за 20 години, по около 15к км на година и последните 15 години предимно премиум гуми зимни и летни съм карал, сега за сефте тествам всесезонните. Та ще пиша непременно. Като 1во впечатление за 300-500, мишелина се държи не по - зле от лятна и със сигурност не е по - шумна.
Предвид времето, чакам да вАлне да видя.
Taratajki написа: 16.10.2024, 08:05:04
Щото и преди това имаше няколко
Въпросния приятел, явно не са му само гумите проблема, че няколко пъти да се е удрял.
istoyanov написа: 16.10.2024, 00:35:37
напъшно ми е достатъчно да не карам всесезонни.
Е тук, няма какво да коментирам.
Чуек. Ти дойде и ни се скара.
Със сигурност не съм се карал. Идеята ми е, че хора които явно (явно от това което са коментирали, дали е вярно...) не са карали никога all season. Оплюват без да споделят опит с такива. И това на базата на опит летни и зимни гуми. Само че гумите не са 3 вида.
А ти, колко имаш със всесесознни и какви?
По - горе мисля че писах, за сефте ги тествам - Michelin CrossClimate 2. Колко опит - 700км за сега за седмицата.
И както казах и като стабилност и като шум, в сегашните условия, не се различават от летните. За мокро и тн ще пиша по - натам.
The Hooligan написа: 16.10.2024, 00:29:16
Както вече казах, аз предпочитам истински трион и брадва
Ако ще дялкаш клечки, надали е много уместен избор.
Понеже явно се възприе че се карам, не не се. Питам колегите които са толкова противници, да споделят защо и кои гуми не са доволни. Та ако някой търси след време да попадне на тази страница и да прочете, тея гуми не стават - защото....
А не "предпочитам резачка, вместо ножче за мъгла... ама никога пък не съм го тествал реално....."
До сега разбрах, че единия колега не ги харесва на базата на зимните и летните които е карал, но не и all season,
А другия колега не ги харесва защото има познат, който явно е агресивен шофьор и въпросните гуми не са подходящи за целта.
Не прочетох, нито едно - тази гума на сухо/мокро/снежно не държи. Износва се бързо; Свирят гумите; На вода са леш и тн....
В кои определени условия? Рано сутрин между 7 и 9 часа на 27 Октомври?
Това или миналото лято имаше една седмица температурите паднаха до около 10-16 градуса мокро.
Март/Април/Май/Септември/Октовмри/Ноември/Декември...вече и Януари... все месеци в които температурите варират в големи граници. Все периоди, които точно сменяш гумите. Така че да определени условия които са между 5 и 8 месеца в годината.
И както споменах няколко пъти, 3 месеца последната зима, си карах зимните гуми (DUNLOP WINTER SPORT 5) на 20 градуса... емии мерси. Цяла зима валя 1 или 2 пъти сняг. Единия беше на 11 ноември.
Ако живееш някъде по - на север или си някоя вилна зона ок. Но масово в България истинска зима вече няма.
Всъщност алабализмите вие ги пишете:
Ок, само не видях да споменавате, от кои конкретно сте недоволни. За триона разбрах, ама за гуми си говорихме тук
![pleasantry [smilie=pleasantry.gif]](./images/smilies/pleasantry.gif)