Благодаря, за интереса към темата, която пуснах
Днес се сдобих с автомобила. Нека и аз да кажа няколко неща...
1. В отговор някои от колегите, коментирали цената на автомобила като нов, мога да кажа,
че в комплекта документи с колата имаше фактура, на която пишеше, че цената при покупката е била 40000+ евро.
2. Колата вървеше с доклад от DEKRA, който удостоверява състоянието на автомобила при продажбата му в Германия.
Според снимките и инфото, колата е имало единствено козметични забелебжки (които не са отстранени от търговеца),
километрите са си същите, както и техническкото състояние като в обявата.
3. Относно търговеца... аз бих препоръчал Аутохоф. За качестовто на автомобилите е рано давам менение, но
отношението и отзивчивостта определено са на ниво. Остъпката (пазарлъка), която ми направиха беше в границите на 5%,
като в тази цена влизаше и Заплащане на ЕКО-такаса, ГО, транизитни номера и винетка да прибера коллата до вкъщи, като
всичко това го свърши търговеца Борислав, за което му благодаря. Също колата вървеше с допълнителен комплект гуми(ДОТ 2021) с джанти 16" (алуминиеви), което дори не беше споменато в обявата;
А сега малко за колата
Пътуването ми до вкъщи беше около 300км предимно магистрално шофиране, повечето на тъмно.
За сега мога кажа само добри неща.
+ Комфорта, който дават асистентите за шофиране (асистент за лента, мъртва зона и адаптивен круиз контрол) е огромен.
Въпреки умората и адреналина, който имах през деня, пътуването ми беше спокойно и приятно.
+ Окачването противно на очакванията ми беше доста комфорно, дори по-"меко" отколото си мислех;
+ Мотора в съчетание с DSG дават предостатъчно динамика (предвид мощността от 110KW);
+ Светлините... Светлините са WOW; не знам колко струват, за да се добавят като опция, но определно си струват;
+ Всички дребни неща като амбиетно осветление, проектирането на логото на Шкода на земята при отворена врата,
дигиталния кокпит, отоплението на волана,панорамния покрив, и мн др, дават усещане за доста по-висока класа и естествено ... удоволствие;
+ Икономия... при подържана скорост в диапазона 135-145 км/ч разхода по компютър беше 5.2 л/100км, който
обаче мисля, че може и да е по-нисък в действителност, понеже за пътуването едни единственото отделение от скалата на нивото на горивото "угасна"', но за това ще споделя като допълня резервоара;
+ Относно шума в купето (който мен ме притенсяваше) могда кажа, че се влошава след 170-180км/ч, но въпреки това е на ниво (спрямо вложението), но
пък аз лично не шофирам с такава скорост освен при екстремни условия;
Ако трябва да отркия някой минуси след краткия си досег с колата, то това биха били:
- звуката от аудио системата ми е малко посредствен (но пък е разбираемо)
- седалките са една идея твърди (субективно мнение)
И накрая имам и един въпрос (за сега), понеже според документите, колата е била не сервиз за обслужване последно на 60000км,
респективно следващия сервизен интервал трябва да е на 90000 (в момента на 88000), според инфотеймънта следващия сервиз след 28000км, масло след 18000км. Как мога да разбера, кога трябва да мине inspection-a в действителност?
Надявам се отзива ми да е полезен, за бъдещи собтвеници. Също ако някой има нужда за повече инфо нека се свърже с мен на ЛС
п.с. Сърдечно благодаря на колата sdaskalov86 , който ми отдели доста от времето си, сподели мнението си и като цяло беше готин човек, с който проведохме един приятен разговор.
Поздрави,
Панайот Илиев