Избор Octavia 3 FL Combi 4x4 или Octavia Scout

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Гараж: APR Superb
Обратна връзка:

Мнение от Stuci »

ТТодоров написа: 27.08.2018, 19:41:28 Ние с дизелите толкова ни стигат парите и акъла, толкова си можем дето има една приказка...
А, значи съм докоснал въпросната струна [smilie=sarcastic.gif] Баааах, колко съм добър :) Тодоре, всички знаем защо точно ти караш дизел. Защото си се преЕцакал здраво. Ама карай. Ако сега ще изопъчаваш нещата, че видиш ли е обмислена покупка и е взето желаното...ами, хубаво. Аз просто трудно понасям глупостите, като бълвоча по адрес на колата на Искрен например - била лагава, свирели й спирачките и т.н. От 240 или 250 спирахме няколко пъти, звук не издаде. Ускори с мен в колата поне 6 пъти, в т.ч. плавно, за да се усети кога почва да надува...ами не е лагава. Същото и с дизелите - някой обичал повече тях. ХА-ХА! Спрели са. Трябват им 3 турбини, че да си кажеш "върви добре" (без да си рацер). Аха-аха да развърти и "оооо, нееее, то било време за смяна на скорост". И т.н. и т.н.
Ако питате мен има хора, които НЯМАТ ПРОТИВ ДА КАРАТ ДИЗЕЛ, ама чак пък да го предпочитат пред бензина (освен, ако не е с оглед икономия), егати Шехеразада нацията дет сме... Спорър бензин-дизел е безкраен и съжалявам, че пак го подхванах. Ultra Sofia! [smilie=sarcastic.gif]
goAPR
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Мнение от style34 »

Аз като потенциален купувач бих предпочел 1.8 бензин, но специално за Вижън е с 2К по-скъп от дизела. Отделно гори повече и данъкът ще му е по-висок.
И с екстрите сумата става около 48К, което ми се вижда много за Октавия. 1.5 с тези изключващи се цилиндри нещо не ме привлича.
Sasio

Škoda Фен

Гараж: Octavia 3FL, 2.0TSI, 190hp, 7DSG, 4x4

Мнение от Sasio »

Лелеле, то какво станало тук докато пропътувам до родното ми село. 200км с Пежо206, понатоварено:)
Един колега беше написал, че не се питат такива неща във форума. Прав е:) Сега вече съм тотално шах.
Ще хвана да търся хибрид най-накрая:).

Добре де, а къде в крайна сметка се намира катализатора на бензиновите?

Вече сериозно се замислям за 1.8Tsi.

Проблема ми с по-малък бензинов двигател ми е, че и в момента съм с 1.4. Лятото, натоварена догоре и с багаажник отгоре на баира преди Солун проби гарнитурата на главата. Отделен е въпроса, че това го установих след 5 месеца, след като видях масло в антифриза. Както и да е. Колата не е прегрявала, но определено вдигна по-висока температура. Изглежда малко й е трябвало на гарнитурата.
От тази гледна точка не искам малоюитражни
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

ТТодоров написа: 27.08.2018, 19:41:28 ние изгонените ще направим 3ти форум. Така ще докажем,че сме българи - после дизел форума го цепим на две и
lol
Sasio

Škoda Фен

Мнение от Sasio »

Оф, пиша от телефона и нещо натиснах.
Та не ми се иска повече малолитражно, макар и по-мощно.
Така че 2.0 тди или 1.8тси. Ама ето сега че не знам кое.
1.8тси предполагам трябва да си калкулирам едни 400лв на година повече за гориво при 10000км на година? Не че са особено много за една година.
Като казвам 6-7 км на ден това е минимума. Уикендите различно.

При всеки случай бензин/дизел колата ще е с поръчка и ще се чака да дойде. ЕТ договора им за доставка е в рамките на 6 месеца-много гадно.

Колкото за Скаута-ето утре отивам на Дунава и на повечето места не мога да стигна с пежото.

Радвам се, че се породи дискусия. В спора се ражда истината и объркването:)))))
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC

Мнение от PRO »

1.8 вече няма, взимай дизела.
TSI Team
Sasio

Škoda Фен

Мнение от Sasio »

Как така няма. Ценовата листа не е пред мен, но мисля имаше само. 1.8тси. Не съм видял 2.0тси?
Аватар
Георги Г

Škoda Ентусиаст

Гараж: Superb 3, 2.0 TDI, 190HP

Мнение от Георги Г »

Най-вероятно не е актуализирана. 1,8 вече не се произвежда. Негов заместник ще е 2,0 tsi 190к.с.
Звънни или отиди на място и питай, да не се окажеш след време в изходна позиция относно избора на двигател.
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

Stuci написа: 27.08.2018, 20:12:30 А, значи съм докоснал въпросната струна Баааах, колко съм добър
аз ти подадох за гол на празна врата - ако исках да не 'уцелваш' щях да мълча :)

не знаех и аз, че още има хора, дето го мислят ... 2.0 TDI, 1.4 TSI .. ц-ц-ц-ц...

За мен е ясно - не се идентифициран нито с обема на двигателя си, нито с горивото, нито с марката, нито с аксесоарите и дрехите по мен.. явно има хора това е важно за тях - живи и здрави да са, за мен не е

Чувам, че бензините под 2 литра били нещо невероятно постижение на инжинерната мисъл - извънземни били. Особено Шкода, прекрачват физическите закони даже.. невероятни, нямали никакви проблеми ...

Всички караме някакви бюджетни Шкоди и все махленски спорове. Щом ви кефи - няма проблем

в този ред на мисли .. съжалявам, че не си купих Мазда или Тойота. Не че си купих Октавия дизел вместо бензин. А и форумите са им по-толерантни и улегнали..

п.п. втората част от писанието май не е за мен - и дума не разбрах [smilie=sarcastic.gif]
п.п.2. сменяли някакви бензинови двигатели - спирали някакви, други пускали... [smilie=pardon.gif]
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Обратна връзка:

Мнение от Stuci »

ТТодоров написа: 27.08.2018, 23:14:57 А и форумите са им по-толерантни и улегнали..
Да, този на КИА също е такъв, ама в него живеят двама души и няма тема за Стингър. Затова си кеся тук, дева... :) Като се напълни със Стингъри ще мигрирам :D

@автора на темата - виж като си купиш нова дизелова кола за 40+k какво се случва - разбрицват ти се нервитe и вечер плачеш... Не си го причинявай, за бога!
goAPR
Аватар
Георги Г

Škoda Ентусиаст

Гараж: Superb 3, 2.0 TDI, 190HP

Мнение от Георги Г »

Тоше нещо много навътре ги вземаш нещата ;)
Чуденките между 1,4 tsi и 2,0tdi ще ги има още доста години. Много е важно човек максимално да си изясни какво иска от бъдещият си автомобил. При мен очакванията и реалността се припокриха на 100%, даже за някои неща останах приятно изненадан.
Колкото до форума, едва ли има по-либерален от този :)
Лека вечер!
Последно промяна от Георги Г на 27.08.2018, 23:32:21, променено общо 1 път.
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Мнение от SimichOil »

Stuci написа: 27.08.2018, 20:12:30 Същото и с дизелите - някой обичал повече тях. ХА-ХА! Спрели са. Трябват им 3 турбини, че да си кажеш "върви добре" (без да си рацер). Аха-аха да развърти и "оооо, нееее, то било време за смяна на скорост". И т.н. и т.н.
Ако питате мен има хора, които НЯМАТ ПРОТИВ ДА КАРАТ ДИЗЕЛ, ама чак пък да го предпочитат пред бензина (освен, ако не е с оглед икономия), егати Шехеразада нацията дет сме..[smilie=sarcastic.gif]
Ти в предишен живот си бил даскал май. Твоето мнение е най-правилно. С теб не може да се води диалог. Карай си бензина и спри да даваш акъл на коя кола колко турбини и трябват. Загъни се сега, усмихни се и заспи щастлив, че не си се набутал и си взел правилното решение да си купиш бензинова кола.
В клуба имаше един дето постоянно спореше и вечно беше прав, а тук си имаме теб.

Аз се чудя защо не мога да спя вечер, а каква била истината - защото съм дал 40k+ за дизелова кола (и то не една) и сега се тормозя.
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Обратна връзка:

Мнение от Stuci »

Не съм бил даскал, съпруг съм ти бил. А не усещаш ли, че мнението ми е такова от известно време, бе тарикат дизелов?!
goAPR
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Мнение от SimichOil »

Бъркаш съпруг със съпруга. Хайде малко да се успокоиш БЕ тарикат !!
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

Георги Г написа: 27.08.2018, 23:27:42 Тоше нещо много навътре ги вземаш нещата
а не, мен агент провокаторите и сеир търсещите ги познавам аз от първо лице - подавам им пасове да става игра
Георги Г написа: 27.08.2018, 23:27:42 Чуденките между 1,4 tsi и 2,0tdi ще ги има още доста години
тук не си прав - единия го спряха. Няма как да е за дълго чуденката... Сега защо е спрян никой не смее да коментира - аз лично не знам
Георги Г написа: 27.08.2018, 23:27:42 Колкото до форума, едва ли има по-либерален от този
тук се бъркаш :) с времето ще разбереш.. Особено с дизел с изгорял като байрямска свещ откъм либералност в този форум
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”