Няколко впечатления за Карок
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
shaks
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 Petrol, 7DSG
Днес успях да го тествам, не мога да повярвам колко неизползваемо е това. Абсурдно е да се очаква да пишеш напълно цялото име, заедно с абсолютно ненужното улица или булевард.
Това което ме изуми най-много обаче е, че когато избереш търсене на улица, без да промениш другите настройки, улиците които търси са единствено в района в който се намираш!!! На кой му е минало през акъла, че някой който иска да ползва навигация ще я ползва най много да ходи до улици на няколко пресечки от него! Тази система е абсурдна. Когато взех колата не ми пукаше толкова защото "колко пък може да се обърка навигация", но явно може да се обърка масивно много.
Благодаря за асиста с това.
Това което ме изуми най-много обаче е, че когато избереш търсене на улица, без да промениш другите настройки, улиците които търси са единствено в района в който се намираш!!! На кой му е минало през акъла, че някой който иска да ползва навигация ще я ползва най много да ходи до улици на няколко пресечки от него! Тази система е абсурдна. Когато взех колата не ми пукаше толкова защото "колко пък може да се обърка навигация", но явно може да се обърка масивно много.
Благодаря за асиста с това.
- MartinVT
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 TSI DSG
Колега, нз защо искаш да използваш оригиналната навигация, при положение, че има Waze. Там картата е актуална, докато на оригиналната навигация примерно още няма новият булевард Филип Кутев и всеки път я обърквам като минавам "през полето". Също така, ако все пак искаш да я използваш, можеш спокойно през приложението им да си избереш адреса и да си го прехвърлиш на навигацията, много по-лесно е, защото наистина през навигацията е сложно да се въвежда. Аз лично съм запазил вкъщи и офиса през оригиналната навигация, като пробвах през гласовото въвеждане и става. Може да пробваш през него да въведеш улица, може пък да те изненада приятно.
- oggie
- Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI
Единственото предимство на оригиналната навигация е по-дълбоката интеграция с операционната система на колата и дотам. Дори офлайн навигации от рода на ТомТом и Гарамин с последни ъпдейти са по-зле от Гугъл Мапс и Wase, която също е собственост на Гугъл. Да имаш андроид ауто и да ме мъчиш с оригиналната навигация е някакъв съзнателен мазохизъм.
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Ама оригиналната може да излиза на инструменталния панел.
-
shaks
Може защото не искам да си ползвам телефона, или защото не мога да си ползвам телефона, или защото искам, но не мога да го направя, или пък най-вече защото съм си я платил тази навигация с един от пакетите.
Когато предлагат определени услуги или екстри, аз очаквам тези неща да работят в разумното. Навигацията не е от вчера, но спокойно мога да кажа, че това е най-недъгавия интерфейс който съм виждал за последните 20 години. В това включвам и самостоятелните Garmin-и от едно време дето бяха големи пръчки.
С дъртата кола, не веднъж съм ползвал вградената навигация. Стари карти не са страшни, но имайки работеща система може да те измъкне от тънки ситуации. Пък и както казват другите, хем си има по-удобна интеграция със автомобила, хем няма да ти убива батерията на телефона.
Виж това обаче не знаех. Сега го пробвах и работи окей.MartinVT написа: 18.03.2024, 17:02:09 Също така, ако все пак искаш да я използваш, можеш спокойно през приложението им
Все пак, хубаво е да си има функционален нави софтуер автомобила. Никога не знаеш. Това недоразумение което да сложили в колата просто ме изненада.
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Това "недоразумение" само в Карок ли е или е един и същ софтуер за всички модели на Шкода? Някой може ли да каже?
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
И при супърб 3 е така.nitro написа: 19.03.2024, 07:33:33 Това "недоразумение" само в Карок ли е или е един и същ софтуер за всички модели на Шкода?
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Коментирано е много пъти, фабричната навигация е тотална щета като интерфейс. Застинала е някъде преди 10 тина години и там си е останала.
Бееееее.....
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Съгласен. Тя като цяло с воденето на пътя се справя добре, но докато зададеш дистинация си отиват едни 5-10 минути.Цецо75 написа: 19.03.2024, 09:54:47 Коментирано е много пъти, фабричната навигация е тотална щета като интерфейс. Застинала е някъде преди 10 тина години и там си е останала.
- marcas
- Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG
Просто не им е приоритет навигацията, а marketing selling point. Ето виж, получаваш навигация (дай ни повече пари), знаейки много добре, че почти никой не я ползва или само в краен вариант, ако телефонът ти се счупи.
Другото е, че конкуренцията на пазара на UI/UX е огромна и Google & Apple са такива монополисти, че за автомобилните производители ще са пари на вятъра да се борят там.
Другото е, че конкуренцията на пазара на UI/UX е огромна и Google & Apple са такива монополисти, че за автомобилните производители ще са пари на вятъра да се борят там.
-
shaks
До колкото разбрах това е положението на Шкода и VW за автомобили на изхода, не обновявани от няколко години. Новите генерации имат нова инфотейнмънт система.nitro написа: 19.03.2024, 07:33:33 Това "недоразумение" само в Карок ли е или е един и същ софтуер за всички модели на Шкода? Някой може ли да каже?
Бих спорил, че са 10, защото колата от която слизам беше на 10 и навито можеше да няма мултитъч и други модерни гъзариики, но можеше да намериш всичко изключително бързо и лесно. Търсенето елиминираше букви от клавиатурата в процес на писане, буквално не ти позволяваше да сбъркаш името.
Последно промяна от shaks на 19.03.2024, 12:33:01, променено общо 1 път.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
-
shaks
И една нова щуротия се случи днес. Пасажерската предна врата се "отвори" сама в движение!!! След около 30 минути шофиране и никаква индикация от автомобила за проблем, на околовръстно врата се открехна както си карах, като колата започна да врещи на умряло... Нищо сериозно не се случи като резултат освен, че се напълни в ниското с вода и гадост от улицата което трябваше да чистя после.
ПП: Да не кажете, че само критикувам. Това което го няма тук съм окей с него
, това ми е общата логика. Асистите ме кефят например. Радарен круиз контрол с център линия пазене е яко... Когато има линии разбира се...
ПП: Да не кажете, че само критикувам. Това което го няма тук съм окей с него
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Каква е колата? Шкода ли е ? Попълни си профила.
-
shaks
Не съм съвсем сигурен какво значи да попълня профила, но за колата както написах в оригиналния пост.
Сега с малко повече километри