Няколко впечатления за Карок

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
shaks

Шкода Новак

Гараж: Skoda Karoq, 1.5 Petrol, 7DSG

Мнение от shaks »

Днес успях да го тествам, не мога да повярвам колко неизползваемо е това. Абсурдно е да се очаква да пишеш напълно цялото име, заедно с абсолютно ненужното улица или булевард.

Това което ме изуми най-много обаче е, че когато избереш търсене на улица, без да промениш другите настройки, улиците които търси са единствено в района в който се намираш!!! На кой му е минало през акъла, че някой който иска да ползва навигация ще я ползва най много да ходи до улици на няколко пресечки от него! Тази система е абсурдна. Когато взех колата не ми пукаше толкова защото "колко пък може да се обърка навигация", но явно може да се обърка масивно много.

Благодаря за асиста с това.
Аватар
MartinVT

Шкода Новак

Гараж: Skoda Karoq 1.5 TSI DSG

Мнение от MartinVT »

Колега, нз защо искаш да използваш оригиналната навигация, при положение, че има Waze. Там картата е актуална, докато на оригиналната навигация примерно още няма новият булевард Филип Кутев и всеки път я обърквам като минавам "през полето". Също така, ако все пак искаш да я използваш, можеш спокойно през приложението им да си избереш адреса и да си го прехвърлиш на навигацията, много по-лесно е, защото наистина през навигацията е сложно да се въвежда. Аз лично съм запазил вкъщи и офиса през оригиналната навигация, като пробвах през гласовото въвеждане и става. Може да пробваш през него да въведеш улица, може пък да те изненада приятно.
Аватар
oggie

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI

Мнение от oggie »

Единственото предимство на оригиналната навигация е по-дълбоката интеграция с операционната система на колата и дотам. Дори офлайн навигации от рода на ТомТом и Гарамин с последни ъпдейти са по-зле от Гугъл Мапс и Wase, която също е собственост на Гугъл. Да имаш андроид ауто и да ме мъчиш с оригиналната навигация е някакъв съзнателен мазохизъм.
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Мнение от style34 »

Ама оригиналната може да излиза на инструменталния панел.
shaks

Шкода Новак

Мнение от shaks »

MartinVT написа: 18.03.2024, 17:02:09 Колега, нз защо искаш да използваш оригиналната навигация
Може защото не искам да си ползвам телефона, или защото не мога да си ползвам телефона, или защото искам, но не мога да го направя, или пък най-вече защото съм си я платил тази навигация с един от пакетите.

Когато предлагат определени услуги или екстри, аз очаквам тези неща да работят в разумното. Навигацията не е от вчера, но спокойно мога да кажа, че това е най-недъгавия интерфейс който съм виждал за последните 20 години. В това включвам и самостоятелните Garmin-и от едно време дето бяха големи пръчки.

С дъртата кола, не веднъж съм ползвал вградената навигация. Стари карти не са страшни, но имайки работеща система може да те измъкне от тънки ситуации. Пък и както казват другите, хем си има по-удобна интеграция със автомобила, хем няма да ти убива батерията на телефона.
MartinVT написа: 18.03.2024, 17:02:09 Също така, ако все пак искаш да я използваш, можеш спокойно през приложението им
Виж това обаче не знаех. Сега го пробвах и работи окей.

Все пак, хубаво е да си има функционален нави софтуер автомобила. Никога не знаеш. Това недоразумение което да сложили в колата просто ме изненада.
nitro

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24

Мнение от nitro »

shaks написа: 19.03.2024, 02:34:56 Това недоразумение което да сложили в колата просто ме изненада.
Това "недоразумение" само в Карок ли е или е един и същ софтуер за всички модели на Шкода? Някой може ли да каже?
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

nitro написа: 19.03.2024, 07:33:33 Това "недоразумение" само в Карок ли е или е един и същ софтуер за всички модели на Шкода?
И при супърб 3 е така.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Коментирано е много пъти, фабричната навигация е тотална щета като интерфейс. Застинала е някъде преди 10 тина години и там си е останала.
Бееееее.....
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Цецо75 написа: 19.03.2024, 09:54:47 Коментирано е много пъти, фабричната навигация е тотална щета като интерфейс. Застинала е някъде преди 10 тина години и там си е останала.
Съгласен. Тя като цяло с воденето на пътя се справя добре, но докато зададеш дистинация си отиват едни 5-10 минути.
Аватар
marcas

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG

Мнение от marcas »

Просто не им е приоритет навигацията, а marketing selling point. Ето виж, получаваш навигация (дай ни повече пари), знаейки много добре, че почти никой не я ползва или само в краен вариант, ако телефонът ти се счупи.

Другото е, че конкуренцията на пазара на UI/UX е огромна и Google & Apple са такива монополисти, че за автомобилните производители ще са пари на вятъра да се борят там.
shaks

Шкода Новак

Мнение от shaks »

nitro написа: 19.03.2024, 07:33:33 Това "недоразумение" само в Карок ли е или е един и същ софтуер за всички модели на Шкода? Някой може ли да каже?
До колкото разбрах това е положението на Шкода и VW за автомобили на изхода, не обновявани от няколко години. Новите генерации имат нова инфотейнмънт система.
Цецо75 написа: 19.03.2024, 09:54:47 Застинала е някъде преди 10 тина години
Бих спорил, че са 10, защото колата от която слизам беше на 10 и навито можеше да няма мултитъч и други модерни гъзариики, но можеше да намериш всичко изключително бързо и лесно. Търсенето елиминираше букви от клавиатурата в процес на писане, буквално не ти позволяваше да сбъркаш името.
Последно промяна от shaks на 19.03.2024, 12:33:01, променено общо 1 път.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

shaks написа: 19.03.2024, 11:42:05 Бих спорил, че са 10,
Печелиш ;)
Бееееее.....
shaks

Шкода Новак

Мнение от shaks »

И една нова щуротия се случи днес. Пасажерската предна врата се "отвори" сама в движение!!! След около 30 минути шофиране и никаква индикация от автомобила за проблем, на околовръстно врата се открехна както си карах, като колата започна да врещи на умряло... Нищо сериозно не се случи като резултат освен, че се напълни в ниското с вода и гадост от улицата което трябваше да чистя после.

ПП: Да не кажете, че само критикувам. Това което го няма тук съм окей с него [smilie=sarcastic.gif], това ми е общата логика. Асистите ме кефят например. Радарен круиз контрол с център линия пазене е яко... Когато има линии разбира се...
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

shaks написа: 19.03.2024, 12:32:41автомобила
Каква е колата? Шкода ли е ? Попълни си профила.
shaks

Шкода Новак

Мнение от shaks »

Не съм съвсем сигурен какво значи да попълня профила, но за колата както написах в оригиналния пост.
shaks написа: 08.03.2024, 20:04:23 Малко информация, колата е Карок - 1.5 DSG, ~1000км минати
Сега с малко повече километри
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”