Kodiaq 2 - Обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
KSim
- Гараж: 2021 Skoda Superb 3 L&K Combi - 2.0 TDI - 200hp, DSG7, 4x4
ако е 1,3мм ще е незабележимо. Как се получава тази сметка?
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
Абе не е такава сметката. Джантата е с 4 мм по-голям офсет, но е с половин инч по-широка, т.е 12.7 мм. При равни други условия, т.е. еднакъв офсет, щеше да е с половината (6.35 мм) изнесена по-навън и с още толкова навътре. Но понеже центърът е изместен с 4 мм, значи резултатът става +2.35 мм повече навън и 10.35 мм по-близо до амортисьора.
-
KSim
Тази сметка я разбрах. Благодаря
Значи с визията няма никакви грижи, дори ще е по-добре
Остава да не опре навътре някъде.
Остава да не опре навътре някъде.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Ще станат идеално,ще са малко по изнесени даже,а на вътре повече,но там има място.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Аз съм объркал офсетите на 2те джанти и в барзината вместо един инч 2,5см. съм го взел в мм и отам голямо мазало.mariyan написа: 20.11.2024, 17:18:05 Абе не е такава сметката. Джантата е с 4 мм по-голям офсет, но е с половин инч по-широка, т.е 12.7 мм. При равни други условия, т.е. еднакъв офсет, щеше да е с половината (6.35 мм) изнесена по-навън и с още толкова навътре. Но понеже центърът е изместен с 4 мм, значи резултатът става +2.35 мм повече навън и 10.35 мм по-близо до амортисьора.
ето какво казва калкулатора.

По мой сметки който потвърждават твойте този калколатор дава по различни неща.

- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
Очевидно е, че този калкулатор подава грешен резултат. Достатъчно е да се сумират отстоянията му и се вижда, че общо са 26 мм (закръглен един инч). Вероятно има някакъв проблем с приемането на точката (пробвай запетая) в първото поле и сравнява 7j с 8j джанта при 4 мм разлика в офсета. Така изчисленията му са коректни.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
GUNTER SERVICE

-
KSim
Според сметките всичко трябва да е ОК. Единствено не съм сигурен за вътрешната част, дали няма все пак да опре в нещо. Колега по нагоре каза, че има място, но все пак явно трябва да се пробва. Ако на някой колега тук му се случи или чуе/види ще съм благодарен да сподели. Питах и в Еуратек, но не ми отгориха нищо конкретно. Интересно също дали ще повлиае и на поведението на колата. Много ми е мерак да си го карам Пегасуса.
- pdimanov
- Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG
- martinp
- Гараж: Kodiaq FL 2.0 TDI 4x4 7DSG 200hp
Днес докато висях в ЕТ Дружба поседях в Кодиака в Шоурума.
Първо - това е абсолютно същата кола, като предишния модел, с лек фейслифт.
+ Интериора за мен е по-красив от стария модел;
+ Инфотеймънта е по-модерен, понеже на предишното поколение е кажи речи на 15 години;
+ С липсата на скоростен лост, централната конзола е супер практично измислена;
+ Харесва ми идеята за умните копчета;
- Отвън отпред ми е по-грозна, отзад е на кантар работата;
- Кожата е по-гадна;
- Трите копчета са изработени изключително некачествено;
- Имитацията на плат по таблото ме впечатли;
- Както и да нагласяш волана, винаги част от дигиталното табло остава скрита. Просто квадратно табло не можеш да го видиш през елипсовиден отвор;
Може и само на мен да ми се е сторило, но вътре като че ли е по-тясно от предното поколение, особено на втория ред седалки. Но може да е до настройка на предната седалка. Не съм се заигравал чак толкова.
Първо - това е абсолютно същата кола, като предишния модел, с лек фейслифт.
+ Интериора за мен е по-красив от стария модел;
+ Инфотеймънта е по-модерен, понеже на предишното поколение е кажи речи на 15 години;
+ С липсата на скоростен лост, централната конзола е супер практично измислена;
+ Харесва ми идеята за умните копчета;
- Отвън отпред ми е по-грозна, отзад е на кантар работата;
- Кожата е по-гадна;
- Трите копчета са изработени изключително некачествено;
- Имитацията на плат по таблото ме впечатли;
- Както и да нагласяш волана, винаги част от дигиталното табло остава скрита. Просто квадратно табло не можеш да го видиш през елипсовиден отвор;
Може и само на мен да ми се е сторило, но вътре като че ли е по-тясно от предното поколение, особено на втория ред седалки. Но може да е до настройка на предната седалка. Не съм се заигравал чак толкова.
-
mikitomk
Интересно, и аз имах същото усещане като седнах за първи път. Можеби самите предни седалки са по-масивни и се усеща по-тясно.martinp написа: 29.11.2024, 01:17:51 Може и само на мен да ми се е сторило, но вътре като че ли е по-тясно от предното поколение, особено на втория ред седалки. Но може да е до настройка на предната седалка. Не съм се заигравал чак толкова.
- pdimanov
- Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG
Настройвате ли си предната седалка така както вие бихте карали колата?
На мен, по време на авто изложението в Интер експото, ми правеше впечатление, че хората седят в колите без да си наместват седалката, както те биха карали. Нито могат напълно да усетят колата, ако трябва да я карат, нито после като седнат на задните седалки, имат реална представа за истинското пространство, защото седалката пред тях е мръдната ненужно назад.
На мен, по време на авто изложението в Интер експото, ми правеше впечатление, че хората седят в колите без да си наместват седалката, както те биха карали. Нито могат напълно да усетят колата, ако трябва да я карат, нито после като седнат на задните седалки, имат реална представа за истинското пространство, защото седалката пред тях е мръдната ненужно назад.
- pavel31
- Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4
Баш си правmartinp написа: 29.11.2024, 01:17:51 Може и само на мен да ми се е сторило, но вътре като че ли е по-тясно от предното поколение, особено на втория ред седалки.
Послепис: така и не разбрах как е по-голям новият Кодиак от старият, а на практика е по-тясно. Особено ми стана интересно как така на новият виждам целият преден капак прекрасно ...
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
-
mikitomk
По назад в темата имаше ревю от Марек.От там научих че от 6см по-голям Кодиак, 3см идват от формата на пластмасите/броните на колата, демек било рекламен трикpavel31 написа: 29.11.2024, 10:55:57 Баш си прав
Послепис: така и не разбрах как е по-голям новият Кодиак от старият, а на практика е по-тясно. Особено ми стана интересно как така на новият виждам целият преден капак прекрасно ...
@pdimanov уж всичко си нагласих както трябва на предната седалка.
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Шумоизолация например