Здравейте.
Обмислям покупка на Kodiaq Plug-in hybrid Edition. Направих тест-драйв и колата ми хареса. Не е чак на нивото на Пасата ми (B8, високо оборудван), но е доста близо. Четох по темите оплаквания, че качеството било паднало, таблото скърцало и пукало - не успях да усетя нещо такова. Буквално това е първото нещо, което правя като вляза в кола - да натискам наляво и надясно

Единствено трите копчета за климатика ми се сториха не чак толкова стабилни, но не беше нещо драматично.
Смятам да добавя Cognac салона, макар че 3500 за изкуствена кожа ми се вижда много. Но все пак добавя "премиум" усещане, на което донякъде съм свикнал от Пасата, който е с кафява напа. Ще добавя също така 18" джанти, акустичен пакет и DCC+.
Имам няколко въпроса:
1. Някой знае ли дали колата е съвместима с резервно колело (макар и малоразмерно)? Останах с впечатление, че при PHEV всичко под кората в багажника е заето, но опцията се предлага (безплатно) и се чудя дали не е някаква грешка.
2. Също така виждам, че в Edition са включени тонираните стъкла, но не и акустичния пакет, което ми е малко странно, тъй като принципно се предлагат заедно като екстра. Да не би да си има и акустичен пакет и да няма нужда да се поръчва допълнително ако преценя, че има нужда?
3. Третият ми въпрос е за подкартерната защита - имам ли нужда от нея? Не смятам да карам офроуд изобщо, но все пак и в София си има доста офроуд улици...Може ли да се купи кората (оригинална) и да се добави допълнително?
4. Също така се чудя опция за подгряване на колата от разстояние през приложението дали има? Това е доста стандартно за всеки PHEV автомобил (даже и за обикновени бензинови под формата на запалване на двигателя от разстояние), но дилърът ми обясни, как това щяло да бъде добавено впоследствие. Не разбрах дали е за отдалеченото запалване, или загряването на закачен в мрежата PHEV автомобил. Като цяло имаше доста бели петна тоя дилър и по доста въпроси бях по-подготвен от него
5. Знаете ли как стои въпросът с времето за изработка? Казаха ми 6 месеца, но има ли вариант да я забавят допълнително?
6. Има ли някаква причина да си купя станция и кабели заедно с колата, или мога и впоследствие? В смисъл дали ще ми излезе по-изгодно заедно с колата, то е ясно, че може и после
7. Някой знае ли дали 13-инчовият екран е с друг процесор отзад (по-бърз) или само размерът на екрана е различен? Не ми харесва интериора с 13" екран, а и 2500 за 3 инча и heads-up ми се виждат абсурдно висока цена. И се чудя дали няма нещо друго, което пропускам.
Благодаря и се извинявам, ако част от въпросите са обсъждани вече.