Автосервизи - мнения, отзиви, казуси

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
shpeki

Škoda Ludicrous

Мнение от shpeki »

The Hooligan написа: 31.08.2021, 20:19:58
shpeki написа: 31.08.2021, 19:56:47 Тук няма но примерно в Мюнхен има Биър гартен където си носиш храната и си купуваш само бирата. Обикновенно са паркове. В България всички са много алчни за такива неща.
Не знам за какво говориш, но тук не става дума за паркове а за бизнеси, които има много по-голям актив от един фургон и 3 пейки.
И ако пак не ме разбираш, моля те опитай да наемеш помещение под наем, плащай наем, оборудвай кухнята и направи салона такъв, че да не прилича на дупка. Наеми готвачи и сервитьори а аз ще дойда с доматите и краставиците да ми направиш салата.

Същото се отнася и за сервизите!
Намерете помещение, плащайте наем, купете си оборудване и инструменти, наемете хора, плащайте заплати, осигуровки и данъци. Поддържайте всичко на високо ниво, за да спечелите доверите на клиентите а нека те ви правят дребните сметки, колко сте се ояли от частите.

Успех!
Определено не си бил щом говориш за фургон и 3 пейки.
Сервизи под наем има, плащаш почасово и си сменяш сам. Поне преди пандемията имаше, сега не съм се интересувал.
Важното е човек да има избор, а не продажбата на части да е през сервиза защото иска печалба и от тях. За съжаление това няма как да се разбере от повечето сервизи и лошото е, че има толкова много внесени боклуци у нас, че винаги ще има клиенти за подобни сервизи.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

shpeki написа: 31.08.2021, 21:06:31 Определено не си бил щом говориш за фургон и 3 пейки.
Тhe Hooligan написа: 31.08.2021, 21:06:31 Не знам за какво говориш
Начи, като почнеш да даваш примери, дай инфо за цялата концепция?!?!? Аз не съм чувал за бизнес, който е измислен да губи, но давай изненадай ни! Може пък да научим нещо ново [smilie=pardon.gif]
shpeki написа: 31.08.2021, 21:06:31 Сервизи под наем има, плащаш почасово и си сменяш сам.
Това го знам от години, дори имах клиент който искаше да инвстира в нещо подобно. Наемаш една клетка с подемник и се плаща на час. Обаче нещо не му излезнаха сметките и се отказа.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

peyopetrishki написа: 31.08.2021, 21:03:43 Истината е, че сме бедни, затова сметките са тънки
Или пък сме бедни, щото сме много печени в тънките сметки?
Бееееее.....
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Мнение от peyopetrishki »

Тц, бедни сме щото сме необразовани и мързеливи, ама това е друга тема
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Мнение от coverdale »

shpeki написа: 31.08.2021, 19:56:47 Тук няма но примерно в Мюнхен има Биър гартен където си носиш храната и си купуваш само бирата.
Ами,може и бирата да си носиш.Пак няма да ти кажат нищо.
Важното е,че си там. [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

shpeki написа: 31.08.2021, 18:07:07
Архимандрит Дионисий написа: 31.08.2021, 14:37:53 Сервизите с който и аз имам работа предпочитат сами да си доставят частите като едно, е че от там си докарват печалба и второ поемат изцяло гаранцията за ремонта.
И ако се наложи нещо да се смени поради дефект на самата част те си поемат целия масраф.
Това не е вярно, опитват се с 300 зора да обвинят нещо друго или че ти си виновен. Не съм чул от познати или видял някой сервиз да си е поел масрафа.
Явно не ходиш в подходящи сервизи.
Аватар
nzlatev

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI

Мнение от nzlatev »

peyopetrishki написа: 31.08.2021, 21:03:43 Истината е, че сме бедни, затова сметките са тънки
Всеки трябва да си брои парите! На всякъде си правят сметката, защо мислите, че нашите "монтьори" завладяха западна Европа, защото и на тях не им се плаща в скъпи сервизи.
Аз лично мисля, че това с отстъпките е глупаво, даже и ЕТ правят отстъпки на части за нормални клиента.
The Hooligan написа: 31.08.2021, 20:30:11 Ми аз мога да си купя доматите от борсата бе, що ше ми таксуват надценка, като аз много добре знам колко е килото на бораса?
Маджо, я ми кажи един ресторант в София който взема 400 лв. за една салата??? А в сервиз искат толкова за смяна на съеднител + бонуса от частите. Да, салатата се прави за 10мин, но ти си стоиш поне час в ресторанта и заемаш мястото...
Никой не те кара да си купиш гуми от сервиза в който си отишал за баланс или смяна, нито личният ти лекар да те кара да си купиш от него медикаментите, не че не им се иска де :)
Всеки трябва сам да си реши къде ходи, не мисля , че е уместно да убеждавате някого , че е нормално да се чувства прецакан! С тези печалби, куци и съкато отвори "гараж".
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Еми то по тази логика всеки сам да си прави колата защо само се оплаквате, че вие скъпо.
Аватар
nzlatev

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI

Мнение от nzlatev »

Архимандрит Дионисий написа: 01.09.2021, 00:01:09 Еми то по тази логика всеки сам да си прави колата защо само се оплаквате, че вие скъпо.
Хе хе, не това имах в предвид, но то май половината форум това се опитва да направи :)
На този който не му харесва , да не търпи, а да си търси решение...
silent

Škoda Фен²

Мнение от silent »

Архимандрит Дионисий написа: 31.08.2021, 14:37:53 Сервизите с който и аз имам работа предпочитат сами да си доставят частите като едно, е че от там си докарват печалба и второ поемат изцяло гаранцията за ремонта.
И ако се наложи нещо да се смени поради дефект на самата част те си поемат целия масраф.
Това не е вярно, опитват се с 300 зора да обвинят нещо друго или че ти си виновен. Не съм чул от познати или видял някой сервиз да си е поел масрафа.
shpeki написа: 31.08.2021, 18:05:20
silent написа: 31.08.2021, 08:06:00

REPSOL
RP135U55 Моторно масло
RP Elite Long Life 50700/50400 5W30
клас на вискозитет SAE: 5W-30, масло напълно сиснтетично, бутилка, съдържание: 5 литър, 1
Цена за Вас:
68,40 BGN
Цена:
135,71 BGN
50% без малко.
Заден преден въздух земя...казах вече ...кой как иска където иска да си сложи това дето съм казал ...не мисля да влизам в обяснителен режим за да се харесам или не на някого....
Както казах, тти си въздух по налягане и Цецо е прав.
RP135U5 -autodoc.bg - 90 лв
RP135U5 -www.avtochastionline24.bg - 90 лв
Точно като емаг ти вдигат цените за да си мислиш, че си набарал голямата делавера.
И като ти сложат 20лв. доставка стават 110лв гошо....И тук говорим за сервизи които получават отстъпка която прибират...аз не знам някой сервиз да купува масла от ауто док...гошо....и не говорим колко е скъпо при големите вносители и колко по-евтино може да се купи от някъде си...факт е че ти като обикновен цървул като влезеш в техния магазин да си купиш нещо си го купуваш на техните цени колкото и да са скъпи...и е факт че сервиза като купи от тях ще прибере 50% от цената от теб щото няма да ти продаде маслото по цена от аутодок....така че нека въздуха съм аз щом това ти носи душевна нирвана...ай у лево прекалено внимание ти отделих...
За да не съм оф ще кажа че сервизите избягват да работят с клиентски части поради това че сбъркани части им променя графика ..звъни се на клиента ...той не може да реагира веднага...подемника е зает ..чакат коли...ако те доставят дори и да им сбъркана част до час тя е сменена с правилната....сервизите не дават гаранция на ремонти с части на клиента тук няма какво да се обеснява....ако не прибират отстъпките може ли някой да обясни как ще си покрият поне отчасти труда за повторен ремонт по гаранция заради дефектна част за което сервиза няма никаква вина. ...... повторния труд кой ще плати...клиента е прав да не иска да плаща повторно...магазина ще смени дефектната част и дотам...труда е за сметка на сервиза и донякъде ще се покрие от отстъпката от частите които е прибрал..така че и за това да си прибират отстъпките има логика...
Последно промяна от silent на 01.09.2021, 08:23:31, променено общо 2 пъти.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

nzlatev написа: 31.08.2021, 23:58:38 Маджо, я ми кажи един ресторант в София който взема 400 лв. за една салата??? А в сервиз искат толкова за смяна на съеднител + бонуса от частите
Ех Ники [smilie=sarcastic.gif]
Защо сравняваш конкретна цена в сервиз с цена в ресторант?

Салатата да кажем е 15 лева, но продуктите по отделно са не повече от 5
Ми като идем цялото семейство, ще им дадем 40 лева отгоре само за салатите бре! Що да им давам толкова пари отгоре? Щото съм го консумирал там? Така като гледам цените за храна за вкъщи не е по-ниска от тази, която ще изям на място.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
shpeki

Škoda Ludicrous

Мнение от shpeki »

silent написа: 01.09.2021, 07:59:37
shpeki написа: 31.08.2021, 18:05:20
Както казах, тти си въздух по налягане и Цецо е прав.
RP135U5 -autodoc.bg - 90 лв
RP135U5 -www.avtochastionline24.bg - 90 лв
Точно като емаг ти вдигат цените за да си мислиш, че си набарал голямата делавера.
И като ти сложат 20лв. доставка стават 110лв гошо....И тук говорим за сервизи които получават отстъпка която прибират...аз не знам някой сервиз да купува масла от ауто док...гошо....и не говорим колко е скъпо при големите вносители и колко по-евтино може да се купи от някъде си...факт е че ти като обикновен цървул като влезеш в техния магазин да си купиш нещо си го купуваш на техните цени колкото и да са скъпи...и е факт че сервиза като купи от тях ще прибере 50% от цената от теб щото няма да ти продаде маслото по цена от аутодок....така че нека въздуха съм аз щом това ти носи душевна нирвана...ай у лево прекалено внимание ти отделих...
За да не съм оф ще кажа че сервизите избягват да работят с клиентски части поради това че сбъркани части им променя графика ..звъни се на клиента ...той не може да реагира веднага...подемника е зает ..чакат коли...ако те доставят дори и да им сбъркана част до час тя е сменена с правилната....сервизите не дават гаранция на ремонти с части на клиента тук няма какво да се обеснява....ако не прибират отстъпките може ли някой да обясни как ще си покрият поне отчасти труда за повторен ремонт по гаранция заради дефектна част за което сервиза няма никаква вина. ...... повторния труд кой ще плати...клиента е прав да не иска да плаща повторно...магазина ще смени дефектната част и дотам...труда е за сметка на сервиза и донякъде ще се покрие от отстъпката от частите които е прибрал..така че и за това да си прибират отстъпките има логика...
Знаеш ли как най-лесно се познава кога някой е изгубил спора? Започва да обижда събеседника, да му прикача определения...
silent

Škoda Фен²

Мнение от silent »

Ако визираш думата цървул...това не е персонална обида към теб а епитет за обикновенни хора без привелегии какъвто съм и аз като обикновен гражданин без привилегии...конкретно в случая хора които отиват да си купуват части без привилегии -отстъпки...
Mokrox

Škoda Фен

Мнение от Mokrox »

До всеки жилищен блок - сервиз, до всеки сервиз - магазин за авточасти! Отстъпката в магазина да се определя от нивото на задлъжнялост към общите части, като почва от МИНИМУМ 60% че да са доволни 'ората. Отстъпката в сервиза да е на база екостикерите от ГТП. С един куршум - амнайсе заека! [smilie=sarcastic.gif] [smilie=hunter.gif]
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Мнение от sonnyer »

ЦецоNOL написа: 30.08.2021, 09:38:04 Я ми кажи RAVENOL VMP 5/30 5л на колко го взимаш и от каква цена в Интеркарс да се посмеем дружно.
Това, че даден дистрибутор има още 10 марки, които продава и 8 от тях са по-печеливши, не означава автоматично, че трябва да се смееш. Има нещо, което се нарича вътрешнофирмена конкуренция и тя също е фактор. Има after-sales бонуси, има различен съпорт от страна на доставчици и това също е определящо за ценообразуването.
Равенол може да е мнго качествено масло за автомобилите и да показва доста добри параметри, но за бизнеса не е толкова добро.
Подобно е с всички останали продуктови групи - гуми, спирачки и т.н. :) [smilie=pardon.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”