Автосервизи - мнения, отзиви, казуси

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Попитай майстора?

Мнение от peyopetrishki »

igeorgiev82 написа: 26.08.2021, 10:08:04
peyopetrishki написа: 26.08.2021, 09:43:15 Не може да отидеш някъде 1 път и да разбереш хората стават или не (независимо дали са сервиз за автомобили или предлагат други услуги).
Демек като те "изшият" някъде първият път и ти разбереш,че те лъжат,махаш с ръка и казваш:"Карай,вторият път няма да ме излъжат" [smilie=sarcastic.gif]
Верно ли?!
Ти си някакъв особен човек, да знаеш. На мен лично с дброс ми се е случвало следното:

На рс-а климатика почва да се ебава. Отивам там мислейки за някакво доливане. Оказва се компресор, радиатор на климатика и радиатор за водата. Цецо ми цитира по телефона някакви невероятни цени. Проверявам ги на друго място при познат - разминаване голямо. Звъня пак на Цецо моля го да провери, понеже неговите цени са много високи. Оказа се техническа грешка, случва се.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Попитай майстора?

Мнение от igeorgiev82 »

peyopetrishki написа: 26.08.2021, 12:54:39 Оказа се техническа грешка, случва се.
И никога нямаше да разбереш(вероятно),че е "техническа грешка"ако не беше проверил [smilie=sarcastic.gif]
Тва малко като при мен"гледаме го с платена версия на аутодата,ама щеката йок.Явно е пак техническа/печатна грешка [smilie=pardon.gif]
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Попитай майстора?

Еми човек, аз винаги проверявам. Проверявам и @ЦецоNOL, даже [smilie=sarcastic.gif] професионално изкривяване. Не може да се сърдиш за грешки, но и не е хубаво умишлено да те лъжат.
JorshTDI

Škoda Фен

Гараж: Superb 272ps l&k lava blue, Passat B7 170ps +++

Попитай майстора?

Мнение от JorshTDI »

peyopetrishki, Това според мен не трябваше да го споменаваш. [smilie=sarcastic.gif]
Ставали грешки. Голяма част от пациентите ще се доверят на майстора и техническата грешка щеше да е за сметка на тоя дето е дал парата. СКАНДАЛ! [smilie=hunter.gif]
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Попитай майстора?

Ти не правиш грешки в работата ли, айде моля ти се [smilie=sarcastic.gif]

Сам избираш да се доверяваш, нали? По този начин се отказваш от отговорност. Сърди се после и псувай по форумите собствената си глупост )
JorshTDI

Škoda Фен

Гараж: Superb 272ps l&k lava blue, Passat B7 170ps +++

Попитай майстора?

Мнение от JorshTDI »

peyopetrishki,
За моя сметка грешки правя постоянно,но не и за клиентите ми!
Следващия път,когато ми налеят 1 кило моторно масло отгоре ще се сърдя на собствената си глупост. Прав си!
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Попитай майстора?

Мнение от zloQQ »

Мдаммм... Много хора не проверяват цените след офертата и...минават с "техническата грешка" по дебелата тарифа. Може да е грешка, може да е "ако мине", може да е всичко. Здраве да е. Не визирам конкретно място, а говоря по принцип. Ежедневно се сблъсквам с какви ли не случки.
На мен, по тази тема с цените, труда и отстъпките, ми прави впечатление друго. Занимавам се с охранителни системи, видеонаблюдение, контрол на достъп и "умни къщи". Хората се оглеждат главно в цената на труда и винаги им се вижда "ужасно много"! Не го разбирам т'ва, честно. Никой не пита, колко време съм чел, пробвал, купувал разни неща и колко финанси съм набил, за да мога да предложа работещо решение, а не да продам нещо и да пратя клиента в трета глуха след като му взема парите. Правил съм си експеримент - много близки оферти за дадени клиенти. Едната с чарколя без отстъпка и с малко пари като труд. Другата - с отстъпка до 20% на отделни компоненти, но с реалната цена на труда. Няма да споделям, коя оферта се избира... Не знам, защо хората масово смятат, че труда на човек трябва да е "без пари" или "подарък". Странно ми е, защото аз като съм пред такава дилема - или казвам да или не. Не се обяснявам, не питам, защо толкова струва труда, защо нямам отстъпка и прочее... Или се съгласявам с крайната цена или не. Толкова е просто. Поне за мен де.
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Попитай майстора?

JorshTDI написа: 26.08.2021, 14:20:16 peyopetrishki,
Следващия път,когато ми налеят 1 кило моторно масло отгоре ще се сърдя на собствената си глупост. Прав си!
??
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Попитай майстора?

Мнение от The Hooligan »

До колегата _А_ притежател на Суперб 3 - 2.0 TDI
Колега, защо си мислиш, че можеш да разкажеш една лъжлива история с която очевидно целиш да очерниш името на даден сервиз и цялата случка да бъде просто забравена?
Дали не ти мина през онова нещо в черепната кутия, че е възможно и другата страна да чете или да бъде информирана за това?
И защо тука разни кибици стигат до крайни заключения, че след като някаквъв потребител напише мнение за даден сервиз, това е абсолютната истина??
Защо хора като мен, които са в нещата и знаят истината ги определяте като адвокати?
Дали случайно монетата няма две страни? Или за някои колеги монетата е само тяхната страна?

_A_ написа: 23.08.2021, 20:41:06 За Трансексперт става въпрос. Не крия, че веднъж платих голям ремонт там и останах доволен, но след това човека стана повече търговец от колкото майстор. Направо си ми каза ела след 500-600 км и ще правиме нов ремонт. После го потърсих когато светна чека за адблу-то, но нямаше часове скоро и му казах, че ще видя как ще го направя. Звънна ми на другия ден да съм бил ходил за една диагностика и да видим какво ще правим с другия ремонт, направо да го започваме едва ли не.
Историята не е така, както я представяш!

_A_ написа: 24.08.2021, 13:54:03 Четете какво си искате явно. Пример ви давам -при първият ремонт счупиха неща за още 250 лв, но това не го казах, по долу ще се самоцитирам защо и не съм го споменал. Човека е любезен, свършиха работа, но после го обърна на търговия. Едва ли някой няма да се подразни ако му кажат "дай пари за нещо дето не трябва да се ремонтира"
Тук вече лъжеш! Разкажи за въпросните счупени "неща" какви са и как се счупиха?
_A_ написа: 26.08.2021, 08:40:49 За човек, който твърди, че не му е адвокат, доста мнения и лафове пускате
Ако знаеш колко лафове ще ти пусна сега.... [smilie=sarcastic.gif]
_A_ написа: 26.08.2021, 08:40:49 Когато дойде време да сменям маслото реших, че ще отида до Трансексперт, защото е по - близо до офиса, отново, защото беше и в "белия списък". Смениха маслото и ми дадоха препоръки за още неща за смяна, които аз като лаик в тая ВАГ група и преди това карал друга кола взимам за чиста монета, а и се виждаха, че са за смяна.
До тук историята е така, но разказана много отгоре.
_A_ написа: 26.08.2021, 08:40:49 И тук идва и избирателното четене на някои колеги, в частност на цитирания по - горе, защото той спомена пари, части и труд в поне 5 поста. Ремонта излезе над 1000 лв. Тия 250 дето съм ги споменал няма да ме бутнат, спокойно. Просто казвам, че можеше и без тях. [ПРИМЕР]
Аз не чета избирателно а търся истината, която някак така ти ИЗБИРАТЕЛНО не искаш да кажеш!
Явно имаш някакви финансови комплекси, щото нито съм те питал за пари, нито ме интересува за колко пари си!
Подканвам те ВТОРИ път да кажеш кои са частите "дето можеше и без тях" и дали си сигурен 100% че е можело без тях?
_A_ написа: 26.08.2021, 08:40:49 Едва ли ако отидете за смяна на гуми и ви счупят накладките ще се зарадвате, но ще се наложи да ги смените, защото няма дa може да се приберете. Нека да не бъдем лицемерни. При положение, че давам над 4 цифрена сума, едва ли съм опрял до тука да се оплаквам от цената
ДА! Нека НЕ бъдем лицемерни! Примера който си дал с накладките е толкова смешен, колкото и цялата ти история до тук!

За втори път ти повтарям, че никой не го интересува сумата до която ТИ не си опрял!
_A_ написа: 26.08.2021, 08:40:49 Реално се оплаквам отношението след това. На диагностиката се "откриват" неща, които ще са "за смяна". И то пак не евтина. Да, ама отивайки след препоръчителните 500-1000 км в друг сервиз да видя на диагностиката какво излиза - еми нищо. Но на човека не му попречи да ми звънне и да ми каже ела направо да видиме и да сменяме.
Тук отново лъжеш, защото истината е различна!
Отново те приканвам да я разкажеш, защото ако не искаш, тогава аз ще я разкажа.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Попитай майстора?

Мнение от The Hooligan »

JorshTDI написа: 26.08.2021, 12:06:06 Моето виждане е ,че хората които изказаха негативни мнения за въпросните сервизи са обяснили достатъчно добре,каква е причината за недоволството им и мненията им трябва да бъдат приемани такива,каквито са.
И как разбра, че недоволните потребители са обяснили ДОСТАТЪЧНО добре?
JorshTDI написа: 26.08.2021, 12:06:06 Ясно е ,че 90% потребителите които го играят адвокати на майсторите ,имат някакви приятелски отношения и всячески се опитват да не попада храна по тях.
Даже не искам да го коментирам... [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
Ramzes

Škoda Фен²

Гараж: Škoda Octavia II Combi 1.9 TDI BLS 2008

Попитай майстора?

Мнение от Ramzes »

Мисля че и двете страни малко прекаляват вече. Без изключения. Не е редно да си измисляме обвинения ... Истината е една и тя е че няма перфектни хора. На 100 доволни клиента, може да има един недоволен, но и неговото мнение трябва да бъде чуто. Аз служител да бях на този сервиз, нямаше така пламенно да го защитавам. Нека мирясаме малко моля. Да се прехвърлим към другата тема с ваксиниране/чипиране и политиката. Тиквун може да е казал нещо умно.
Още от времето на хан Кубрат се знае, че с много селски пръчки на едно място никой не може да се справи!
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Попитай майстора?

Мнение от The Hooligan »

Ramzes, Фараоне, ти арбитър ли си? Общите приказки ги пиши в ежедневните и не взимай отношение по въпрос който не те касае.
Аватар
Ramzes

Škoda Фен²

Гараж: Škoda Octavia II Combi 1.9 TDI BLS 2008

Попитай майстора?

Мнение от Ramzes »

Ами ти адвокат ли си им? Служител ли си им ? Плащат ти , за да ги защитаваш и да им пращаш клиенти ли ? Нека си го кажем , това което всички си мислим !

От спора резултата, е че аз и още доста други, няма да си помислим да стъпим в този сервиз, защото нещо не е както трябва. Толкова горещо да бъдат защитавани не е ок.
Последно промяна от Ramzes на 26.08.2021, 16:42:39, променено общо 1 път.
Още от времето на хан Кубрат се знае, че с много селски пръчки на едно място никой не може да се справи!
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Попитай майстора?

Мнение от JORDITO »

Аз не мога да взема отношение. Само един единствен път съм имал телефонен разговор с единият от сервизите и ми беше заявено, НЕ че не могат да направят даден ремонт, но принципно трябва специализиран инструмент и ако трябва да се купува, ремонтът щял да струва около 4000 лв. Благодарих и затворих. След това с дълго търсене успях да намеря човек и сервиз и платих общо 1000 лв за всичко. (С части от Еуратек закупени) .
Сега внимателно подбирам кое къде да правя по колата ми и си имам свое виждане по въпроса. На случайни места не ходя, колкото и да са прехвалени, освен ако мой близък приятел минал оттам не ми препоръча и изкаже мнение.
Аз ако не разбирам нещо или не мога да го направя директно казвам на човека , че не мога и да търси друг. Експерименти и да се уча на чужди коли не предприемам. Правил съм грешки, счупвал съм от невнимание, но винаги е било за моя сметка и нито лев за отсрещната страна.
Последно промяна от JORDITO на 26.08.2021, 16:43:36, променено общо 1 път.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Попитай майстора?

Мнение от Rangel »

Добре че идват Събота и Неделя. Никой няма да пише, да се кротнат всички :). Само утре да избутаме.
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”