Малко история - доскоро карах Peugeot 307 2.0 HDI, което почти навърши 17 години (карам го от 11-та му годишнина). Скоро аз и съпругата ми ще станем родители за втори път и взехме решение, че ни трябва по-голяма, комфортна и по-нова кола. Лутах се известно време между KIA, Opel Insignia, VW Passat, но мисля, че направих правилния избор, като се спрях на Skoda Octavia.
Тъй като времето започна да ни попритиска, а изборът в Софийските автокъщи не беше богат, направих само 3 огледа, като преди това още на ниво обява бях отхвърлил много коли. Това, което търсих, беше сравнително нисък разход на гориво, дизел, сравнително евтина поддръжка и лесни за намиране (и не много скъпи) резервни части. Ако имаше някакви екстри - щеше да е супер. От трите автомобила най-много ми хареса един екземпляр от Италия, 2010 година, 1.6 TDI, 105 конски сили. Не обичам да карам бързо, гледам да спазвам ограниченията и не правя чести и ненужни изпреварвания. Поради тази причина не обръщах внимание на мощностите на двигателите. Може би след време ще ми дойде друг акъл. Но дотогава... имам Skoda Octavia 1.6 TDI произведена през септември 2010, доколкото може да се вярва на италианския талон.
Предишната (и първа за мен) кола купих от физическо лице, та не знаех как стоят нещата при покупка от автокъща. Затова и бях малко резервиран за това кое от всичко е истина. Обявата беше понапомпана, човекът се кълнеше, че всички функции ги има и работят. Единственото, което успях да направя, беше да отида да я огледам с мой прител, който работи в автосервиз. Той огледа всичко подробно, без да я закачим за компютър. Което означава, че ходова част, двигател, съединения, масло, ръжда и всичко друго опитахме да прегледаме преди покупката. Покарахме я, слушахме мотора как работи, такива ми ти работи. Но тъй като нито зная как работят екстрите на Skoda, нито как изглеждат, че да ги потърся, не съм сигурен какво наистина имам. С проба/грешка опитах подгряване на седалки, управление на аудиото от волана, AUX изхода, видях, че има система ISOFIX, резервна гума
Това, за което ще ви помоля като първо питане, е по снимките, които прикачам, да ми кажете какво виждате
За да не стане прекалено дълъг пъвият ми пост (той май стана), направо прикачам снимките и спирам да говоря
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)