Проблеми със Skoda Octavia 1.8T
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
miroslavmanev01
- Гараж: Skoda Octavia 1.6
- Обратна връзка:
Здравейте Колеги, преди няколко дена си купих Skoda Octavia 2000година 1.8Т е мотора 150коня кода на двигателя е: AGU. Колата е внос няма ГАЗ ! Като за начало започвам лошо с няколко проблема по двигателя на колата...и затова пиша тук ако може някой да ми помогне със съвет или да е имал подобен проблем да ми сподели мнение ще съм му много благодарен. Проблемите са следните:
1-во сутрин при студен двигател като запаля ми се губи автоматичния смукач които трябва да поддържа оборотите на 1200 в продължение на няколко минути и после падат на 800...поне така знам аз при мен с паленето и веднага падат на 800 което не е добре !
2-ро оборотите ми на празен ход се повишват до 1000 и нагоре това не го прави винаги ! Понякога падат и надолу и колата изгасва в движение...
И на трето място като си карам и отнема газта после с подаването мотора се държи странно почва да придръпва няколко последователни пъти и след това изчиства но проблема си остава....общо взето това са ми ядовете. Колеги МОЛЯ помагайте !!!!
1-во сутрин при студен двигател като запаля ми се губи автоматичния смукач които трябва да поддържа оборотите на 1200 в продължение на няколко минути и после падат на 800...поне така знам аз при мен с паленето и веднага падат на 800 което не е добре !
2-ро оборотите ми на празен ход се повишват до 1000 и нагоре това не го прави винаги ! Понякога падат и надолу и колата изгасва в движение...
И на трето място като си карам и отнема газта после с подаването мотора се държи странно почва да придръпва няколко последователни пъти и след това изчиства но проблема си остава....общо взето това са ми ядовете. Колеги МОЛЯ помагайте !!!!
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Знам, че е банално,но първо една диагностика пуснете.
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Здравей, и добре дошъл! Почисти и адаптирай дросела.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
-
miroslavmanev01
- Обратна връзка:
The Hooligan Здравей колега понеже не съм много запознат ще ми кажеш ли какво представлява адаптацията на дросела...? Според мен ще трябва някой с компютър да се занимава но не знам.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
На 98 канал става адаптацията.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
miroslavmanev01
- Обратна връзка:
bega4kata Благодаря колега ще кажа на човека които ще се занимава с колата другата седмица...иначе нещо друго трябва ли да знам какво трябва да се прави по самия двигател ?
-
miroslavmanev01
- Обратна връзка:
Колеги днес направихме опит да закачим колата с диагностика но без успех ! ....Човека каза че програмата не може да се свърже с колата. Каква може да бъде причината за това ? Ако някой знае нека ми отговори ! Спомена че имало К-линия и Л-линия за свързването там бил някъде проблема по модулите....но той не разбира до толкова че да ми каже какво следва.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
В кой град си?
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
-
miroslavmanev01
- Обратна връзка:
"JORDITO" От Трявна съм колега.
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Хм,дали някой е сбъркал при връщането на километража?miroslavmanev01 написа:Колеги днес направихме опит да закачим колата с диагностика но без успех ! ....Човека каза че програмата не може да се свърже с колата. Каква може да бъде причината за това ? Ако някой знае нека ми отговори ! Спомена че имало К-линия и Л-линия за свързването там бил някъде проблема по модулите....но той не разбира до толкова че да ми каже какво следва.
- JORDITO
А с каква програма я закачихте. На мен на Ибизата навремето с едно Делфи ми разцентроваха по подобен начин цилиндрите, а уж трябваше само да занулят интервала за смяна на масло.Защо не опиташ да се разходиш до Еуратек Горна Оряховица. Знам,че там сервиза им е добър. Диагностиката е 35 лв.
Последно промяна от JORDITO на 09.10.2017, 20:35:11, променено общо 1 път.
-
miroslavmanev01
- Обратна връзка:
Проблема е че живея в малък град тук специалисти в тази област няма ! Тук майсторите могат да сменят само масло и накладки.....колкото до моя проблем не знам какво да правя ?
- JORDITO
Виж едно мнение нагоре 
-
miroslavmanev01
- Обратна връзка:
"JORDITO" Видях написаното по горе благодаря все пак ще обмисля
-
miroslavmanev01
- Обратна връзка:
До колкото знам точно с Делфи се опитаха да ми закачат Шкодата....