Автосервизи - мнения, отзиви, казуси

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
_A_

Шкода Новак

Гараж: N/A

Попитай майстора?

Мнение от _A_ »

The Hooligan написа: 25.08.2021, 22:45:55 Не знам каква му е историята на колегата, дето му били изпочупили части за 250 лева, ама той понеже е пич и си е казал "от мен да мине" иначе ремонта добре бил станал!
Да се смея ли, да плача ли...
За човек, който твърди, че не му е адвокат, доста мнения и лафове пускате.

Понеже виждам, че за трети път някой се хваща за точно за тоя ремонт, да уточня защо така се получва.
Първо, до сега не бях карал автомобил от ВАГ групата. Когато го придобих започнах да чета за сервизи, в които мога да оставя автомобила и съм стигнал до темите тук и до т.нар. "бели сервизи".
Когато дойде време да сменям маслото реших, че ще отида до Трансексперт, защото е по - близо до офиса, отново, защото беше и в "белия списък". Смениха маслото и ми дадоха препоръки за още неща за смяна, които аз като лаик в тая ВАГ група и преди това карал друга кола взимам за чиста монета, а и се виждаха, че са за смяна. И тук идва и избирателното четене на някои колеги, в частност на цитирания по - горе, защото той спомена пари, части и труд в поне 5 поста. Ремонта излезе над 1000 лв. Тия 250 дето съм ги споменал няма да ме бутнат, спокойно. Просто казвам, че можеше и без тях. [ПРИМЕР] Едва ли ако отидете за смяна на гуми и ви счупят накладките ще се зарадвате, но ще се наложи да ги смените, защото няма дa може да се приберете. Нека да не бъдем лицемерни. При положение, че давам над 4 цифрена сума, едва ли съм опрял до тука да се оплаквам от цената.
Реално се оплаквам отношението след това. На диагностиката се "откриват" неща, които ще са "за смяна". И то пак не евтина. Да, ама отивайки след препоръчителните 500-1000 км в друг сервиз да видя на диагностиката какво излиза - еми нищо. Но на човека не му попречи да ми звънне и да ми каже ела направо да видиме и да сменяме. И реално ме изгуби като клиент. Отново казвам, верно, че съм бос във ВАГ групата, заради което опипвам сервизите, в които могат да вършат работа, но и за това са тия теми.

За Адблу-то, момчетата от ДБ направиха каквото можаха и както вече за 3ти път казвам, въпросът беше да ударите едно рамо какво може да се направи, дали сте срещали проблема друг път, а не да съветвате хората да не ходят там. Единствено не им прави чест, че държаха колата 5 дена и не казаха - няма да се справиме ела и си я вземи.
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Попитай майстора?

Мнение от peyopetrishki »

@_A_, добре бе човек, говори по-конкретно... Какво значи "части за смяна", които се "виждали на диагностика"? Просто ги изброй тия части да разберем [smilie=sarcastic.gif]

Моето мнение до голяма степен съвпада с на @The Hooligan. Искам само да добавя нещо. Не може да отидеш някъде 1 път и да разбереш хората стават или не (независимо дали са сервиз за автомобили или предлагат други услуги). И това не е само със сервизите. Много е трудно да имаш на работа 10 човека и всеки клиент да получава еднакво отношение и разбиране от всеки един от тях.

В Д-брос ходят много хора, с проблеми, които други сервизи не са разрешили (навремето аз постъпих по същия начин). Цецо вече започна да отказва такива времеемки диагностики. Колите стоят дни наред там, губи се време в диагностиката и тестване, а накрая като каже на някой, че ремонтът е много скъп и той си заминава. Изгубеното време не го плаща никой. Както на колегата седяла колата там 5 дни, ама едва ли просто е седяла, върху нея е умувано, а едва ли са платени някакви пари за изгубеното в умуване време, Цецо най-вероятно не е поискал такива.

А тия в ЕТ няма да ги коментирам въобще. От толкова години продават и сервизират коли с адблу, имат на разположение завод за запитвания и свързани стотици сервизи в мрежа. Там би следвало за всеки въпрос от клиент да има конкретен отговор. А вместо това лаконични отговори и си караш колата със светещи ламби, неработещи дигитални табла и прочие месеци наред [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Попитай майстора?

Мнение от igeorgiev82 »

peyopetrishki написа: 26.08.2021, 09:43:15 Не може да отидеш някъде 1 път и да разбереш хората стават или не (независимо дали са сервиз за автомобили или предлагат други услуги).
Демек като те "изшият" някъде първият път и ти разбереш,че те лъжат,махаш с ръка и казваш:"Карай,вторият път няма да ме излъжат" [smilie=sarcastic.gif]
Верно ли?!
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Попитай майстора?

Мнение от coverdale »

_A_ написа: 26.08.2021, 08:40:49 Ремонта излезе над 1000 лв. Тия 250 дето съм ги споменал няма да ме бутнат, спокойно. Просто казвам, че можеше и без тях.
Това как го разбра?
Ааа,да…
_A_ написа: 26.08.2021, 08:40:49 Отново казвам, верно, че съм бос във ВАГ групата, заради което опипвам сервизите
[smilie=sarcastic.gif]
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Попитай майстора?

Мнение от nmnikolov »

Тъй като колата е в гаранция аз засега само в ЕТ съм ходил. Затова мнението ми не е насочено към нито един сервиз, още по-млако пък към споменатите в последните страници. Според мен обаче, когато си познат и близък с хората в даден сервиз, то със сигурност са доста внимателни и се стараят повече при ремонта на точно твоя автомобил.
Изображение
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Попитай майстора?

Мнение от Цецо75 »

_A_ написа: 26.08.2021, 08:40:49 Да, ама отивайки след препоръчителните 500-1000 км в друг сервиз да видя на диагностиката какво излиза - еми нищо.
Същото често се случва и като идеш на двама различни лекари, нали? ;) Получаваш различни мнения за един и същи проблем.

В крайна сметка монтьора не е врачка за да вижда бъдещето. Той ти дава съвет на база опита, който има. Може и да е прав. Може и да не е. Коректното е да ти обясни как ги вижда той нещата, пък ти си решаваш, контрата на куката винаги е в теб. Викат му информирано съгласие.

Това, което аз съм сигурен е, че Евгени (Трансексперт), няма да те плъзне да сменяш нещо, само за да ти вземе парите. Ако ти каже нещо, то е защото той наистина смята така. И би го казал и на Хулигана и на другите дето ги набеждавате за адвокати. Може и да бърка естествено, но не го прави злонамерено. Колата е сложно нещо и диагностиката често не е еднозначна. Това дето ти и майстори преценявате като ОК, за друг майстор може да е проблем. И всичките може да сте прави.

Това е, човека е коректен за мен. Сега дали е добър майстор и до колко трябва да се доверяваш на съвета му - ти си решаваш.

Това, което е ценно в Трансексперт за мен, е че все още всяка кола минава през Евгени. Наемния труд във БГ е с потресаващо качество. Защото например в ЕТ шанса да попаднеш на някой льольо е 95%. И ако не вдигнеш скандал, може и да не стигнеш до някой адекватен ... Ако въобще е наличен.

Същите неща са валидни и за Дброс и доста други сервизи, където повечето хора са доволни... но винаги има и някой, който не е. И колкото повече се разраства бизнеса, толкова повече ще стават и недоволните като абсолютна стойност. Важното е процента да е нисък :)
nmnikolov написа: 26.08.2021, 10:54:41 Според мен обаче, когато си познат и близък с хората в даден сервиз, то със сигурност са доста внимателни и се стараят повече при ремонта на точно твоя автомобил.
То и лекаря като ти е близък, по друг начин те преглежда... Хора сме, емоциите са ни присъщи.
Бееееее.....
_A_

Шкода Новак

Гараж: N/A

Попитай майстора?

Мнение от _A_ »

Добре, отказвам се. Не съм искал да се стига до тая дискусия. Големи хора сте, познати, непознати, всеки да ходи където където му душа иска.
То са пари, то са доктори...

Единствено 2ма човека отговориха на конкретният въпрос дали са имали проблеми с Адблу системата.
Изцяло моя е вината, че изобщо попитах. Със здраве да си карате колите, аз повече няма да пиша и да давам обяснения на предубедени хора.
JorshTDI

Škoda Фен

Гараж: Superb 272ps l&k lava blue, Passat B7 170ps +++

Попитай майстора?

Мнение от JorshTDI »

Моето виждане е ,че хората които изказаха негативни мнения за въпросните сервизи са обяснили достатъчно добре,каква е причината за недоволството им и мненията им трябва да бъдат приемани такива,каквито са. Ясно е ,че 90% потребителите които го играят адвокати на майсторите ,имат някакви приятелски отношения и всячески се опитват да не попада храна по тях. Мен, като евентуален клиент,такъв,какъвто щях да бъда на един от сервизите ме отблъснаха истории от сорта на, сложили масло над максимума,защото не са го проверили (абсолютно балъшка грешка),човекът сам трябваше да си източва половин литър [smilie=sarcastic.gif]
Друг,човек му светва хиляда пъти “check engine”
Колата 10 пъти в сервиз,чистят се дпф,сменят се чарколя за не малко пари и грешката продължава да се появявя,последният пример е пресен от няколко дена с ад блуто на човека.
Когато не можеш видимо да отговориш с качество на капацитета който си заел,го намаляваш наполовина.
Не да правиш снимки,как в сервиза има 40 коли и какво,на всяка ще се отдели нужното внимание и желание да се реши проблема?
Физически е невъзможно. Хората са казали, “гъз ,глава затрива”
Искам само да спомена,че дори собственикът на сервиза да е читав,какво от това,като не може да погледне колата той и я остави в ръцете на някой бездарник и я оклепа…
Горчилката остава за клиента и мнението се генерализира за сервиза ,не за майстора който я е пипал!
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Попитай майстора?

Мнение от Цецо75 »

Ами освен да ви пожелаем успех в търсенето на идеалния майстор. В едно съм сигурен, в ЕТ няма да го намерите. ;)
Бееееее.....
JorshTDI

Škoda Фен

Попитай майстора?

Мнение от JorshTDI »

Цецо75,
Аз оплаквания за вече няколко гаранционни интервенции и обслужвания в Дружба нямам. :)
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Попитай майстора?

Мнение от Цецо75 »

JorshTDI, Е то и аз нямам от Трансексперт, Дброс и доста други...

Ти ще си ходиш в ЕТ и всичко е ток.
Бееееее.....
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Попитай майстора?

Мнение от tuningmania »

До @Цецо75 -
Цецо75 написа: 26.08.2021, 11:33:03 Наемния труд във БГ е с потресаващо качество.
И аз това съм се чудил - Европейски Заплати взимат та дори и по-добри а не им се Работи като Европейци. Нагли, та нагли.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
JorshTDI

Škoda Фен

Попитай майстора?

Мнение от JorshTDI »

Цецо75, страхотно, значи ще си мълчим и който изкаже мнение противно на статуквото ще го пребиваме с камъни. Няма проблем! [smilie=pardon.gif] [smilie=yahoo.gif] браво
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Попитай майстора?

Мнение от Цецо75 »

tuningmania, Следващия път като ти осере бояджията колата, оттдай го на малкото пари, които си му дал.

JorshTDI, Нищо такова. Аз си псувам на общо основание. [smilie=sarcastic.gif]
Бееееее.....
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Попитай майстора?

Мнение от tuningmania »

До @Цецо75 - Боже, ТИ Призна, че наистина са малко [smilie=shock.gif]
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”