Kodiaq 2 - Обсъждане на модела

Всичко за второ поколение SUV Kodiaq
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
shalata

Шкода Новак

Мнение от shalata »

Здравейте!
Знаете ли какво се случва с поръчките на новия Кодиак с двигател 2.0 TSI, 150 KW, 204 к.с.?
Явно има някакъв проблем с производството и на поръчани автомобили. От края на 09/24 все още нямат планувана седмица.
В чешката шкода пък даже го няма и в калкулатора 2.0 TSI, 150 KW, 2024 к.с.
От представителството в Надежда не знаят за момента какво се случва, или пък се правят на ударени, а иначе имат много поръчани вече.
Търсих някакви новини, но няма нищо все още. [smilie=search.gif]
Последно промяна от shalata на 29.11.2024, 15:27:10, променено общо 1 път.
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @shalata - За тази мощност ще им трябва малко повече време на Инженерите да го измислят как да не се окоти още при качването на автовоза [smilie=pardon.gif]
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
martinp

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL 2.0 TDI 4x4 7DSG 200hp

Мнение от martinp »

Erebus написа: 29.11.2024, 14:26:34
pavel31 написа: 29.11.2024, 10:55:57 а на практика е по-тясно
Шумоизолация например ;)
Не ни разсмивай, все пак говорим за Шкода..
Пък и за изолация има предостатъчно място в кухите врати.
Изображение
hristo_iv_

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kodiaq Mk2, 2.0TSI

Мнение от hristo_iv_ »

shalata написа: 29.11.2024, 14:58:34 Здравейте!
Знаете ли какво се случва с поръчките на новия Кодиак с двигател 2.0 TSI, 150 KW, 204 к.с.?
Явно има някакъв проблем с производството и на поръчани автомобили. От края на 09/24 все още нямат планувана седмица.
В чешката шкода пък даже го няма и в калкулатора 2.0 TSI, 150 KW, 2024 к.с.
От представителството в Надежда не знаят за момента какво се случва, или пък се правят на ударени, а иначе имат много поръчани вече.
Търсих някакви новини, но няма нищо все още. [smilie=search.gif]
аз поръчах в края на октомври. казаха ми 3 до 4 месеца доставка и да се чуем през януари за по-точен статус на поръчката. друго не знам
KSim

Шкода Новак

Гараж: 2021 Skoda Superb 3 L&K Combi - 2.0 TDI - 200hp, DSG7, 4x4

Мнение от KSim »

Поръчах на 15 ноември 2.0 tsi и в момента е отбелязана за производство 14 седмица на 2025, което е края на март. От Еуратек ми казах, че е вероятно срокът да намалее и да се обадя след НГ.

Защо смятате, че има проблеми, не можах да разбера?
shalata

Шкода Новак

Мнение от shalata »

Здравейте!
Защото поръчката ми е от 29.10.24 и в началото имах седмица за производство.
След повторно ходене в представителството, поради други причини, реших да проверя и се оказа, че имат както те се изразиха "преплануване" на производството.
От поръчани 20-25 Sportline 2.0 TSI до момента се оказа, че има само 3 с дати за произвеждане, за останалите нямат в момента никаква информация
OctavianNot

Škoda Фен

Гараж: Škoda Karoq

Мнение от OctavianNot »

shalata написа: 02.12.2024, 12:52:52 От поръчани 20-25 Sportline 2.0 TSI до момента се оказа, че има само 3 с дати за произвеждане, за останалите нямат в момента никаква информация
Което е малко тъпо от тяхна страна, 'щото нали уж се гледаше колко парички е колата, па Кодиаците в момента НЕ са намалени..
Но пък, точно защото не са намалени и ако имат малко поръчки (200 коли да са например), и ако имат друга поръчка за 2000 - ми познайте..
GoldKodi

Шкода Новак

Мнение от GoldKodi »

Привет !Поръчах края на октомври плугин хибрид ,беше за производство 49 седмица и днес вече е готова ,надявам се и на бърза логистика .
KSim

Шкода Новак

Гараж: 2021 Skoda Superb 3 L&K Combi - 2.0 TDI - 200hp, DSG7, 4x4

Мнение от KSim »

shalata написа: 02.12.2024, 12:52:52 Здравейте!
Защото поръчката ми е от 29.10.24 и в началото имах седмица за производство.
След повторно ходене в представителството, поради други причини, реших да проверя и се оказа, че имат както те се изразиха "преплануване" на производството.
От поръчани 20-25 Sportline 2.0 TSI до момента се оказа, че има само 3 с дати за произвеждане, за останалите нямат в момента никаква информация
Много зле звучи това … направо лошо ми стана.
Дано рязко да подобрят нещата.

На мен ми обясняваха как нямало проблеми и не ги бавели. Възможно било и за два месеца да стане.

Пред мен провериха, че Sportine 2.0 tsi поръчан в края на октомври има дата средата на февруари.

Но това не са 2 месеца [smilie=pleasantry.gif] но пал е нещо.

Дано не се забави много, че и 10 дни са ми много да я чакам…
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

KSim, намали снимката
и приятно чакане
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
lyubohar

Škoda Фен

Гараж: Skoda Kodiaq Mk2 iV

Мнение от lyubohar »

Здравейте.

Обмислям покупка на Kodiaq Plug-in hybrid Edition. Направих тест-драйв и колата ми хареса. Не е чак на нивото на Пасата ми (B8, високо оборудван), но е доста близо. Четох по темите оплаквания, че качеството било паднало, таблото скърцало и пукало - не успях да усетя нещо такова. Буквално това е първото нещо, което правя като вляза в кола - да натискам наляво и надясно :) Единствено трите копчета за климатика ми се сториха не чак толкова стабилни, но не беше нещо драматично.

Смятам да добавя Cognac салона, макар че 3500 за изкуствена кожа ми се вижда много. Но все пак добавя "премиум" усещане, на което донякъде съм свикнал от Пасата, който е с кафява напа. Ще добавя също така 18" джанти, акустичен пакет и DCC+.

Имам няколко въпроса:

1. Някой знае ли дали колата е съвместима с резервно колело (макар и малоразмерно)? Останах с впечатление, че при PHEV всичко под кората в багажника е заето, но опцията се предлага (безплатно) и се чудя дали не е някаква грешка.

2. Също така виждам, че в Edition са включени тонираните стъкла, но не и акустичния пакет, което ми е малко странно, тъй като принципно се предлагат заедно като екстра. Да не би да си има и акустичен пакет и да няма нужда да се поръчва допълнително ако преценя, че има нужда?

3. Третият ми въпрос е за подкартерната защита - имам ли нужда от нея? Не смятам да карам офроуд изобщо, но все пак и в София си има доста офроуд улици...Може ли да се купи кората (оригинална) и да се добави допълнително?

4. Също така се чудя опция за подгряване на колата от разстояние през приложението дали има? Това е доста стандартно за всеки PHEV автомобил (даже и за обикновени бензинови под формата на запалване на двигателя от разстояние), но дилърът ми обясни, как това щяло да бъде добавено впоследствие. Не разбрах дали е за отдалеченото запалване, или загряването на закачен в мрежата PHEV автомобил. Като цяло имаше доста бели петна тоя дилър и по доста въпроси бях по-подготвен от него :)

5. Знаете ли как стои въпросът с времето за изработка? Казаха ми 6 месеца, но има ли вариант да я забавят допълнително?

6. Има ли някаква причина да си купя станция и кабели заедно с колата, или мога и впоследствие? В смисъл дали ще ми излезе по-изгодно заедно с колата, то е ясно, че може и после :)

7. Някой знае ли дали 13-инчовият екран е с друг процесор отзад (по-бърз) или само размерът на екрана е различен? Не ми харесва интериора с 13" екран, а и 2500 за 3 инча и heads-up ми се виждат абсурдно висока цена. И се чудя дали няма нещо друго, което пропускам.

Благодаря и се извинявам, ако част от въпросите са обсъждани вече.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

1 не
2 поръчай
3 няма нужда
........
7 няма нужда
За салона задължително
GUNTER SERVICE
Изображение
GoldKodi

Шкода Новак

Мнение от GoldKodi »

lyubohar написа: 08.12.2024, 15:10:20 Здравейте.

Обмислям покупка на Kodiaq Plug-in hybrid Edition. Направих тест-драйв и колата ми хареса. Не е чак на нивото на Пасата ми (B8, високо оборудван), но е доста близо. Четох по темите оплаквания, че качеството било паднало, таблото скърцало и пукало - не успях да усетя нещо такова. Буквално това е първото нещо, което правя като вляза в кола - да натискам наляво и надясно :) Единствено трите копчета за климатика ми се сториха не чак толкова стабилни, но не беше нещо драматично.

Смятам да добавя Cognac салона, макар че 3500 за изкуствена кожа ми се вижда много. Но все пак добавя "премиум" усещане, на което донякъде съм свикнал от Пасата, който е с кафява напа. Ще добавя също така 18" джанти, акустичен пакет и DCC+.

Имам няколко въпроса:

1. Някой знае ли дали колата е съвместима с резервно колело (макар и малоразмерно)? Останах с впечатление, че при PHEV всичко под кората в багажника е заето, но опцията се предлага (безплатно) и се чудя дали не е някаква грешка.

2. Също така виждам, че в Edition са включени тонираните стъкла, но не и акустичния пакет, което ми е малко странно, тъй като принципно се предлагат заедно като екстра. Да не би да си има и акустичен пакет и да няма нужда да се поръчва допълнително ако преценя, че има нужда?

3. Третият ми въпрос е за подкартерната защита - имам ли нужда от нея? Не смятам да карам офроуд изобщо, но все пак и в София си има доста офроуд улици...Може ли да се купи кората (оригинална) и да се добави допълнително?

4. Също така се чудя опция за подгряване на колата от разстояние през приложението дали има? Това е доста стандартно за всеки PHEV автомобил (даже и за обикновени бензинови под формата на запалване на двигателя от разстояние), но дилърът ми обясни, как това щяло да бъде добавено впоследствие. Не разбрах дали е за отдалеченото запалване, или загряването на закачен в мрежата PHEV автомобил. Като цяло имаше доста бели петна тоя дилър и по доста въпроси бях по-подготвен от него :)

5. Знаете ли как стои въпросът с времето за изработка? Казаха ми 6 месеца, но има ли вариант да я забавят допълнително?

6. Има ли някаква причина да си купя станция и кабели заедно с колата, или мога и впоследствие? В смисъл дали ще ми излезе по-изгодно заедно с колата, то е ясно, че може и после :)

7. Някой знае ли дали 13-инчовият екран е с друг процесор отзад (по-бърз) или само размерът на екрана е различен? Не ми харесва интериора с 13" екран, а и 2500 за 3 инча и heads-up ми се виждат абсурдно висока цена. И се чудя дали няма нещо друго, което пропускам.

Благодаря и се извинявам, ако част от въпросите са обсъждани вече.
Като скоро преминал по тоя път:

1.без резервна гума е

2.ако добавиш пакета единствено ще получиш 2 мм по дебели предни странични стъкла;тонираните стъкла и обез.си ги има към Едишън.Аз не съм поръчвал

3.не съм поръчвал;при висока скорост шумяла

4.има го,но черпи ток от батерията.може и от приложението да се наглася.имаш включен 3 год. достъп до приложението след това х70-80 лв на година.

5. 28.10 поръчан
02.12 произведен,надявам се другата седмица да го взема

6.поръчай EV3 ,около 290 лв е

7.не съм поръчвал,няма смисъл за мен

Избрах Коняк салона .18 МАЗЕНО.ДЦЦ
След 28 год. БМВ и тест на РАВ4 и Туксон плугин хибриди избрах КОДИАК.
Цената в момента е надолу с 1500 лв спрямо когато поръчвах.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

GoldKodi написа: 08.12.2024, 16:37:16 Цената в момента е надолу с 1500 лв спрямо когато поръчвах.
Това не е приятно,но....пък е стимул за нови купувачи.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
lyubohar

Škoda Фен

Гараж: Skoda Kodiaq Mk2 iV

Мнение от lyubohar »

Много благодаря, колега (както и на bega4kata). Няколко уточняващи въпроса :)
GoldKodi написа: 08.12.2024, 16:37:16 1.без резервна гума е
Ясно, че е без, но има ли място да се сложи някъде? Предполагам не, но странно го има в опциите.
GoldKodi написа: 08.12.2024, 16:37:16 2.ако добавиш пакета единствено ще получиш 2 мм по дебели предни странични стъкла;тонираните стъкла и обез.си ги има към Едишън.Аз не съм поръчвал
Сигурен ли си, че са само предните? На Пасата са и задните и челното (то челното и задното май поначало са си така). Разликата в шума е доста осезаема и мислех да го взема, но ако са само предните малко се обезсмисля. Трябва да погледна някоя в салона.
GoldKodi написа: 08.12.2024, 16:37:16 3.не съм поръчвал;при висока скорост шумяла
Добра бележка, това решава въпроса.
GoldKodi написа: 08.12.2024, 16:37:16 4.има го,но черпи ток от батерията.може и от приложението да се наглася.имаш включен 3 год. достъп до приложението след това х70-80 лв на година.
Е то има ли значение, тя колата нали е закачена и се зарежда? Ако пада батерията би трябвало веднага да започне да се дозарежда, или пропускам нещо... Супер че го има иначе, благодаря.
GoldKodi написа: 08.12.2024, 16:37:16 5. 28.10 поръчан
02.12 произведен,надявам се другата седмица да го взема
Много добре звучи, дано още да е така.
GoldKodi написа: 08.12.2024, 16:37:16 6.поръчай EV3 ,около 290 лв е
Какво е EV3, на Шкода не са ли Charger/Charger Connect и т.н.?
GoldKodi написа: 08.12.2024, 16:37:16 7.не съм поръчвал,няма смисъл за мен
И за мен, но ми беше интересно каква е разликата. Нормално при повечето марки heads-up опцията е 1000 лева. Излиза, че 1500 лева са само 3-те допълнителни инча на екрана, което ми е странно.
GoldKodi написа: 08.12.2024, 16:37:16 Избрах Коняк салона .18 МАЗЕНО.ДЦЦ
След 28 год. БМВ и тест на РАВ4 и Туксон плугин хибриди избрах КОДИАК.
Цената в момента е надолу с 1500 лв спрямо когато поръчвах.
Доста близо до моята конфигурация. :)

И още нещо забравих - някой с памет на седалките може ли да потвърди, че копчетата 1/2/3 на седалката са за профилите, които се сменят само оттам, тоест само ръчно (демек не може да се програмират два ключа)? И освен седалките помни ли и огледалата?
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq 2”