ЦецоNOL написа: 10.10.2025, 22:43:38
Просто , ако сега каращите с всесезонни гуми сложат зимни и лятото летни - разликата ще е Космос.
Че слязох от такива, и?
Архимандрит Дионисий написа: 10.10.2025, 23:15:26
Значи ако си карал преди повече от 5-6 години съм съгласен с теб
Както и аз се повтарям. Противниците са:
А. Никога не карали
Б. Карали преди маса години
Ц. Карали бог знае какво
Taratajki написа: 10.10.2025, 23:47:18
"Ако караш нормално.... ако се съобразяваш.... Ако .... Ако.... а всъщност àко
Ако зимата стане супер рЕзко жега, както става последните години
Ако лятото захладнее рЕзко, както стана тази пролет
Ако есента напомни доста по - рано за себе си - на витоша имаше 50 санта сняг.
Ако пролетта пък дойде.... Ако ако ако... ето че може да се върти геврека, както ти отърва.
Taratajki написа: 11.10.2025, 15:11:17
ама не стават
знаеш, ма не си карал, ма знаеш
Taratajki написа: 11.10.2025, 15:11:17
Май най голямата екстра на тия гуми е, че не ги сменяш. А фактор мързел си е важен, няма спор.
То като не си карал, няма и как да знаеш. Мързела е едно, спестяваш някви пари там. Финансово излиза сметката, като съм правил съпоставка сезонни на 3-4 сезон сменям, всесезонна на 2ри.
Но не парите и мързела са фактор. Това че имаш комфорта във всяко време, ДА съгласен стеб че вероятно на 90 градусов завой, със сняг и лед и 95км/ч, няма да се представят така както зимната... ама аааайдееее ще олАбя газта малко там.
Bobeca написа: 11.10.2025, 16:08:29
Само да питам тези със всесезонните - от нови летни/зимни гуми ли минавате на НОВИ всесезонни или от стари? Защото аз всеки път като сложа новите летни/зимни гуми и си викам защо по-рано не съм ги сменил - разликата е огрмна!
Буквално ДА.
А пък и гуми рядко карам над 3ти сезон.
Bobeca написа: 11.10.2025, 16:08:29
В западните страни настилката ти дава едно голямо преимущество от към сцепление и там може да си позволиш малко компромис с гумите.
Ммм даааа всички сезонни карат само най - висок премиум клас гуми... само че не. Масово карат с дърти гуми, с евтини гуми или дори среден клас. А всички тези читав всесезон ги оставя в точка.
martinp написа: 11.10.2025, 17:53:30
А в твоя конкретно случай, са и посредствени модели.
Това мислех да напиша и аз... Говори ми за компромиси, за нам си какво.. пък.....
martinp написа: 11.10.2025, 17:53:30
Кефи ме как не сте се докосвали до такива гуми, но някак отвисоко се изказвате за тях.
Никога не са карали, но знаят.
Всесезоните са компромис, но карат среден и нисък клас.
Буквално имаше 1-2ма колеги които казаха конкретни модели всесезони които не са ставали, което е полезна информация. А не съжденията на някой, дето хал хабер няма
The Hooligan написа: 11.10.2025, 21:13:14
Нямам опит с всесезонни, но мога да преположа каква жалка история ще бъде след 3 сезона.
Миии колега извинявай. То ти си го каза. Нямам опит ама според мен... Виждал съм - ама няма е положението. Както писах. Аз сезонни карам 3, РЯДКО 4 години. А какво остава за всесезон. Също така, правих сметка за интервал от 5 години. Говоря за висок клас всички варианти.
Дори и на 2рата година да ги сменям, пак е по евтино
hilldegarn написа: 11.10.2025, 22:04:19
Нови зимни/летни > нови всесезонни
Зимни/летни 2ра година > всесезонни 2-ра година
Предполагам визираш еднакъв клас гуми - висок.
Както и така опростено е невярно, защото на 5 градуса мокро лятната няма да е по добре. Та опростяването не винаги е актуално... а тези междинни сезони са си кажи речи 6 месеца в годината
The Hooligan написа: 11.10.2025, 22:23:28
Не разбирам, защо в тази тема ползвателите на всесезонни гуми се опитват да ни обяснят, какви сме балъци, щото си сменяме гумите два пъти годишно?!?!
Напротив, тук хора които единствения им опит с всесезонки се изчерпва в писане на глупости за същите, да увещават как НЕ СТАВАЛИ
The Hooligan написа: 11.10.2025, 22:23:28
"Нито едно мултифункционално устройство не е по-добро от всяко друго което прави добре само едно нещо"
Вярвам, че излизайки винаги си носиш отварачка/тирбушон, нож и какво ли не, вместо швейцарско ножче. Да ножчето няма да филтрира много добре филе от акула, но пък и шанса да го направиш с посредствения кухненски нож в кухнята, също е малък.
За разлика от едното устройство, пътя доста често е динамичен. И сутринта те вали сняг, след 3 часа дъжд. И след още 5 часа си на 20 градуса жега... реален експириънс, на прибиране от ски в Австрия.
Цецо75 написа: 11.10.2025, 22:44:02Не ви ли писна?
не?
Форум - запълваш време, вместо да гледаш тъпи предавания