Избор Octavia 3 FL Combi 4x4 или Octavia Scout

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

SimichOil написа: 27.08.2018, 23:52:49 Бъркаш съпруг със съпруга. Хайде малко да се успокоиш БЕ тарикат !!
Венко,не му се вързвай,не си му свикнал още на Стуци на "хумора"
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Авторът на темата да вземе нещо на газ, фабрична, да видим тогава за какво ще спорят :)...
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Тоест и тази тема ще осъмне с катинар и 10 мнения пътуващи към изповедалника [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Мнение от Rangel »

Е много ясно, човекът съвет иска, а не да си ги мерят :)

Все пак дизела не е толкова лош... https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of ... ns_winners
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Гараж: APR Superb
Обратна връзка:

Мнение от Stuci »

SimichOil написа: 27.08.2018, 23:31:16 Ти в предишен живот си бил даскал май (вече изяснихме, че сме били семейство, в което ти си бил жента). Твоето мнение е най-правилно (благодаря за признанието!). С теб не може да се води диалог (изразявам мнението си в зависимост кой влиза в диалога и по какъв начин). Карай си бензина (карам го!) и спри да даваш акъл на коя кола колко турбини и трябват (да го духаш! Ще изразявам мнението си свободно, без някой да ми дава наклон в живота!). Загъни се (позволи ми да преведа - авторът има предвид "завий се") сега, усмихни се и заспи щастлив (спах блажено, благодаря за съвета да се "загъна"), че не си се набутал и си взел правилното решение да си купиш бензинова кола.
В клуба имаше един дето постоянно спореше (не споря постоянно, шебек лъжлив) и вечно беше прав, а тук си имаме теб (нееее, ти имаш друг мъж до себе си, нямаш мен!).

Аз се чудя защо не мога да спя вечер, а каква била истината - защото съм дал 40k+ за дизелова кола (и то не една) и сега се тормозя.(хубаво, оправяй се в живота и спри да ни занимаваш с драмите си)
goAPR
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Мнение от SimichOil »

Имаш изключително богат речник [smilie=sarcastic.gif]

Иска ти се да съм бил жената моето момче, много ти се иска. Хайде спирам да водя диалог с теб, няма да ти правя кефа повече. И ако обичаш се въздържай от обиди по мой адрес, дори не ме познаваш. Аз никого не обиждам, постарай се и ти да не го правиш. В диалога влезе ти по типичен за теб начин, ако не помниш ( в което се съмнявам ) - върни се и прочети малко назад в темата. Аз не съм ти Иван - да ме обиждаш и да си мислиш, че си много велик. Заради ей такива като теб - в тези среди стават дразги и се образува напрежение между хората.

Шебек лъжлив - тази дума не присъства в моя речник и за съжаление не знам какво означава. А дали съм лъжлив - ти най-малко имаш право да правиш коментари.
Със здраве.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Мнение от Rangel »

Да се върнем към идеята на темата.
Колега, погледни тази статия - https://www.carmagazine.co.uk/car-revie ... 17-review/
Защо не се разходиш до ЕТ, не видиш има ли нещо налично СКАУТ и ако има какво, ако няма има ли значение кой двигател ще поръчаш за срока на доставка. Да знаеш, че на СКАУТА няма да ти бутнат повече от 10-12%, дори 12 МНОГО трудно, докато при нормално комби можеш да гониш на 15%, което също променя цената драстично.

В темата не споменахме, че пружините на СКАУТ са различни, там няма и регулируемо окачване.
Имаш защита на маркучите за спирачките както и кори по цялата кола, общо взето това и просвета са разликите (без да броя козметиката отвън).
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Мнение от Rangel »

Изображение
Изображение

Погледна ли тези оферти? Това би трябвало да са налични автомобили.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Според мен, няма много смисъл от автомобил 4х4,ако не е с добър просвет.
Обикновенна Октавия с пакет лоши пътища е много грозно!
За това съм за Скаут и НАЙ-ВЕЧЕ за Карок!
Да ги погледне Карочетата колегата. Щом са в ценовата категория на Скаута. А и имат доста повече екстри по дефолт дори и в не най високото ниво на оборудване.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

Stuci написа: 27.08.2018, 20:12:30 Тодоре, всички знаем защо точно ти караш дизел. Защото си се преЕцакал здраво. Ама карай. Ако сега ще изопъчаваш нещата, че видиш ли е обмислена покупка и е взето желаното...ами, хубаво.
ще поясниш ли как съм се прецакал? Но по-сериозно и аргументирано, ако ще сме сериозни сме сериозни - ако ще е за Изповедалника ще продължим там.

@Sasio, - колега аз ясно и точно мога да застана зад думите си. Дал съм обективно мнение къде са плюсовете, къде са минусите, в какви условия се кара и т.н. При мен няма емоции, всичко е здрав разум и сметки, неаргументирани твърдения ги пропускам.
Колата като се избираше е смятана като сума (гориво, стойност, данък и т.н.) и като какво дава насреща. При мен емоциите не вървят при решенията.
Имам файл на двете си коли с точките разходи и статистики, мога да ти го споделя на пощата за да си наясно.

п.п. не ти давам акъл 'за' или 'против' дизел, това решение е твое. Аз мога да дам информация, на която да се базираш.
п.п.п. всеки акъл дава, пари никой, но за себе си ако ще карам 4х4 нека просветът да е максимален и окачването да е на ниво. Бих гледал Карок (ако е наследил окачването на Йети ще е правилната кола).
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Мнение от Rangel »

@Sasio, като стана въпрос за пари, виж четирите оферти, които съм ти показал първата е и N1, а това са си едно 500-600 на година по-малко разход. Вече не може да се поръчва N1.
Petko5

Шкода Новак

Гараж: VW Golf 3, AAM
Škoda Octavia III, 2,00-TDI, 150ps

Мнение от Petko5 »

Здравейте Колеги,
Привет и на теб колега Sasio,

От близо две седмици съм горд собственик на Октавия Комби Вижън 2.0 TDI-CR / 110 kW / 150 к.c., DPF, 6M, 4х4., N1 - с пакет екстри...
Впечатленията за тези две седмици....невероятни.. [smilie=yahoo.gif] , като ще вметна, че досега бях Луд фен на бензина и мразещ дизела....
От близо 2 год. търся семейна кола и основно се бях насочил към тези марки:
- Пежо(имам наблюдения, като служебна), Шкода, Фолксваген, Хонда и Тойота. и основно следях автомобилите втора ръка, предлагани от официалните представители.
Естествено гледах и Шлаката предлагана в Мобиле, Карс, Ауто и разни други сайтове....
Работата ми позволява да контактувам с много хора,включително и с хора от автомобилния бранш и се убедих, че нямаш ли доверени хора и връзки за автомобил втора ръка, купуваш поредния Боклук предлаган в сайтовете... и започваш да си трошиш главата, да наливаш едни безсмислени пари за да възстановиш мъртвец купен за много пари...

Накрая почнах да чета за Шкода... и това беше моя избор.
Наскоро попаднах на тази автокъща, имат страшно много автомобили с марка Шкоди:
https://www.cars.bg/company/lizingovi

Всичко е ОК документално, да наистина е така, но според мен скриват една малко, но и мноооого важна подробност, че колите които гледах са със удар..., което ме навежда на мисълта че е възможно и останалите да са в такова състояние.......дай Боже да греша за останалите...

При тази обява, имаше разместване на геометрията на пластмасите по маската....
https://www.cars.bg/company/lizingovi/offer/c2663651

При тази обява, точно на заварката на прага с дъното на колата, точно под лява задна врата(или там където слагаш крика за смяна на гума) почна да ми се разпада в ръцете....
https://www.cars.bg/company/lizingovi/offer/c2664807

Сега по темата...
След уговорка с търговец от ЕТ, направих тест драйв и на двата автомобила, Octavia 3 FL Combi и Octavia Scout.
Двата автомобила бяха дизел, като Скаута беше с автоматична 7DSG, а Октавията с ръчна 6М ( стандартна с предно предаване при тест драйв) и разликата се оказа огромна при двата автомобила.
След кратък размисъл и консултация с търговеца в ЕТ се спрях на Октавия Комби Вижън 2.0 TDI-CR / 110 kW / 150 к.c., DPF, 6M, 4х4., N1
Попитах, дали е възможно да се монтира пакет "Лоши пътища" и отговора беше не.
Окачването е различно при пакет "Лоши пътища", и според търговеца трябва да се смени цялото окачване на автомобила...
След като подкарах новата Шкода 4х4 се оказа че има малка разлика при стабилността на влизане с висока скорост в завоите между Скаута.
Шкода 4х4 и Скаут са много стабилни в завои и почти нямат разлика....за разлика от обикновената Шкода, която е с предно предаване.
Има разлика в просвета на трите автомобила и съответно нивото на оборудване.

Както вече писах в една друга тема, автомобила, ще и се използва за дълги разстояния, за града (София) рядко...
За градска цел си имам неуморимия бензинов 1.8 звяр наречен Галфонс (Голф 3), да ми е жив и здрав още много дълго....

Един съвет колега Sasio,
Купувай това, за което финансово си готов и което ти е на сърцето ;)

Има една поговорка:
50 000 майстора да питаш, 50 000 различни мнения ще чуеш ;)

Успех в търсенето и се надявам да съм помогнал :)
Когато нещата отидат по дяволите, не отивай с тях !
Аватар
_v_

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Октавия Скаут

Мнение от _v_ »

bega4kata написа: 28.08.2018, 10:39:15 Според мен, няма много смисъл от автомобил 4х4,ако не е с добър просвет.
Обикновенна Октавия с пакет лоши пътища е много грозно!
За това съм за Скаут и НАЙ-ВЕЧЕ за Карок!
Да ги погледне Карочетата колегата. Щом са в ценовата категория на Скаута. А и имат доста повече екстри по дефолт дори и в не най високото ниво на оборудване.
Само където Карок-а няма никакъв багажник, ама никакъв, а до колкото разбирам от колегата, той все пак иска да го товари :). Карок-а НИКОГА няма да може да се нарече "заместител" на скаут-а, според мен са си два съвсем отделни автомобила.....

Моето мнение по случая - вземи колата, която те КЕФИ! 4 000 лв. са и малко и много. Кола не се купува всеки ден и не всичко е математика.....Това което бих те посъветвал е ясно - взимай скаута, много е як, по-висок е - да с малко, но е по-висок, имаш защита отдолу и т.н. и т.н.......

Също така помисли за 6 DSG на скаута, старата кутия, защото за 7 DSG знам, че е малко "лигав", а и това че не се обслужва е притеснително....

Успех!
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
Аватар
yep4u

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 3 FL 1.8TSI DSG 4x4

Мнение от yep4u »

_v_ написа: 29.08.2018, 08:00:31 Също така помисли за 6 DSG на скаута, старата кутия, защото за 7 DSG знам, че е малко "лигав", а и това че не се обслужва е притеснително....
Скаута би трябвало да е с новото 7DSG, което не е "сухото" - мисля че е същото като на Карок и Супърб, което се монтира. Добре е да се пита разбира се, тъй като лично при мен това наклони везните.
Sasio

Škoda Фен

Гараж: Octavia 3FL, 2.0TSI, 190hp, 7DSG, 4x4

Мнение от Sasio »

Здравейте и благодаря на всички отзовали се.
Пиша от тел. и затова отговарям по спомен(не мога да цитирам) :

Гледал съм всички налични оферти, но идват по-скъпи щото има добавени екстри, които не са ми приоритет. Примерно някакво радио...

Карока е с малък багажник. Приоритета ми е вместимост+проходимост, а не обратното, та от тази гледна точка отпада. Затова и не съм го разглеждал.

За Скаут досега наистина дават само 10% отстъпка. Засега сме договорили 11%. Мисля ще чакам до Коледа да видя дали няма да се смилят за по-голяма отстъпка. Нали по Коледа ставали чудеса...
Всъщност чакането до Коледа има по-сериозна причина и тя са неизгодните им лизингови условия. Момчето от ЕТ ми каза 4.5% оскъпяване, но като разгледах по-подробно лизинговите им схеми се оказа, че това важи само за 3год. лизинг. За 4год е 7.5%, а за 5год. е 9.5%, което е близо 5000лв. оскъпяване. Продължавам с нов пост, че телефона започна да забива.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”