Автосервизи - мнения, отзиви, казуси

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

Като си имаш всичко,що ще ходиш на ресторант?Колата като е здрава носиш ли части ей тъй да ги сменя,за някой лев да вземе [smilie=pardon.gif]
Ако е за кеф(ресторанта)си плащаш,като всичко друго за кеф.
На ресторант ходиш за кеф,в сервиза ходиш щото имаш нужда от помощ.
Двете неща няма как да се сравнят[smilie=pardon.gif]
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

The Hooligan написа: 31.08.2021, 18:56:11 Аз мога ли да си набера домати, краставици, чушка и лук от градината и да ида в ресторанта да ми направят една шопска салата? Сирене ше взема от комшията.
Извинявай, ама примерът ти не е адекватен. В ресторант не отиваш, за да си купиш само услугата "приготвяне на салата", а отиваш с ясното съзнание за "приготвяне на салата с техни суровини + сервиране + консумиране". Докато в сервиза отиваш основно за услугата "диагностика + ремонт", а не за "диагностика + закупуване + ремонт". Закупуването няма общо, сервизът не е магазин. Ако сервизът иска да е и магазин, нека предлага части, но всеки е свободен да си преценява дали за закупи от тях.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

Също така, никой тук не засяга темата с части втора употреба. Когато автомобилът е на 15 години (както моята кола) и всичко вече му е доста износено, в много случаи е абсурдно да се купуват нови части. Давам пример - когато се износи скоростната ми кутия, алтернативите бяха да си купя нова за 9000 лв или да си купя втора употреба за 500-800 лв. Аз си купих втора употреба за 500 лв и отидох в сервиза, където я монтираха. Естествено, не съм нито искал, нито търсил гаранция. Също така, когато се пукна главата на мотора ми, от сервиза (не е Трансексперт, че да не се отвори пак полемика за него!) предложиха да ми доставят с отстъпка глава за 1600 лв, иначе струваше 1900 лв, аз обаче си намерих по мои канали същата, нова, за 1000 лв. Монтираха я, аз си нося риска, ако главата се спука. Какъв е проблема? Те (сервизът) си вземат съвсем адекватна цена за смяната, която покрива техните разходи + печалба. Защо трябва да им дам още няколкостотин лева отгоре?
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

shpeki написа: 31.08.2021, 19:56:47 Тук няма но примерно в Мюнхен има Биър гартен където си носиш храната и си купуваш само бирата. Обикновенно са паркове. В България всички са много алчни за такива неща.
Не знам за какво говориш, но тук не става дума за паркове а за бизнеси, които има много по-голям актив от един фургон и 3 пейки.
И ако пак не ме разбираш, моля те опитай да наемеш помещение под наем, плащай наем, оборудвай кухнята и направи салона такъв, че да не прилича на дупка. Наеми готвачи и сервитьори а аз ще дойда с доматите и краставиците да ми направиш салата.

Същото се отнася и за сервизите!
Намерете помещение, плащайте наем, купете си оборудване и инструменти, наемете хора, плащайте заплати, осигуровки и данъци. Поддържайте всичко на високо ниво, за да спечелите доверите на клиентите а нека те ви правят дребните сметки, колко сте се ояли от частите.

Успех!
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
optimax

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавия 2 Комби 1.9тди 4х4
Фолксваген Пасат комби 2.8 V6 4моушън

Мнение от optimax »

Що се напъвате?Истината е някъде посредата.Всичко трябва да е уточнено между клиент и майстор и ако нещо има проблем всеки да си поема отговорноста.@smoke, ако си носиш часта в сервиза и колата ти е качена на подемника но си объркал часта ще платиш ли екстра за времето?Или ако трябва да се сваля два пъти ако е дефектна. А @The Hooligan, при теб сменяш гуми купени само от теб или кой с квито дойде?
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

optimax написа: 31.08.2021, 20:20:26 ако си носиш часта в сервиза и колата ти е качена на подемника но си объркал часта ще платиш ли екстра за времето?
optimax, мистър Smoke досега не е бъркал части :) Ако мистър Smoke сбърка части, с удоволствие ще си плати за заетия ресурс, това е част от удоволствието му да се занимава с колата си :)
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

smoke написа: 31.08.2021, 20:13:10 Извинявай, ама примерът ти не е адекватен.
Верно е, от известно време съм изплискал легена.. [smilie=sarcastic.gif]
smoke написа: 31.08.2021, 20:13:10 Извинявай, ама примерът ти не е адекватен. В ресторант не отиваш, за да си купиш само услугата "приготвяне на салата", а отиваш с ясното съзнание за "приготвяне на салата с техни суровини + сервиране + консумиране". Докато в сервиза отиваш основно за услугата "диагностика + ремонт", а не за "диагностика + закупуване + ремонт". Закупуването няма общо, сервизът не е магазин.
И как реши, че сервиза не е магазин когато продават части? Това че ти не искаш да си ги купиш от там е друг въпрос!
Ми аз мога да си купя доматите от борсата бе, що ше ми таксуват надценка, като аз много добре знам колко е килото на бораса?
Той и ресторанта не е магазин бе, не мога да ида и да си купя от там кило домати, нали?
smoke написа: 31.08.2021, 20:13:10 "приготвяне на салата с техни суровини + сервиране + консумиране"
Демек - съединител+монтаж+карането си е от теб [smilie=sarcastic.gif]
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

optimax написа: 31.08.2021, 20:20:26 А @The Hooligan, при теб сменяш гуми купени само от теб или кой с квито дойде?
Разбира се, че сменяме каквото донесе клиента, даже нови не ми се продават вече! Да си ги купуват от сайтовете, за мен е по-лесно.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

igeorgiev82 написа: 31.08.2021, 20:11:10 Като си имаш всичко,що ще ходиш на ресторант?Колата като е здрава носиш ли части ей тъй да ги сменя,за някой лев да вземе
Ако е за кеф(ресторанта)си плащаш,като всичко друго за кеф.
На ресторант ходиш за кеф,в сервиза ходиш щото имаш нужда от помощ.
Двете неща няма как да се сравнят[smilie=pardon.gif]
Що? Аз мога да ям в къщи и мога да ям навън. Също така, мога да си сменя каре в сервиза или пред блока.. [smilie=pardon.gif]
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

smoke написа: 31.08.2021, 20:16:01 Давам пример - когато се износи скоростната ми кутия, алтернативите бяха да си купя нова за 9000 лв или да си купя втора употреба за 500-800 лв. Аз си купих втора употреба за 500 лв и отидох в сервиза, където я монтираха.
Тука за канарчета ни хвана нещо [smilie=sarcastic.gif]

smoke написа: 31.08.2021, 20:16:01 Естествено, не съм нито искал, нито търсил гаранция.
Сериозно ли? [smilie=sarcastic.gif]
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До "ВСИЧКИ" - Според мен, търсенето определя предлагането. Както правилно каза @peyopetrishki - на много Хора не им се занимава. Един не разбира, друг няма време, трети друго. Нормално. Жалко, че дори за форумните Автомобили няма прошка.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

smoke написа: 31.08.2021, 20:16:01 Монтираха я, аз си нося риска, ако главата се спука. Какъв е проблема? Те (сервизът) си вземат съвсем адекватна цена за смяната, която покрива техните разходи + печалба. Защо трябва да им дам още няколкостотин лева отгоре?
Е да де и аз това питам? Ти си намерил твоя сервиз, дето ти пасва на изискванията, какъв ти е проблема?

Всички сервизи ли трябва да работят, по този начин? Как пък не. Приеми, че други клиенти имат други преоритети и им трябват сервизи, които да ги удоволетворят. Това не прави въпросните клиенти - балъци, нито въпросните сервизи - мошеници.

Важното е сервиза да си има ясни правила и политики и да си ги следва. И клиента да е информиран предварително за тях. А не да угажда на всеки клиент според прищевките му - един искал да си носи сам частите, друг да му бъде евтино, трети да го вземат веднага, четвърти .... и той не знае какво иска, ама го иска.

Въобще това откъде ще дойдат частите за мен не е на дневен ред, стига аз и сервиза да сме наясно по въпроса преди да почне процедурата, незнам защо е такава драма тоя въпрос.
Последно промяна от Цецо75 на 31.08.2021, 20:52:32, променено общо 2 пъти.
Бееееее.....
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

Цецо75 написа: 31.08.2021, 20:48:07 незнам защо е такава драма тоя въпрос.
Драма няма,ма я виж как живнА форума [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

igeorgiev82 написа: 31.08.2021, 20:49:51 Драма няма,ма я виж как живнА форума
:D

Още нещо!
Кат сте почнали да правите сметка на търговци и сервизи, да вземем да направим и сметка на вносителя и на производителя.. [smilie=sarcastic.gif]

Някой от вас дали се сеща, че дори и да вземеш с 40% една част, то сигурно има някой служител във фирмите вносители дето има още 10-20%, щото повярвайте ми там има поне още 20-30% марж между доставна и дилърска цена.
И като стигнем до производителя, който също има една печалба, щото нали... [smilie=sarcastic.gif]
И накрая можем да се попитаме, абе дали от производителя до крайният клиент няма едни 100% надценка???

Как спите направо не знам! [smilie=shock.gif]
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Мнение от peyopetrishki »

Истината е, че сме бедни, затова сметките са тънки
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”