отваряне на 5 вратата .
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- micyri
- Гараж: пенсионирана бегачка Škoda Octavia 1.8 20V AGN 125 PS
Škoda Octavia Combi 2.0 TDI DSG 140 PS - Обратна връзка:
отваряне на 5 вратата .
Въпрос към собствениците на октавиа 2
2004-2009г.
Интересува ме,като отворите/отключите вратата на багажника от дистанционото,механизма освобождава ли бравата или трябва за да отвориш с ръка вратата да натоснеш бутона на вратата?
Купих си едни пружини който се слагат на амортисьорите на вратата,за да изхвърлят вратата след отключване от дистанционното.
При мене не се получава ,( колата е 2012г.),късно видях,че са за модел оки 2(2004-2009).
2004-2009г.
Интересува ме,като отворите/отключите вратата на багажника от дистанционото,механизма освобождава ли бравата или трябва за да отвориш с ръка вратата да натоснеш бутона на вратата?
Купих си едни пружини който се слагат на амортисьорите на вратата,за да изхвърлят вратата след отключване от дистанционното.
При мене не се получава ,( колата е 2012г.),късно видях,че са за модел оки 2(2004-2009).
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
отваряне на 5 вратата .
И при мен (2011) си иска донатискане за да се отвори. Така беше и на предната ми О2 - 2006. Пак трябваше да се донатисне бутона за да освободи механизма.
- micyri
отваряне на 5 вратата .
Благодаря за мнението!
Ще ги връщам значи "тунинг пружините"
Ще ги връщам значи "тунинг пружините"
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
отваряне на 5 вратата .
При мен може да си излети вратата без проблем. И като е отключена, и като е заключена (само багажника отключва). Не изисква донатискане, а изцяло освобождава бравата. 11.2009 е в талона, но по рама е 2010. Имай в предвид т’ва отваряне ако го правиш да се случва, Цецо, да имаш достатъчно височина, когато отваряш багжника, да не жулиш тавана
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
отваряне на 5 вратата .
Аз съм с О2 2006г. лифтбек. При отваряне с бутона на дистанционното, бравата се отключва, но за да отвориш капака трябва да натиснеш и бутона на самия капак.
Аз имах такива "тунинг пружинки" и при мен си работеше супер дълги години. Отключвах си отдалеч с дистанционното и капака си се отваряше сам напълно. След няколко години амортисьорите поомекнаха и когато беше студено не успяваха да подхванат след изхвърлянето на пружинките.
Преди година си смених амортисьорите с нови, уж оригинални но имаха няколко мм разлика със старите и не можах пак да си сложа пружинките.
Сега съм пак "сток" и тази готина екстра определено ми липсва.
Аз имах такива "тунинг пружинки" и при мен си работеше супер дълги години. Отключвах си отдалеч с дистанционното и капака си се отваряше сам напълно. След няколко години амортисьорите поомекнаха и когато беше студено не успяваха да подхванат след изхвърлянето на пружинките.
Преди година си смених амортисьорите с нови, уж оригинални но имаха няколко мм разлика със старите и не можах пак да си сложа пружинките.
Сега съм пак "сток" и тази готина екстра определено ми липсва.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- micyri
отваряне на 5 вратата .
Kalata,е как пружината е изхвърляла вратата след като ти трябва дс и помогнеш с ръка и бутона?
- micyri
отваряне на 5 вратата .
Велко и тебе не можах да разбера!zloQQ написа:При мен може да си излети вратата без проблем. И като е отключена, и като е заключена (само багажника отключва). Не изисква донатискане, а изцяло освобождава бравата. 11.2009 е в талона, но по рама е 2010. Имай в предвид т’ва отваряне ако го правиш да се случва, Цецо, да имаш достатъчно височина, когато отваряш багжника, да не жулиш тавана
- kalata
отваряне на 5 вратата .
Цецо, незнам как ставаше. В "сток" състояние сега трябва да натисна бутона на капака, за да го отворя.
Преди директно си се отваряше.
Тествай следното: при заключена кола подхвани капака с една ръка (встрани от бутона) и напъвайки с ръката натисни бутончето на дистанционното. Виж дали така ще се отвори. Аз ще пробвам по-късно.
Преди директно си се отваряше.
Тествай следното: при заключена кола подхвани капака с една ръка (встрани от бутона) и напъвайки с ръката натисни бутончето на дистанционното. Виж дали така ще се отвори. Аз ще пробвам по-късно.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- zloQQ
отваряне на 5 вратата .
Цецо, дали като е заключена или отключена, с дистанционното си се отваря багажника изцяло! Само е нужно да го повдигна, без да донатискам бутона. Освобождава го изцяло! 
- kalata
отваряне на 5 вратата .
Велко е прав, не трябва да се натиска бутона по принцип. Само повдигаш. Самата ключалка го изхвърля леко. Оттам изхвърлят пружините. После поемат амортисьорите.zloQQ написа:Цецо, дали като е заключена или отключена, с дистанционното си се отваря багажника изцяло! Само е нужно да го повдигна, без да донатискам бутона. Освобождава го изцяло!
При мен понякога явно уплътненията залепват леко и ключалката не изхвърля докрай, а само преодолява първото отключване. Затова понякога натискам и бутона на капака, за да се отключи докрай.
Цецо, тия твоите тунинг пружинки не са с правилния размер просто.
- micyri
отваряне на 5 вратата .
При мене след като отключа с дистанционното багажник,врата и с дърпане не се отваря!
Трябва си натискане бутона на вратата!
Явно моят модел (2012) е така.
То и на кутията на пружините си пише ,че са за (2004-2009)
Трябва си натискане бутона на вратата!
Явно моят модел (2012) е така.
То и на кутията на пружините си пише ,че са за (2004-2009)
- kalata
отваряне на 5 вратата .
Ами нека някой с фейслифт да тества и да каже как е при него. Не ми се вярва да са измислили нова брава.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
отваряне на 5 вратата .
Пробвах го днес за пореден път-петата врата се отваря от дистанционното и НЕ иска допълнително натсикане на бутона на ключалката!Просто трябва да се повдигне вратата за да се отвори,тъй като е само на газовите амортисьори.При монтиране на пружина има опасност на някой да му хвръкнат зъбите,защото вратата ще се повдигне много рязко,ако се отваря в моя случай
Мислил съм за този вариант за допълнителни пружини,но се отказах
Не съм се задълбочавал да я ровя през VCDS-а за да видя ,дали няма опция и на тези преди фейслифта да се отварят по този начин.Колата е края на 2010-та.Така ,че и при мен е както е при Велко.
Dieselgate Team member
- micyri
отваряне на 5 вратата .
Мерси Zar!
- zloQQ
отваряне на 5 вратата .
Цецо, а к’ва цифра са тея пружини ако не е тайна? Щракни някоя снимка ако имаш възможност и характеристики разни, моля