Попитай майстора?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
Това с пуснат или спрян климатик е?
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
-
vex
Попитай майстора?
Спрян климатик.
- skodko
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
Пусни го и слушай пак.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Попитай майстора?
Аз бях писал за това на "едно-друго-място" месец, след като взех колата от Еуратек, но там не получих обяснение за "проблема" :
"- една вечер карах без включен климатик и на един светофар, докато чакам спрях музиката, защото чух някакъв странен повтарящ се на равни интервали звук - сякаш зад централната конзола. След ровене в чуждите форуми и по-точно briskoda.net намерих и клип с въпросния проблем и звук :
Според англичаните проблема идва от компресора на климатика, като това си е един вид фабричен дефект, за който уж знаели от VW груп, но се правели на ударени и си продължават да монтират въпросния проблемен модел компресор. На единици са им уважили гаранцията и са монтирали друг модел небучащ, но си плащали за труда по смяната...
Бученето се получава не всеки път, но задължително условие е климатикът да не работи, включиш ли климатика да работи - бученето изчезва. Тоест, ако караш перманентно на включено A/C, няма да чуеш никога пулсиращото бучене...Та за това мисля, че ще е малко тегаво за "показване" на вещите лица от Еуратек, за да си кажат те тежката дума... "
Кажи какво трябва да се направи в случая ? Така е при мен вече близо 20 000км, нито се е увеличило, нито е изчезнало това "бучене". Решението е карам винаги на климатик или намерих и друг вариант за лекуването му, който поне при мен работи : Включваш климатика и настройваш темпертурата на МАХ, караш така 1-2 минути и след това гасиш климатика, и връщаш температурата, на колкото ти трябва. Така бученето спира.
-
vex
Попитай майстора?
Всичко това звучи точно като моя случай. Ще пробвам хватките с климатика и ще пиша отново. Много благодаря за помощта и изчерпателната информация!digitalundgrd написа: 31.07.2018, 12:50:45Аз бях писал за това на "едно-друго-място" месец, след като взех колата от Еуратек, но там не получих обяснение за "проблема" :
"- една вечер карах без включен климатик и на един светофар, докато чакам спрях музиката, защото чух някакъв странен повтарящ се на равни интервали звук - сякаш зад централната конзола. След ровене в чуждите форуми и по-точно briskoda.net намерих и клип с въпросния проблем и звук :
Според англичаните проблема идва от компресора на климатика, като това си е един вид фабричен дефект, за който уж знаели от VW груп, но се правели на ударени и си продължават да монтират въпросния проблемен модел компресор. На единици са им уважили гаранцията и са монтирали друг модел небучащ, но си плащали за труда по смяната...
Бученето се получава не всеки път, но задължително условие е климатикът да не работи, включиш ли климатика да работи - бученето изчезва. Тоест, ако караш перманентно на включено A/C, няма да чуеш никога пулсиращото бучене...Та за това мисля, че ще е малко тегаво за "показване" на вещите лица от Еуратек, за да си кажат те тежката дума... "
Кажи какво трябва да се направи в случая ? Така е при мен вече близо 20 000км, нито се е увеличило, нито е изчезнало това "бучене". Решението е карам винаги на климатик или намерих и друг вариант за лекуването му, който поне при мен работи : Включваш климатика и настройваш темпертурата на МАХ, караш така 1-2 минути и след това гасиш климатика, и връщаш температурата, на колкото ти трябва. Така бученето спира.
По принцип не ми пречи да си карам и така. И аз вчера карах без музика и така го забелязах. Ако няма да предизвика по-голям проблем, не е толкова належащо да се оправи.
- digitalundgrd
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Попитай майстора?
Ами не мисля, че е голям проблем, по-скоро е "дразнещ" проблем.
Нека все пак skodko да каже официално как се процедира, явно в Еуратек са наясно с проблема.
Нека все пак skodko да каже официално как се процедира, явно в Еуратек са наясно с проблема.
- skodko
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
Аз лично съм сменял няколко компресора по гаранция заради този дефект. Тъпото е, че и с новия компресор след известно време пак се появи същия шум. Иначе и двата си работят безупречно.
- digitalundgrd
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Попитай майстора?
Skodko, мерси за инфото
Ако има някакво "ново" развитие по този въпрос с компресора след време, моля да споделиш.
Ако има някакво "ново" развитие по този въпрос с компресора след време, моля да споделиш.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Попитай майстора?
Така и така сте вдигнали темата за климатика. На мен пък ми свирят клапите на въздуховодите като запаля колата.А като пусна климатика на 5 или 6, пък чувам едно свирене като на щурче. Като сваля на 4 изчезва. Дали пак на клапите нещо или вентилатора в купето не ми е ясно.Преди по-слабо, а сега отчетливо ги чувам как стържат. Някаква идея как да ги смажа и с какво ?
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
-
kograman
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Попитай майстора?
На Супърба клапите стрЪжЪт от както е станал кола.
На Нисана вентилатора чат-пат на макс просвирва(много леко).
Не ми пука на мен.![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
На Нисана вентилатора чат-пат на макс просвирва(много леко).
Не ми пука на мен.
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
- deniz8912
- Гараж: Skoda Octavia 2 FL vRS 2.0 TDI CEGA 6manual
Ex ....Skoda YETI AMBITION 4X4
1.8 TSI 160к.с. - Обратна връзка:
Попитай майстора?
eeее много гадно се чува верно ... тъй тъй е станала тема за климатици. Като взех колата не съм ходил да проверят дали има нужда да се зареди климатика. Като го пусна бързичко изстудява. Това значи ли че няма нужда да се зарежда ? Изчезна кофти миризмата след като изключа климатика, но ако изгася за малко колата да свърша нещо и после запаля колата в първите 5 10 секунди ме облива страшно влажна гореща струя. Много неприятно.
- Баш Майстора
- Гараж: Шкода120L-52hp,
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
deniz8912, Значи,да.
-
vex
Попитай майстора?
Тествах и двете предложения - работят! Шумът изчезва при пуснат климатик и пак се появява като го спреш. Ако набичиш климатика за 1-2 мин и го спреш след това, спира бученето и не се появява (или поне не се появи докато не приключих с карането). Точно както беше описано.
@digitalundgrd, @skodko, благодаря още веднъж за отговорите и разясненията! Бяхте супер полезни!
@digitalundgrd, @skodko, благодаря още веднъж за отговорите и разясненията! Бяхте супер полезни!