Kodiaq 2021 FL впечатления.

Всичко за SUV Kodiaq Mk1 2016-2023
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

digitalpr написа: 25.01.2024, 17:24:12 3W6 Допълнително обезшумяване на купето - 199лв
Това е нещо при подкалниците, най-вероятно някакво кече или нещо такова.
Ето на тази диаграма виж номер 14 - там е цитиран кодът 3W6, но не става съвсем ясно какво е:
https://www.lllparts.co.uk/product/5658 ... er-plastic
Аватар
digitalpr

Шкода Новак

Гараж: Kodiaq II, 2.0TSI, 204hp.

Мнение от digitalpr »

DCC-то го има в два пакета, не съм сигурен каква е разликата и реално и двата ли трябва да ги поръчам задължително.

Комфорт:
PXD Прогресивно управление и адаптивен контрол на окачването DCC

Функционалност:
PF4 DCC - адаптивен контрол на окачването за 4x4 с Off Road бутон

@Smoke, да, изглежда е нещо в подкалниците. Аз мислех че е дунапредн във вратите.
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Мнение от ИзтрЪпнал »

digitalpr написа: 25.01.2024, 18:09:36 Прогресивно управление
Мисля че беше предавателното отношение на кормилната рейка .
viewtopic.php?p=327275&hilit=%D0%BF%D1% ... BE#p327275
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

digitalpr,

Каква е разликата в цените? Двата едновременно не можеш така или иначе. Дилърите са хал хабер, поне бяха когато аз поръчвах и не знаеха кое какво е.

Когато аз конфигурирах, PXD беше по-евтино от PF4 (с малко).

Аз рискувах и поръчах PXD и дойде с DCC , с прогресивна рейка, с избор на режими и с бутон offroad. Демек всичко и от двете опции. Което беше странно, защото PF4 дава уж същото, ама без прогресивна рейка, а беше по-скъпо.

После колегата rts, ме пита, аз му казах тая работа с уговорката, че не знам дали винаги така става или при мен е нещо объркано. И той така поръча и мисля, че и при него дойде с всичките работи. Нека потвърди, ако чете.

Прогресивната рейка си е готина глезотия, особенно предвид това, че може да ти излезне за без пари.
digitalpr написа: 25.01.2024, 17:24:12 DCC - kолко проблемно във времето може да е това DCC?
Ами нямаме коли на достатъчно километри та да знаем [smilie=pardon.gif] Но ако идваш от нормална кола, да знаеш че тоя СЮВ си се клати. Аз лично на дълъг път ако не одървя окачването ми е неприятно да го карам. Други твърдят, че им е ОК. До усещане е, особенно ако идваш от нормална кола на СЮВ.
Бееееее.....
rts

Škoda Фен²

Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

Мнение от rts »

Точно така е, както казва @Цецо75, - поръчва се PXD - прогресивно управление с адаптивен контрол на окачването DCC, отгоре на всичкото получваш бонус и бутона offroad.
Промоцията на КОдиак бензин вижън+ в момента е топ конфигурирана - има допълнително 360 гр. камера, сайд асист и разпознаване на пътни знаци, които при стария вижън от преди месец и половина ги нямаше. Силно препоръчвам и usb в огледалото за задно виждане, за да не налага допълнително да се монтира, както аз го правих при мен. Пакет сън също да се сложи - почти без пари е, при положение, че само единия headrest после струва 500 лв.
Аватар
digitalpr

Шкода Новак

Мнение от digitalpr »

PF4 e 2207лв, PXD е 2373лв. Идвам от седан, и да, клатенето на SUV ми идва в повече по принцип :)
rts

Škoda Фен²

Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

Мнение от rts »

Не е така - мини през конфигуратора и ще видиш, че за бензин 190 кс е 1907 лв. В края на краищата, като/ако поръчваш ще се убедиш в това сам.
Има и още нещо хубаво и евтино- "Crew protect assist". Моя дилър тогава по незнание не можа да ми разясни това какво е - всъщност ти опъва коланите при неприятна ситуация и разни други такива, които са за аварийни ситуации (дано никога и на никой не се случват)
Аватар
Nii

Шкода Новак

Гараж: Kodiaq 2.0TDI DSG7 4x4 2024

Мнение от Nii »

Навъртях на моя Кодиак 2800км, като от тях 2000 извънградско. Нямам адаптивно окачване. Предишната ми кола е Пасат комби В7 2013г.
Наплашиха ме разни хора, че много ще се клати Шкодата и ще се оповръщам тутакси.
Да ви кажа лично мнение - на предните седалки няма такова нещо и си вози съвсем нормално.
На задната седалка клатенето се усеща, но не до степен "спри да драйфам".
Обмислях да поръчам ДЦЦ, но след разговор със специалист-механик се отказах - цената на смяна амортисьори е нехуманна, ако недайбоже се наложи след като изтече гаранцията.
Аватар
digitalpr

Шкода Новак

Мнение от digitalpr »

Сподели, за какви пари става дума? DCC всъщност е част от амортисьорите ли?
5rar

Škoda Фен²

Мнение от 5rar »

Към 1К лв. на адаптивен амортисьор, обаче все пак не са от кори за яйца. Тя и кутията след гаранционно е цифра, но...поръчваш нов автомобил и се поглези, а не се обременявай.
vladiv

Шкода Новак

Мнение от vladiv »

Здравейте,
От доста време следя форума и дойде време и за моят първи пост. И аз, както колегата малко по-горе, съм се спрял на същия двигател и споделеното ревю от едногодишно ползване на Кодиак-а е много полезно за мен.

Относно DCC от всичко, което съм изчел и от мнения на приятели с идентични конфигурации на Superb, с и без DCC, този, който го има е по-доволен, тъй че за мен е задължителна екстра, предвид и мненията за “лашкане” на тази тухла. Дилъра, с който разговарях, ми обясни абсолютно същото за прогресивното управление, и че е за предпочитане. Спрямо избора на профил променя и настройките на волана, а в същото време получаваш и този off road бутон. Аз също не разбрах какво по - различно има в PF4 и защо е по - скъпо (може би има нещо допълнително по окачването или някоя от предпазните допълнителни кори е включена … само гадая).

Моят въпрос е за съвет какъв размер на джантите да избера - 18”, 19”, или 20”. От изчетеното до момента:
18-ки возят най-добре, най-трудно се нараняват, най-евтини гуми, но пък изглеждат като в нищото на този голям калник.
20-ки по-твърда возия, вдигат разхода, по-скъпи гуми, при нацелена дупка гумата лесно се наранява, както и по-голямо натоварване на окачването. Но пък визията е топ. Това бих избрал заради вида, но минусите идват в повече.
19-ки … може би нещо средно и от двата свята, не успях да си направя изводи.
Предвид размера на гумата за мен няма голяма разлика между височината на трите размера - 55/50/45. Но толкова и разбирам от коли.
Колата ще се кара предимно на пътя, градско и магистрала Благоевград-София, плюс годишните почивки (не повече от 15к на година, за това и на бензина съм се спрял). Веднъж в месеца ще излиза извън пътя, като в момента карам Мазда 3 с 16-ки и нямам проблем с този черен път.

EDIT: Мислех да чакам новия модел, но тази цена в момента с толкова екстри ми се струва доста примамлива. Ако се запази тенденцията да вдигат всеки нов модел с едни 10-на %, прогнозната разлика ще е ~20к нагоре, плюс първите доставки ще са евентуално края на годината. Дилъра ми показа две поръчки от 1-2 седмици преди Нова Година за Vision Plus с излезли седмици за доставка съответно 6-та и 8-ма.
Сетих се още нещо за DCC - PF4 има контрол на спускането по наклон.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

vladiv написа: 26.01.2024, 01:55:13 PF4 има контрол на спускането по наклон.
И аз имам, а не съм поръчвал PF4, а PXD.
Бееееее.....
Аватар
digitalpr

Шкода Новак

Мнение от digitalpr »

Аз имам върпос относно салона. "Style Black (перфорирана кожа/изкуствена кожа), вентилирани предни седалки" - в тези седалки имали някъде въобще естествена истинска кожа (от животно :)) или всичко е еко кожа? Единия от продавачите каза че няма, другия че не знае.
nitro

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24

Мнение от nitro »

digitalpr написа: 26.01.2024, 13:58:47 в тези седалки имали някъде въобще естествена истинска кожа
Едва ли......
Екологичните простотии са навсякъде. Ако искаш истинска кожа ще трябва да се бръкнеш мноооого повече и то за коли като Ролс Ройс, Мазерати, Ферари и т. н.
Аватар
digitalpr

Шкода Новак

Мнение от digitalpr »

Е хайде, в близкото минало къде къде по-евтин клас коли бяха с естествена кожа. Но тази ми изглежда подозрителна :)
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq Mk1”