Венко,не му се вързвай,не си му свикнал още на Стуци на "хумора"SimichOil написа: 27.08.2018, 23:52:49 Бъркаш съпруг със съпруга. Хайде малко да се успокоиш БЕ тарикат !!
Избор Octavia 3 FL Combi 4x4 или Octavia Scout
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Авторът на темата да вземе нещо на газ, фабрична, да видим тогава за какво ще спорят
...
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Тоест и тази тема ще осъмне с катинар и 10 мнения пътуващи към изповедалника
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- Rangel
Е много ясно, човекът съвет иска, а не да си ги мерят 
Все пак дизела не е толкова лош... https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of ... ns_winners
Все пак дизела не е толкова лош... https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of ... ns_winners
- Stuci
- Гараж: APR Superb
- Обратна връзка:
SimichOil написа: 27.08.2018, 23:31:16 Ти в предишен живот си бил даскал май (вече изяснихме, че сме били семейство, в което ти си бил жента). Твоето мнение е най-правилно (благодаря за признанието!). С теб не може да се води диалог (изразявам мнението си в зависимост кой влиза в диалога и по какъв начин). Карай си бензина (карам го!) и спри да даваш акъл на коя кола колко турбини и трябват (да го духаш! Ще изразявам мнението си свободно, без някой да ми дава наклон в живота!). Загъни се (позволи ми да преведа - авторът има предвид "завий се") сега, усмихни се и заспи щастлив (спах блажено, благодаря за съвета да се "загъна"), че не си се набутал и си взел правилното решение да си купиш бензинова кола.
В клуба имаше един дето постоянно спореше (не споря постоянно, шебек лъжлив) и вечно беше прав, а тук си имаме теб (нееее, ти имаш друг мъж до себе си, нямаш мен!).
Аз се чудя защо не мога да спя вечер, а каква била истината - защото съм дал 40k+ за дизелова кола (и то не една) и сега се тормозя.(хубаво, оправяй се в живота и спри да ни занимаваш с драмите си)
goAPR
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
Имаш изключително богат речник ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Иска ти се да съм бил жената моето момче, много ти се иска. Хайде спирам да водя диалог с теб, няма да ти правя кефа повече. И ако обичаш се въздържай от обиди по мой адрес, дори не ме познаваш. Аз никого не обиждам, постарай се и ти да не го правиш. В диалога влезе ти по типичен за теб начин, ако не помниш ( в което се съмнявам ) - върни се и прочети малко назад в темата. Аз не съм ти Иван - да ме обиждаш и да си мислиш, че си много велик. Заради ей такива като теб - в тези среди стават дразги и се образува напрежение между хората.
Шебек лъжлив - тази дума не присъства в моя речник и за съжаление не знам какво означава. А дали съм лъжлив - ти най-малко имаш право да правиш коментари.
Със здраве.
Иска ти се да съм бил жената моето момче, много ти се иска. Хайде спирам да водя диалог с теб, няма да ти правя кефа повече. И ако обичаш се въздържай от обиди по мой адрес, дори не ме познаваш. Аз никого не обиждам, постарай се и ти да не го правиш. В диалога влезе ти по типичен за теб начин, ако не помниш ( в което се съмнявам ) - върни се и прочети малко назад в темата. Аз не съм ти Иван - да ме обиждаш и да си мислиш, че си много велик. Заради ей такива като теб - в тези среди стават дразги и се образува напрежение между хората.
Шебек лъжлив - тази дума не присъства в моя речник и за съжаление не знам какво означава. А дали съм лъжлив - ти най-малко имаш право да правиш коментари.
Със здраве.
- Rangel
Да се върнем към идеята на темата.
Колега, погледни тази статия - https://www.carmagazine.co.uk/car-revie ... 17-review/
Защо не се разходиш до ЕТ, не видиш има ли нещо налично СКАУТ и ако има какво, ако няма има ли значение кой двигател ще поръчаш за срока на доставка. Да знаеш, че на СКАУТА няма да ти бутнат повече от 10-12%, дори 12 МНОГО трудно, докато при нормално комби можеш да гониш на 15%, което също променя цената драстично.
В темата не споменахме, че пружините на СКАУТ са различни, там няма и регулируемо окачване.
Имаш защита на маркучите за спирачките както и кори по цялата кола, общо взето това и просвета са разликите (без да броя козметиката отвън).
Колега, погледни тази статия - https://www.carmagazine.co.uk/car-revie ... 17-review/
Защо не се разходиш до ЕТ, не видиш има ли нещо налично СКАУТ и ако има какво, ако няма има ли значение кой двигател ще поръчаш за срока на доставка. Да знаеш, че на СКАУТА няма да ти бутнат повече от 10-12%, дори 12 МНОГО трудно, докато при нормално комби можеш да гониш на 15%, което също променя цената драстично.
В темата не споменахме, че пружините на СКАУТ са различни, там няма и регулируемо окачване.
Имаш защита на маркучите за спирачките както и кори по цялата кола, общо взето това и просвета са разликите (без да броя козметиката отвън).
- Rangel
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Според мен, няма много смисъл от автомобил 4х4,ако не е с добър просвет.
Обикновенна Октавия с пакет лоши пътища е много грозно!
За това съм за Скаут и НАЙ-ВЕЧЕ за Карок!
Да ги погледне Карочетата колегата. Щом са в ценовата категория на Скаута. А и имат доста повече екстри по дефолт дори и в не най високото ниво на оборудване.
Да ги погледне Карочетата колегата. Щом са в ценовата категория на Скаута. А и имат доста повече екстри по дефолт дори и в не най високото ниво на оборудване.
GUNTER SERVICE

-
Sec8200
- Гараж: под наем
ще поясниш ли как съм се прецакал? Но по-сериозно и аргументирано, ако ще сме сериозни сме сериозни - ако ще е за Изповедалника ще продължим там.Stuci написа: 27.08.2018, 20:12:30 Тодоре, всички знаем защо точно ти караш дизел. Защото си се преЕцакал здраво. Ама карай. Ако сега ще изопъчаваш нещата, че видиш ли е обмислена покупка и е взето желаното...ами, хубаво.
@Sasio, - колега аз ясно и точно мога да застана зад думите си. Дал съм обективно мнение къде са плюсовете, къде са минусите, в какви условия се кара и т.н. При мен няма емоции, всичко е здрав разум и сметки, неаргументирани твърдения ги пропускам.
Колата като се избираше е смятана като сума (гориво, стойност, данък и т.н.) и като какво дава насреща. При мен емоциите не вървят при решенията.
Имам файл на двете си коли с точките разходи и статистики, мога да ти го споделя на пощата за да си наясно.
п.п. не ти давам акъл 'за' или 'против' дизел, това решение е твое. Аз мога да дам информация, на която да се базираш.
п.п.п. всеки акъл дава, пари никой, но за себе си ако ще карам 4х4 нека просветът да е максимален и окачването да е на ниво. Бих гледал Карок (ако е наследил окачването на Йети ще е правилната кола).
- Rangel
@Sasio, като стана въпрос за пари, виж четирите оферти, които съм ти показал първата е и N1, а това са си едно 500-600 на година по-малко разход. Вече не може да се поръчва N1.
-
Petko5
- Гараж: VW Golf 3, AAM
Škoda Octavia III, 2,00-TDI, 150ps
Здравейте Колеги,
Привет и на теб колега Sasio,
От близо две седмици съм горд собственик на Октавия Комби Вижън 2.0 TDI-CR / 110 kW / 150 к.c., DPF, 6M, 4х4., N1 - с пакет екстри...
Впечатленията за тези две седмици....невероятни..
, като ще вметна, че досега бях Луд фен на бензина и мразещ дизела....
От близо 2 год. търся семейна кола и основно се бях насочил към тези марки:
- Пежо(имам наблюдения, като служебна), Шкода, Фолксваген, Хонда и Тойота. и основно следях автомобилите втора ръка, предлагани от официалните представители.
Естествено гледах и Шлаката предлагана в Мобиле, Карс, Ауто и разни други сайтове....
Работата ми позволява да контактувам с много хора,включително и с хора от автомобилния бранш и се убедих, че нямаш ли доверени хора и връзки за автомобил втора ръка, купуваш поредния Боклук предлаган в сайтовете... и започваш да си трошиш главата, да наливаш едни безсмислени пари за да възстановиш мъртвец купен за много пари...
Накрая почнах да чета за Шкода... и това беше моя избор.
Наскоро попаднах на тази автокъща, имат страшно много автомобили с марка Шкоди:
https://www.cars.bg/company/lizingovi
Всичко е ОК документално, да наистина е така, но според мен скриват една малко, но и мноооого важна подробност, че колите които гледах са със удар..., което ме навежда на мисълта че е възможно и останалите да са в такова състояние.......дай Боже да греша за останалите...
При тази обява, имаше разместване на геометрията на пластмасите по маската....
https://www.cars.bg/company/lizingovi/offer/c2663651
При тази обява, точно на заварката на прага с дъното на колата, точно под лява задна врата(или там където слагаш крика за смяна на гума) почна да ми се разпада в ръцете....
https://www.cars.bg/company/lizingovi/offer/c2664807
Сега по темата...
След уговорка с търговец от ЕТ, направих тест драйв и на двата автомобила, Octavia 3 FL Combi и Octavia Scout.
Двата автомобила бяха дизел, като Скаута беше с автоматична 7DSG, а Октавията с ръчна 6М ( стандартна с предно предаване при тест драйв) и разликата се оказа огромна при двата автомобила.
След кратък размисъл и консултация с търговеца в ЕТ се спрях на Октавия Комби Вижън 2.0 TDI-CR / 110 kW / 150 к.c., DPF, 6M, 4х4., N1
Попитах, дали е възможно да се монтира пакет "Лоши пътища" и отговора беше не.
Окачването е различно при пакет "Лоши пътища", и според търговеца трябва да се смени цялото окачване на автомобила...
След като подкарах новата Шкода 4х4 се оказа че има малка разлика при стабилността на влизане с висока скорост в завоите между Скаута.
Шкода 4х4 и Скаут са много стабилни в завои и почти нямат разлика....за разлика от обикновената Шкода, която е с предно предаване.
Има разлика в просвета на трите автомобила и съответно нивото на оборудване.
Както вече писах в една друга тема, автомобила, ще и се използва за дълги разстояния, за града (София) рядко...
За градска цел си имам неуморимия бензинов 1.8 звяр наречен Галфонс (Голф 3), да ми е жив и здрав още много дълго....
Един съвет колега Sasio,
Купувай това, за което финансово си готов и което ти е на сърцето
Има една поговорка:
50 000 майстора да питаш, 50 000 различни мнения ще чуеш
Успех в търсенето и се надявам да съм помогнал
Привет и на теб колега Sasio,
От близо две седмици съм горд собственик на Октавия Комби Вижън 2.0 TDI-CR / 110 kW / 150 к.c., DPF, 6M, 4х4., N1 - с пакет екстри...
Впечатленията за тези две седмици....невероятни..
, като ще вметна, че досега бях Луд фен на бензина и мразещ дизела....От близо 2 год. търся семейна кола и основно се бях насочил към тези марки:
- Пежо(имам наблюдения, като служебна), Шкода, Фолксваген, Хонда и Тойота. и основно следях автомобилите втора ръка, предлагани от официалните представители.
Естествено гледах и Шлаката предлагана в Мобиле, Карс, Ауто и разни други сайтове....
Работата ми позволява да контактувам с много хора,включително и с хора от автомобилния бранш и се убедих, че нямаш ли доверени хора и връзки за автомобил втора ръка, купуваш поредния Боклук предлаган в сайтовете... и започваш да си трошиш главата, да наливаш едни безсмислени пари за да възстановиш мъртвец купен за много пари...
Накрая почнах да чета за Шкода... и това беше моя избор.
Наскоро попаднах на тази автокъща, имат страшно много автомобили с марка Шкоди:
https://www.cars.bg/company/lizingovi
Всичко е ОК документално, да наистина е така, но според мен скриват една малко, но и мноооого важна подробност, че колите които гледах са със удар..., което ме навежда на мисълта че е възможно и останалите да са в такова състояние.......дай Боже да греша за останалите...
При тази обява, имаше разместване на геометрията на пластмасите по маската....
https://www.cars.bg/company/lizingovi/offer/c2663651
При тази обява, точно на заварката на прага с дъното на колата, точно под лява задна врата(или там където слагаш крика за смяна на гума) почна да ми се разпада в ръцете....
https://www.cars.bg/company/lizingovi/offer/c2664807
Сега по темата...
След уговорка с търговец от ЕТ, направих тест драйв и на двата автомобила, Octavia 3 FL Combi и Octavia Scout.
Двата автомобила бяха дизел, като Скаута беше с автоматична 7DSG, а Октавията с ръчна 6М ( стандартна с предно предаване при тест драйв) и разликата се оказа огромна при двата автомобила.
След кратък размисъл и консултация с търговеца в ЕТ се спрях на Октавия Комби Вижън 2.0 TDI-CR / 110 kW / 150 к.c., DPF, 6M, 4х4., N1
Попитах, дали е възможно да се монтира пакет "Лоши пътища" и отговора беше не.
Окачването е различно при пакет "Лоши пътища", и според търговеца трябва да се смени цялото окачване на автомобила...
След като подкарах новата Шкода 4х4 се оказа че има малка разлика при стабилността на влизане с висока скорост в завоите между Скаута.
Шкода 4х4 и Скаут са много стабилни в завои и почти нямат разлика....за разлика от обикновената Шкода, която е с предно предаване.
Има разлика в просвета на трите автомобила и съответно нивото на оборудване.
Както вече писах в една друга тема, автомобила, ще и се използва за дълги разстояния, за града (София) рядко...
За градска цел си имам неуморимия бензинов 1.8 звяр наречен Галфонс (Голф 3), да ми е жив и здрав още много дълго....
Един съвет колега Sasio,
Купувай това, за което финансово си готов и което ти е на сърцето
Има една поговорка:
50 000 майстора да питаш, 50 000 различни мнения ще чуеш
Успех в търсенето и се надявам да съм помогнал
Когато нещата отидат по дяволите, не отивай с тях !
- _v_
- Гараж: Шкода Октавия Скаут
Само където Карок-а няма никакъв багажник, ама никакъв, а до колкото разбирам от колегата, той все пак иска да го товариbega4kata написа: 28.08.2018, 10:39:15 Според мен, няма много смисъл от автомобил 4х4,ако не е с добър просвет.
Моето мнение по случая - вземи колата, която те КЕФИ! 4 000 лв. са и малко и много. Кола не се купува всеки ден и не всичко е математика.....Това което бих те посъветвал е ясно - взимай скаута, много е як, по-висок е - да с малко, но е по-висок, имаш защита отдолу и т.н. и т.н.......
Също така помисли за 6 DSG на скаута, старата кутия, защото за 7 DSG знам, че е малко "лигав", а и това че не се обслужва е притеснително....
Успех!
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
- yep4u
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8TSI DSG 4x4
Скаута би трябвало да е с новото 7DSG, което не е "сухото" - мисля че е същото като на Карок и Супърб, което се монтира. Добре е да се пита разбира се, тъй като лично при мен това наклони везните._v_ написа: 29.08.2018, 08:00:31 Също така помисли за 6 DSG на скаута, старата кутия, защото за 7 DSG знам, че е малко "лигав", а и това че не се обслужва е притеснително....
-
Sasio
- Гараж: Octavia 3FL, 2.0TSI, 190hp, 7DSG, 4x4
Здравейте и благодаря на всички отзовали се.
Пиша от тел. и затова отговарям по спомен(не мога да цитирам) :
Гледал съм всички налични оферти, но идват по-скъпи щото има добавени екстри, които не са ми приоритет. Примерно някакво радио...
Карока е с малък багажник. Приоритета ми е вместимост+проходимост, а не обратното, та от тази гледна точка отпада. Затова и не съм го разглеждал.
За Скаут досега наистина дават само 10% отстъпка. Засега сме договорили 11%. Мисля ще чакам до Коледа да видя дали няма да се смилят за по-голяма отстъпка. Нали по Коледа ставали чудеса...
Всъщност чакането до Коледа има по-сериозна причина и тя са неизгодните им лизингови условия. Момчето от ЕТ ми каза 4.5% оскъпяване, но като разгледах по-подробно лизинговите им схеми се оказа, че това важи само за 3год. лизинг. За 4год е 7.5%, а за 5год. е 9.5%, което е близо 5000лв. оскъпяване. Продължавам с нов пост, че телефона започна да забива.
Пиша от тел. и затова отговарям по спомен(не мога да цитирам) :
Гледал съм всички налични оферти, но идват по-скъпи щото има добавени екстри, които не са ми приоритет. Примерно някакво радио...
Карока е с малък багажник. Приоритета ми е вместимост+проходимост, а не обратното, та от тази гледна точка отпада. Затова и не съм го разглеждал.
За Скаут досега наистина дават само 10% отстъпка. Засега сме договорили 11%. Мисля ще чакам до Коледа да видя дали няма да се смилят за по-голяма отстъпка. Нали по Коледа ставали чудеса...
Всъщност чакането до Коледа има по-сериозна причина и тя са неизгодните им лизингови условия. Момчето от ЕТ ми каза 4.5% оскъпяване, но като разгледах по-подробно лизинговите им схеми се оказа, че това важи само за 3год. лизинг. За 4год е 7.5%, а за 5год. е 9.5%, което е близо 5000лв. оскъпяване. Продължавам с нов пост, че телефона започна да забива.