Да, на един резервоар.Svetilio написа:Опаковката от 1.5 l на един резервоар ли се слага или ?
Какво гориво зареждате? Използвате ли добавки, какви?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
-
werz
- Гараж: Купчина ламарини
Файдата от добавки е много ограничена,да не кажа нулева.Понеже сме аграри и биодизела и етанола са ни евтини,големия октан и цетан се постигат просто с по-голямо количество биогориво.По стандарт е до 10% етанола,в Шел рейсинг е 7%,в Лукойл 5,затова се произвежда вече само 95 и 98 бензин-етанола е с 120октана и 7процентовата добавка прави Рейсинга 99,54 октана,да не говорим,че слагат и метанол.Така че всякакви добавки са безмислени,дори да слагат 95 вместо 98 във високооктановия 3те процента евтин метанол и етанола вдигат октана над 98.В бензина има слепващи реагенти за горните 2 неща,които са чувствителни към добавки.Относно дизела-положението е подобно,но високоцетановия е доста по-леко гориво от обиковенния(различна технология)-който е с ДПФ задължително скъп дизел
-
Sec8200
- Гараж: под наем
werz, дай по-подробно, че ми стана интересно 
Според теб за дизела добавките са спорни като употреба?
Какво имаш впредвид под скъп дизел като пример (при дпф)...
Според теб за дизела добавките са спорни като употреба?
Какво имаш впредвид под скъп дизел като пример (при дпф)...
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
werz, съгласен съм ако визираш добавки за подобряване на горивото. Обаче последните две страници от темата въпроса беше за добавка, която почиства и спомага регенерациите на DPF филтъра.
Защото ни е много хубава нафтата и скъпа и евтина
Защото ни е много хубава нафтата и скъпа и евтина
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
-
werz
- Гараж: Купчина ламарини
Добавките за повишаване октан цетан са пунта мара и нямат смисъл-дори и да повишат кел файда.Добавките против замръзване като Кастрол и Бардал,намалят водата в горивото,което дава от почти никаква до сериозна файда,има безностанции дето сипват вода в дизела.Под скъп дизел имам предвид скъп дизел-всички имат 2 цени-Алпин В паур и тн.Относно ренегерирането,не е от нафтата там,а поскоро от начина на каране-Много Егр-регенерации-не се занимавайте с добавки-скъп дизел и повечко газ
- La Furia Roja
- Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
- Обратна връзка:
Аз слагам Рейсинг 100 на Шел и с всеки с който съм говорил от веригата ме уверява, че няма смисъл от допълнителни добавки. Аз лично не усещам разлика с Октан Буустър и без.
Напоследък карам чисто и на два три резервоара слагам.
Просто ги имам и като ги свърша няма вече да купувам.
Колата дава разлика във вървежа и то по точно не в мощността, а в чувствителността на педала на газта когато.
- Високо атмосферно налягане........ т.е. над 1014-1015....... 1013 е 1 атмосфера
- Високи температури, дълго каране, въобще всичко което води до загравяне на турбо пътища , кулери и т.н свързано с въздуха.
Най-добре върви при Ясно Слънчево Време, 1017-1018 налягане и температура 9-16 градуса. Просто не дава да настъпиш педала.
Напоследък карам чисто и на два три резервоара слагам.
Просто ги имам и като ги свърша няма вече да купувам.
Колата дава разлика във вървежа и то по точно не в мощността, а в чувствителността на педала на газта когато.
- Високо атмосферно налягане........ т.е. над 1014-1015....... 1013 е 1 атмосфера
- Високи температури, дълго каране, въобще всичко което води до загравяне на турбо пътища , кулери и т.н свързано с въздуха.
Най-добре върви при Ясно Слънчево Време, 1017-1018 налягане и температура 9-16 градуса. Просто не дава да настъпиш педала.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
Много пъти съм го казвал-аз добавки никога не ползвам!
100октана на Супърба и Ви Пауър дизел за Октито и Тойотата.Верно скъпичко е,ама ядове не съм имал,а дизели карам от 2005г.![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
100октана на Супърба и Ви Пауър дизел за Октито и Тойотата.Верно скъпичко е,ама ядове не съм имал,а дизели карам от 2005г.
- Sawyer
- Гараж: ///
coverdale, и аз така правя. 100-октанов бензин или по-скъпия дизел (преди) и карам без добавки. Проблеми - точно нула. Според мен тия добавки са още един начин да се вземат от потребителя едни пари, които той иначе не би се сетил да похарчи.
За регенерациите - по-скъпия дизел и по-тежък десен крак и се разреждат![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
За регенерациите - по-скъпия дизел и по-тежък десен крак и се разреждат
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Имат и разфасовка 1 литър, който идва на доста добра цена, колкото половин литър от малките разфасовки. За камион е идеална. И сподели впечатления след като я налеете.Svetilio написа:Аз за другия препарат питам.. за почистване на турбини и dpf не добавката за горивото за подобряване на процеса![]()
А NEX10 поне по описание е интересен. Трябва да го пробваме на два еднакви камиона по един и същ маршрут за 1 месец / 1 със и другия без добавка/
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- yoyof1
- Гараж: Skoda Octavia 2 1.9TDI '05 BJB
Да похваля една бензиностанция.
Марешки в Габрово.
Колкото пъти съм заредил там разхода ми е коренно различин от всяка друга! Потвърди се и днес. Добавям и ТДА на Касторл, кето свърши и сега минавам на Лики Моли за дюзите.
От Варна съм и не зареждам на Марешки! Но в Габрово явно това, което сипват, отговаря точно на литрите или нещо друго, не мога да си обесня!?
Та препоръчвам! Само в брой естествено.
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
Марешки в Габрово.
Колкото пъти съм заредил там разхода ми е коренно различин от всяка друга! Потвърди се и днес. Добавям и ТДА на Касторл, кето свърши и сега минавам на Лики Моли за дюзите.
От Варна съм и не зареждам на Марешки! Но в Габрово явно това, което сипват, отговаря точно на литрите или нещо друго, не мога да си обесня!?
Та препоръчвам! Само в брой естествено.
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T