Няколко въпроса за нов автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Reingar
Имам няколко въпроса, искам да направя информирано репение, и затова се обръщам към Вас.
1. Колко е надежден 2.0 ТДИ 200 к.с? Изчетох каквото има тук, но все още ме гложди дали е надежден като предходният от 190 к.с.
Дали би имал лоша слава след 5г, нещо като 1.8 ТСИ 160 к.с. @bega4kata, го беше описал този дизел 200к.с, че има всички предпоставки да е проблемен. Няма много общо с тди 150 к.с, който е сравнително хубав двигател.
@ЦецоNOL, беше пуснал един Скаут, който ми граба окото.
2. Бензина е ясен. Там е 280к.с. Имам Октавия 190 к.с 2.0 ТСИ, и за нея е перфектен. За Шлеп като Супърба, си трябва мощност. Мое виждане.
3. Как ви се струва салон коняк, черен таван и бяла перла отвън?
1. Колко е надежден 2.0 ТДИ 200 к.с? Изчетох каквото има тук, но все още ме гложди дали е надежден като предходният от 190 к.с.
Дали би имал лоша слава след 5г, нещо като 1.8 ТСИ 160 к.с. @bega4kata, го беше описал този дизел 200к.с, че има всички предпоставки да е проблемен. Няма много общо с тди 150 к.с, който е сравнително хубав двигател.
@ЦецоNOL, беше пуснал един Скаут, който ми граба окото.
2. Бензина е ясен. Там е 280к.с. Имам Октавия 190 к.с 2.0 ТСИ, и за нея е перфектен. За Шлеп като Супърба, си трябва мощност. Мое виждане.
3. Как ви се струва салон коняк, черен таван и бяла перла отвън?
Последно промяна от Reingar на 13.03.2024, 14:28:55, променено общо 1 път.
- lanshot
- Гараж: Superb Combi L&K 280hp 2024
E 55 AMG 1998
На мен най-много ми допадна точно коняка с черен таван , бяла или черна перла отвън за мен е най-добрият избор , заради цвета на салона. Аз чакам черен отвън с черен таван и коняк.. та да видим като дойде на живо дали ще оправдае очакванията ми
- lybrator
- Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381
Колко километра изминавате годишно е първият въпрос, който бих задал.
Няколко души споменаха за наблюдения за разход на масло с 200 коньовия мотор, аз лично не бих се впуснал в такова приключение.
Не мисля, че ще има драма със славата, освен ако тотално не са оплели конците от ВАГ. Предполагам питате с оглед на бъдещата продажба.
П.С. Ако пробегът е под 15000км годишно, бих взел 280 ТСИ, ако е над 15000км, пак бих взел ТСИ и ще му довабя газова уредба на Принс, удобрена от Шкода
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Бялото отива на някои автомобили, но не и на Супърб (лично мнение).
И то да е наистина перла - ОК, но то си едно посредствено бяло.
Новите дизели, ако се кара поне 50% градско бих избягвал. Аз поръчах бензин, само че Кодияк.
И то да е наистина перла - ОК, но то си едно посредствено бяло.
Новите дизели, ако се кара поне 50% градско бих избягвал. Аз поръчах бензин, само че Кодияк.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
На Супърб не отивало бялото...
Най-известните форумни Супърби са бели![music [smilie=music.gif]](./images/smilies/music.gif)
Най-известните форумни Супърби са бели
Бееееее.....
- oggie
- Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI
Ходи си му идеално, особено в комбинация с черен лак на всичко останало, джанти, лайсни и тн. Пък салон коняк и черен таван вече направо си е фетишизъм.
-
Reingar
Около 15к + годишно, като има тенденция да станат двойни.
Имам ТСи, и е горе долу икономично извън града. В града си е ламя.
Още го мисля двигателя.
Въпроса ми е по-скоро за цветовете. Коняк, черен таван и бяла отвън. някойда е виждал на живо?
Ще е комби.
Имам ТСи, и е горе долу икономично извън града. В града си е ламя.
Още го мисля двигателя.
Въпроса ми е по-скоро за цветовете. Коняк, черен таван и бяла отвън. някойда е виждал на живо?
Ще е комби.
-
style34
И това ги прави красиви явно....Цецо75 написа: 13.03.2024, 15:13:16 На Супърб не отивало бялото...
Най-известните форумни Супърби са бели![]()
Човекът не питаше ли за мнения? Или само на определени потребители мненията са "качествени"?
Бял Супърб е като бивше такси в Италия еле па комби.
-
Reingar
По принцип не съм фен на комбитата. НО, Супърб 3 комби с двата кюнеца и джанти на спици, е там вече ме спечели
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
style34, Минуса ли те засегна или това, че някой е несъгласен с мнението ти?
Приеми го така - на повечето хора тук белия цвят на Супърб им харесва. Може да пуснем анкета да го проверим. Аз изразявам мнението на "повечето", което естествено не лишава теб от право на собствено мнение.
Апропо, бялото на Супърб е перла. И се доплаща.
Приеми го така - на повечето хора тук белия цвят на Супърб им харесва. Може да пуснем анкета да го проверим. Аз изразявам мнението на "повечето", което естествено не лишава теб от право на собствено мнение.
Апропо, бялото на Супърб е перла. И се доплаща.
Бееееее.....
-
sdaskalov86
- Гараж: VW PASSAT B9 2.0 TDI
Ex. Superb III, 2.0 TDI, 6DSG, ~180 HP, ~400 Nm, ReceChip - Обратна връзка:
На мен черен таван ми е фаворит. Конякът ми дойде твърде ярък на прима виста (може с времето да се свикне). Аз ако съм на твое място, ще отида до Еуратек и ще ги видя на място. Последният път имаше налични 3-4 Супърба, различни цветови гами вътре и вънка, но коняк видях само с черен таван и сребрист отвънка. Аналогично на това:
https://www.mobile.bg/obiava-1170487707 ... les-matrix
Твоята би изглеждала подобно: https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... e62&vc=Car
Иначе на @ЦецоNOL Скаута, който беше пуснал, е страхотен цвят и от вънка и от вътре алкантарата. На мен ми идва в повече "дървените" елементи. Ама колко различни хора питаш за цвета, толкова различни "идеи и предпочитания" ще получиш.
https://www.mobile.bg/obiava-1170487707 ... les-matrix
Твоята би изглеждала подобно: https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... e62&vc=Car
Иначе на @ЦецоNOL Скаута, който беше пуснал, е страхотен цвят и от вънка и от вътре алкантарата. На мен ми идва в повече "дървените" елементи. Ама колко различни хора питаш за цвета, толкова различни "идеи и предпочитания" ще получиш.
-
style34
@Цецо75
Да, пусни анкета, моля, за най-предпочитан цвят на Супърб.
Понеже Супърб седан 280 TSI беше останал само бял, това категорично ме отказа от него.
Не знам каква перла е, води се луна бял металик. Виж на Пежо бялата перла и как мени нюансите на светлина. Нищо общо с това обикновено бяло.
Което не пречи на някой да му харесва, разбира се.
Според теб на повечето хора. Ама дали повечето са купили бял и то по избор....
Да, пусни анкета, моля, за най-предпочитан цвят на Супърб.
Понеже Супърб седан 280 TSI беше останал само бял, това категорично ме отказа от него.
Не знам каква перла е, води се луна бял металик. Виж на Пежо бялата перла и как мени нюансите на светлина. Нищо общо с това обикновено бяло.
Което не пречи на някой да му харесва, разбира се.
Според теб на повечето хора. Ама дали повечето са купили бял и то по избор....
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
style34, Май не знам как се пуска анкета... 
Имай предвид, че основното бяло, което го има за Октавия и по-долния сегмент не е същото (ако случайно него визираш). Това си е металик, има си перли и е трепач в комплект с черни елементи. И да тия, които визирам специално си ги поръчваха бели.
Аз когато се бях засилил за Скаут, също държах на бял. Ама се разсъхна в полза на Кодиак... пак бял. Дилъра упорито се опитваше да ми продаде някакви от склад, черен и някакъв скучен друг металик, ама аз си чаках чинно половин година за бял![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Имай предвид, че основното бяло, което го има за Октавия и по-долния сегмент не е същото (ако случайно него визираш). Това си е металик, има си перли и е трепач в комплект с черни елементи. И да тия, които визирам специално си ги поръчваха бели.
Аз когато се бях засилил за Скаут, също държах на бял. Ама се разсъхна в полза на Кодиак... пак бял. Дилъра упорито се опитваше да ми продаде някакви от склад, черен и някакъв скучен друг металик, ама аз си чаках чинно половин година за бял
Бееееее.....
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Бе на мен ми е интересен резултата от една такава анкета. Мисля, че и би била полезна като цяло.
Бееееее.....
-
style34
Ще те помоля да не ме споменаваш и да не ми даваш оценки. Мерси.gbuyukliev написа: 13.03.2024, 17:01:00 Колегата не е притеснен, че няма право на собствено мнение, но има навика да приема чуждото такова лично, сякаш си му опрял пистолет в главата и искаш да му налагаш своето, докато не го приеме и той.![]()
Единственият, който налага мнението си под формата на досадни романи си ти.
Понеже ти е трудно четенето и най-вече разбирането, Цецо твърди, че ПОВЕЧЕТО тук харесват бяло, което не знам на каква база го твърди. Но може и така да е.