Дефекти и повреди по време на гаранционния период на Шкода Карок и Шкода Камик

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
hilldegarn

Шкода Новак

Мнение от hilldegarn »

Ivo Raykovski написа: 20.09.2023, 11:38:23 Колеги, имам малък проблем на Камик Вижън. Вчера след автомивка ми се замъглиха левия фар и дневна светлина. Изчисти се след час. Обадих се в ЕТ Плевен, от където я купих преди три месеца
и ми казаха при повторно появяване на проблема да снимам и да отида при тях. Сменя ли се целите фарове и гаранционно това се покривало. Не ми хареса, че започна да ми обяснява, че това видиш ли е нормално, защото имало големи температурни разлики. Ако е капсулован както трябва няма да се получава така. Ако се повтори, снимам и отивам да го сменят.
Нормално е да се замъглява, но не е нормално да има видими капки вода в него. Предните фарове не са запечатани, както са задните светлини и подобно явление може да се наблюдава.
Можеш да потърсиш в интернет имаше снимки от Шкода, в следствие на сервизна акция за същото и там беше показано, как трябва да изглежда нормално замъгляване, и как не трябва да изглежда.

Ще споделя и моят опит със Скала (понеже е като Камика) на 30 000км и 3+ години ползване:

1) Дойде с неработещ клаксон от 1-я ден - Сменен гаранционно
2) Мултимедията даде фира - Сменена гаранционно
3) Бутона на ръчната се разтрака - Сменен гаранционно
4) 2 пъти климатка си изпуска фреона. Един път от пластмасова пробка и един път от гумено уплътнение - Сменени и напъленен отново по гаранция
5) Гресиране на тампони, на 1-вата година, че се разкърцаха. Сега на 3-тата година от ползвавне пак почнаха да се обаждат, когато е студено - Не е заплащано.

На 17 000 долях 500мл масло. От тогава не съм наливал. Предна дясна врата се разкцърца, когато се шофира при определени повърхности, като павета, както и пластмасовата елипса над дигиталното табло (нея си я оправих, като наврях от 2-та края, две парчета гума. Вратата още не съм хванал цаката какво да и навра и къде, за да я накарам да млъкне.)
Аватар
acronym

Шкода Новак

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 110hp

Мнение от acronym »

При мен се замъглява дясната дневна светлина, но не цялата, само горния ръб.
Четох в чуждите форуми, масово е така.
Ivo Raykovski

Шкода Новак

Мнение от Ivo Raykovski »

Не мисля, че е нормално на нов автомобил да се замъгляват фаровете. Все пак са лед и би трябвало да са херметически затворени. Тази влага след време неизбежно ще доведе до изгаряне на фара. Моите се замъгляват в долната част, но това ме дразни и при повторна поява снимам и отивам за рекламация. Да видя как ще ми обяснят, че това е нормално.
hilldegarn

Шкода Новак

Мнение от hilldegarn »

Ivo Raykovski написа: 21.09.2023, 16:12:29 Не мисля, че е нормално на нов автомобил да се замъгляват фаровете.
Фаровете ти НЕ са запечатани. Нито един производител не запечатва ЛЕД фарове. Не мога да намеря на Шкода бюлетина относно това, но ето ти го същото от на НИСАН. Почти съм сигурен, че и в книжката ти би трябвало да има споменато накратко за това:

Изображение

Изображение

Та както ти обясних, ако е само замъглен фара - нормално. Ако има капки или се събира вода в него - НЕ е нормално.

ЕДИТ: Всъщност ето го копието от бюлетината на Шкода:

Изображение

Изображение
tahumbata

Škoda Фен

Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик

Мнение от tahumbata »

На 45.000км и 4.5 години протече водната помпа и чакам да я сменят с нова гаранционно. Разбирам, че и на други колеги се е случвало да дефектира водна помпа още в рамките на гаранцията и се чудя толкова ли са кекакви тия водни помпи…

В тази връзка не трябва ли да предлагат заместващ автомобил докато не отстранят дефекта? Реално една седмица почти съм без кола вече, тази гаранция за мобилност не е ли точно това? Някой има ли опит да каже при какви условия дават заместващ автомобил за тяхна сметка?
Аватар
Us3rnam3d

Škoda Фен²

Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K

Мнение от Us3rnam3d »

На Октавията ми (2018г), на 50 000км тъкмо протече. Вярно, дизел е, ама явно са кекави.
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
MCaveev

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kamiq 1.0, 110 к.с.
Обратна връзка:

Мнение от MCaveev »

На Karoq 1.5 TSI на 90000 км пробег двигателя чука като дизел. От какво може да е? В Шкода го гледаха и казаха, че няма проблем. На компютъра нищо не излиза. Звукът е доста силен.
Аватар
lybrator

Cupra

Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381

Мнение от lybrator »

MCaveev написа: 19.10.2023, 13:12:53 На Karoq 1.5 TSI на 90000 км пробег двигателя чука като дизел. От какво може да е? В Шкода го гледаха и казаха, че няма проблем
Механична повреда на диагностика рядко излиза. На Ваше място започвам да я карам мурдарската като служебна. Ако двигателят сгъне катастрофално, да си доставят нов по гаранция и да не се ослушват
Ivo Raykovski

Шкода Новак

Здравейте колеги! Нормално ли е на Камик на четири месеца да започнат да просвирват предните накладки? Леко е, но ме дразни. При лек допир на педала се появява нещо като жулене и леко скърцане. При по силен натиск го няма. Имам приятел, който има същия Камик на една година и той ми каза, че е имал същия проблем
Ходил е в ЕТ Плевен и са му сменили накладките гаранционно. Мисля и аз да отида.
Аватар
acronym

Шкода Новак

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 110hp

Мнение от acronym »

Моята е вече е на 4 месеца и нямам подобни симптоми.
Ако ходиш в ЕТ, пиши после да разберем резултата.
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Мнение от baijoro »

Ivo Raykovski написа: 02.11.2023, 13:53:07 да започнат да просвирват предните накладки? Леко е, но ме дразни. При лек допир на педала се появява нещо като жулене и леко скърцане. При по силен натиск го няма.
Ако е станало след дълъг престой, може да е като при мен - на негаранционен автомобил се беше получило същото след 4 месеца престой на автомобила. Видях, че дисковете са силно ръждясали, но реших, че ще се самопочистят след няколко спирания. Е, не стана баш така. Получи се ефектът, описан от теб. Оправи се със сваляне на накладките и почистване на ръждивия слой от тях със шкурка.
Ivo Raykovski

Шкода Новак

Колата се кара всеки ден. За четири месеца съм изминал 8 к километра. Няма ден в който да има престой. Ще видим какво ще ми кажат в ЕТ.
Аватар
Sev

Škoda Фен

Гараж: Karoq 2.0 TDI 4х4 DSG
FIAT 500

Мнение от Sev »

Продължавам с проблемите :)

142000 км, 4 години и половина

В движение изписа "Скоростна кутия в авариен режим, може да продължите"
Липсват 1,3,5 и 7 предавка
След като загасих и запалих няма грешки и всички предавки са налични
Аватар
Scub40

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Кодиак 2.0TSI LPG 190к.с 4х4 ДСГ7
Шкода Октавия Комби 3 фейслифт 1,6тди ръчка 2020

Мнение от Scub40 »

Да не те отчайвам, но пак ще изчезнат и в крайна сметка се оправя със смяна на мехатроник. Поне при мен беше такъв случая на стария Кодиак, на около 115 киляди предаде Богу дух...
Аватар
Sev

Škoda Фен

Гараж: Karoq 2.0 TDI 4х4 DSG
FIAT 500

Мнение от Sev »

Излязоха още след 20 км
Вече сменяхме същото на Кодиак
А отчаянието за тази кола вече ми е непознато чувство :)
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”