![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
[/quote]
Вярно е...с всеки следващ резервоар разхода ми пада...ще видим до кога
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
Да...моите гуми са 205/55R17 и налягането, с което ги карам е 2.7 отпред и отзад.
Да, оригиналните 17" джанти на О4 са 7,0J и за тях гумите са 205/55. Но за 17" джанти, които са 7,5J, за О4 гумите са 225/50. Височината на борда на 205/55 и 225/50 е една и съща.
Защото като покараш по магистралата и отиват на 3 бара поне. Купи си един манометър и тествай някой път - студени преди да тръгнеш, и после като си опънал малко магистрала.milencv написа: 14.06.2021, 13:21:29 Интересното е че в града возията е ОК – но по магистралата ми се струва голяма дървения.
Очевидно за по-нисък разход, съответно ниски емисии...
Честито за автомобила.dmihaylov написа: 06.06.2021, 21:38:31 Здравейте, колеги! И аз да споделя моето мнение. Количката (Skoda Octavia IV Business 1.5 Mhev 7DSG) си я взех в началото на Януари (от коли на склад) и вече навъртях малко повече от 7500 километра. Бих казал, че съм повече от доволен за момента. В началото ми даваше разход около 6, но с всеки резервоар падам все повече и повече, като вече ми дава 5.3л/100км. Аз съм от хората, които обичат да са по-пъргави в градски условия, а извънградско и магистрала съм по-лежерен. Извънградско 90-100, магистрала 140. При мен mHEV (Cruising) системата върши най-голяма работа извън градско, стигал съм и до 4л/100км пътя Карлово - Пловдив, с известни изпреварвания, като има по-лежерни от мен колеги. На градски условия съм също доволен. Относно вървенето на колата, лично аз не правя разлика от преди и сега. Колата е пъргава, има някакво замисляне от 1-2 секунди докато смени предавките преди изпреварване, но ако се кара на спортен режим всичко е точно. Та, 6+, икономична и пъргава. Като возия, малко усещам дупките, но съм със 17 цоловите джанти, така, че предполагам е нормално.
Има няколко неща, които ме притесняват малко, но все още не съм ходил до Еуратек, някой забелязва ли подобни проблеми (или нормалности, тъй като за пръв път имам бензин)
- При запалване, колата държи по-високи обороти (около 1200-1300) и в рамките на минута пада до 900-800 оборота. Това дали е проблем? Трябва ли да чакам всеки път да си паднат оборотите преди да тръгна. Случвало се е дори когато колата е загряла (карал съм я, след което съм я оставил за известно време и след това пак се кача)
- Забелязал съм, че понякога при натискане на газта колата е по-мудна, а друг път е по-пъргава. Не съм сигурен, но подозирам, че може да е от батерията, т.е. когато започне да се зарежда. Мисля, че и круиза не се пуска толкова често, когато колата е по-мудна.
- Подозирам, че интернета нещо не работи. От януари до сега не съм получавал софтуерни update-и, в менюто нямам опция WIFI, както и с телефона не намирам мрежата "MySkoda123456". И да, Android Auto Wireless не работи.
И последно, когато отида до Еуратек поради една или друга причина мисля да ги питам дали може да се направят следфакторни upgrade-и. Имам в предвид, примерно да се сложи бутонче за затваряне на багажника, че жената разви мускули
Иии да, 1 минус, иска си повечко силичка да се затварят тези врати, багажници... Но като цяло съм много доволен!
Поздрави, лека вечер и ще се радвам ако някой сподели дали е забелязал нещо подобно при неговата кола.
Ами поне в началото трябва, докато се изчисти стъклото, после само на вентилатор, но на по-висока скорост. Като загрее малко двигателя няма да имаш грижи.Mitko написа: 15.06.2021, 23:39:08 Винаги ли тряба да пускам климатика ако искам да не ми се поти стъклото ?
Да, охлаждащото устройство на климатроника не само охлажда, но и суши въздуха. Така премахва парата и запотяването. Само вентилатор не е достатъчен при запотени стъкла, особено при дъжд, когато въздухът отвън е пълен с влага.Mitko написа: 15.06.2021, 23:39:08 Винаги ли тряба да пускам климатика ако искам да не ми се поти стъклото