Няколко въпроса за нов автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Tuscany
- Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp
От 500км с 280к.с., бих се съгласил. Вчера дойдох до Банско, без да се сецам, за 8 на 100. Дойдох в точния час, който Android Auto показа на тръгване. Не ми е липсвало нищо в нито един момент. Даже на магистралата не карах със 130 постоянно, защото разработвам - т.е. имах допълнително подаване на газ, което при разработена кола няма да е така. Тоя мотор върви предостатъчно до 3000 оборота. Даже понякога ускорението между 2500 и 3000 ми идва в повече.
Но не се замислям за икономия на горива и обслужване.
Но не се замислям за икономия на горива и обслужване.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
-
Reingar
Няма да има голяма разлика с харча на 280к.с, този 190 бензин. Това искам да кажа. Това при нормално каране. Ако се ръчка, ясно че 280 ще гори много повече, но тук случая не е такъв.naster написа: 14.03.2024, 08:28:36 мен малко ми се губи идеята на въпроса за дизел, при положение, ако смяташ, че бензин 190 кс ще е слаб за Superb. Но за малко км всичко сочи в посока 2.0 tsi 190 като прагматичния избор.
190к.с бензин е икономичен в Октавия.
В Супърб не е чак толкова. Поне аз с такива впечатления останах като прелиствах темата за разхода.
- sh0g0_
- Гараж: Superb III Estate L&K 2.0TDI
Това го знам само, че точно наобратно. Бялото е липса на цвят, а черното е всички цветове на куп.
Иначе моето лично мнение, че бели, черни и сиви коли е най-скучното и безлично нещо, но все пак това си е лично мое мнение!
-
silent
Както и да се кара ще гори повече. Колко повече според зависи, за някой 1 литър е много за някой 5литра е малко.
Ако се кара предимно градско се обезмислят повечето коне и повишениея разход на мощния мотор. Ако се кара предимно извънградско в голяма степен също, освен ако не живеш в Германия и не жмулиш по магистралите. Ако чехите сложат 500коня мотор и 280те няма да са актуални, макар че да ги питаш къде ще си ги завират тези коне, 99% няма да могат да отговорят с нещо различно от, да има, да се кефя,да съм топа на топа и т.н. Това разбира се е лично мнение и не го налагам на никого, но за съжаление повечето коне както и преди съм писал създават в общия случай една измамна увереност, която при лошо стечение на обстоятелствата води до реални трагедии....
Ако се кара предимно градско се обезмислят повечето коне и повишениея разход на мощния мотор. Ако се кара предимно извънградско в голяма степен също, освен ако не живеш в Германия и не жмулиш по магистралите. Ако чехите сложат 500коня мотор и 280те няма да са актуални, макар че да ги питаш къде ще си ги завират тези коне, 99% няма да могат да отговорят с нещо различно от, да има, да се кефя,да съм топа на топа и т.н. Това разбира се е лично мнение и не го налагам на никого, но за съжаление повечето коне както и преди съм писал създават в общия случай една измамна увереност, която при лошо стечение на обстоятелствата води до реални трагедии....
Последно промяна от silent на 14.03.2024, 11:32:15, променено общо 2 пъти.
-
sdaskalov86
- Гараж: VW PASSAT B9 2.0 TDI
Ex. Superb III, 2.0 TDI, 6DSG, ~180 HP, ~400 Nm, ReceChip - Обратна връзка:
2.0 190 ТСИ си е перфектен на Супърба - на мен ми харесва, добре се движи този двигател и е идеално безшумен за мен за града (с уточнението, че извънградско не съм го карал). Единственият недостатък за мен е, че е прекалено рязък - с едно пипване на педала на газта, много бързо дига обороти. На дъжд трябва да галиш педала, иначе губи сцепление. Вероятно имаш повече опит от мен за бензина, защото аз карам дизел на предно и ми се струва една идея по плавно - може би е въпрос и на нагласа. За 15к км бих избрал него, освен ако не искаш да инвестираш в 4х4.Reingar написа: 13.03.2024, 13:57:17 2. Бензина е ясен. Там е 280к.с. Имам Октавия 190 к.с 2.0 ТСИ, и за нея е перфектен. За Шлеп като Супърба, си трябва мощност. Мое виждане.
Ако км са ти 30к км, то логично би било дизел и 4х4. Ако искаш да се кефиш и да раздваш газ, 280 кс. И пак всичкото опира до лични предпочитания, нагласи и финанси.
- netizen
- Гараж: ID.7 Pro Tourer
Ако ще купувам супърб, то трябва да изглежда така:

Нали за мнения ставаше дума![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)

Нали за мнения ставаше дума
-
Reingar
190ТСИ само на предно, на лекичка кола като Октавията без 4х4 е така както сте написали. Свиква се, но си подскача защото буксува като ти трябва да го натиснеш. Донякъде го оправих този проблем с по-широки гуми и 17-ки джанти. защото от завода излиза с 16-ки.
Не казвам че е лош избор за Суперб този 190 ТСИ, просто няма да е много по-икономичен от 280к.с ако се управляват еднакво. Затова не стои на дневен ред при мен Суперб с този 190к.с ТСИ. Или дизел 200 к.с, или all-in 280к.с.
190ТСИ ще си оставя и Октавията за втора кола.
Не казвам че е лош избор за Суперб този 190 ТСИ, просто няма да е много по-икономичен от 280к.с ако се управляват еднакво. Затова не стои на дневен ред при мен Суперб с този 190к.с ТСИ. Или дизел 200 к.с, или all-in 280к.с.
190ТСИ ще си оставя и Октавията за втора кола.
- lys
- Гараж: Subaru Forester SG 2.5 XT 230hp Stage 2
Superb III L&K Combi 2.0 TSI 280HP Y24
Не знам дали това ще помогне за избора, но от други теми намерих Лава син комби и интериор коняк с черен таван. Споделям:

Надявам се, че колегите няма да се сърдят
Единствената константа в живота е промяната.
- marcas
- Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG
Steel grey ми е любим цвят и на мен.
- netizen
- Гараж: ID.7 Pro Tourer
-
Reingar
Другите опции за цветове са:
черен салон с черен таван.
черна перла, графитено сив металик и брилянтен металик.
Омислям и черен салон, таван и черна отвън, ама ще ми дойде много тъмна ми се струва.
черен салон с черен таван.
черна перла, графитено сив металик и брилянтен металик.
Омислям и черен салон, таван и черна отвън, ама ще ми дойде много тъмна ми се струва.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Обличаш костюм на черна нинджа и нощем ще си невидим.Reingar написа: 14.03.2024, 11:29:20 Омислям и черен салон, таван и черна отвън, ама ще ми дойде много тъмна ми се струва.
Нали сте наясно, че черната кола е кошмар откъм цапане? А черна кола с черен кожен интериор предлага едно прекрасно изживяване, когато я зарежеш на припек лятото в Гърция.
Бееееее.....
-
Reingar
Точно това каза и жената. Лятото ще е кошмар.
- marcas
- Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG
Факт, но пък плюса е, че по-малко ти свирят по улицата или засичат, понеже живеем в държавата на батките и черното всява РЕСПЕКТ!Цецо75 написа: 14.03.2024, 11:32:29 Нали сте наясно, че черната кола е кошмар откъм цапане? А черна кола с черен кожен интериор предлага едно прекрасно изживяване, когато я зарежеш на припек лятото в Гърция.
ПС: на мен цвета ми беше последния критерий и просто ми се падна черна в бюджета. Но страдам в Гърция лятото, няма да лъжа.
- Stoyanov
- Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.
Според мен зависи на каква кола си свикнал. На БМВ-то ми педала на газта е в пъти по чувствителен, до толкова, че като се кача в него след супърба, първите няколко натискания са ми доста форсиране. Та сега като сменям колите непрекъснато съм със съзнателната мисъл "гали педала, едва го докосвай, пък ако трябва, после ще го натиснеш повече". И само така тръгвам нормално.sdaskalov86 написа: 14.03.2024, 10:29:56 Единственият недостатък за мен е, че е прекалено рязък - с едно пипване на педала на газта, много бързо дига обороти.
За това ще се съглася ако ги ползваш еднакво икономично двата. Често се дискутира и сигурно е така, но ако ги настъпваш и двата, разликата ще става все по голяма. Иначе при тия пари за нови коли наистина не мисля, че 1-2л на 100 км ще са от решаващо значение. А ако караш много и те интересува разход - дизел.Reingar написа: 14.03.2024, 10:42:54 Не казвам че е лош избор за Суперб този 190 ТСИ, просто няма да е много по-икономичен от 280к.с ако се управляват еднакво.
Между другото това за много коли важи, че уж по-мощният мотор харчи като по-слабия, ама не е много така. На моето БМВ като го карам в ограниченията, особено в Гърция, ми дава разход 5.3 примерно или 5.6 по спомен. Като не ползвам голямата турбина ясно е че не гълта. И мога да кажа, че гори колкото 320д, ако ги карам еднакво, но не би било много вярно.
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)