на афтърмаркет ксенон комплект е детска игра. И тогава наистина ще прогледнеш.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
mischoka

Škoda Фен²

Гараж: в търсене

Мнение от mischoka »

Аз до колкото знам модула за управление на височината на фаровете е във фара, единствено трябва да се прекодира ако има тази функция компа, единственото което му липсва е миещото устройство ама мисля че няма кой да му направи проблем за това дори и в чужбина.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Корекцията във височината на фара е според натоварването на автомобила. Има си “кантари” на предния ляв носач и на задния ляв. Огледай донора отдолу и ще ги видиш (ако имаш възможност де). А самото прекодиране е през VAG-COM. Успех!
mischoka

Škoda Фен²

Мнение от mischoka »

А какъв е проблема да ги ползва без модула за височина, не са ли повечето ксенони в бг така? И пак ще е 100 пъти по добре от китайския ксенон.
П.С. не знам как се регулират фаровете на новите аудита но нощта направо ми вадят очите!
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Е, аз просто написах, какво е нужно за автоматичната корекция по височина. Отделно, т’ва се следи от компа (както и корекцията в завой ако са завиващи) и ще му набива грешка всеки път, когато даде на контакт/запали заради проверката на системите в автомобила. А иначе, може и на рефлектора да си избуха кеснон, както много хора. Въпрос на личен избор и...донякъде съобразяване с останалите участници в движението.
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

То и с афтърмаркета трябва да се внимава какъв е,че бая комфорт модули са "изпушили"покрай него след определен период на употреба [smilie=pardon.gif]
Dieselgate Team member
c_dimitrov

Шкода Новак

Мнение от c_dimitrov »

mischoka написа:Аз до колкото знам модула за управление на височината на фаровете е във фара, единствено трябва да се прекодира ако има тази функция компа, единственото което му липсва е миещото устройство ама мисля че няма кой да му направи проблем за това дори и в чужбина.
Точно проблема е в прекодирането ,слагам фаровете ксенона пали обаче дава грешка за изгоряла крушка,Сами каза че се прекодирало от Централно електричество,но кой е кода ?
mischoka

Škoda Фен²

Мнение от mischoka »

Аз не го знам кода, търси в ютуб ако има нещо, преди 3 год. и аз исках такива фарове ама цената от 400 евро на фар ме отказа и си взех с лупи но без ксенон.
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Виж това дали няма да ти помогне:
https://www.drive2.ru/l/484589135172993495/

Через шнурок VCDS активируем в блоке (09) --> Кодирование (07) --> Длинное кодирование --> байт 14 --> бит 3 (ксенон со шторкой ).
Холодный и горячий опрос ламп ближнего света не отключал.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
c_dimitrov

Шкода Новак

Мнение от c_dimitrov »

Не успях да ги подкарам,фаровете ще се продават :)
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Що не махнеш ксенона и да си боднеш едни ледове на лупите. Има и на 4300 ледове.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
c_dimitrov

Шкода Новак

Мнение от c_dimitrov »

JORDITO написа:Що не махнеш ксенона и да си боднеш едни ледове на лупите. Има и на 4300 ледове.
Не ми се занимава Жорка,някой колега ще им се радва.
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

Няма как да ги подкараш фаровете. Може и да ги излъжеш някакси да светнат, но нямаш никакво регулиране. Купи си фарове за Скаут. Но не втора употреба, защото лупата ще е опушена вече. Нови.
1Z1941017Q и 1Z1941018Q.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”