Водородно почистване на двигатели

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
Баш Майстора

Ретро Škoda

Гараж: Шкода120L-52hp,
Обратна връзка:

Мнение от Баш Майстора »

todor87 написа: 23.05.2018, 20:36:13 Бая сте и все такива минали процедурата по "отпушване/изчистване". Но Ви предлагам друго, без да пускате този вълшебен газ във см.колектор си оставете да работят на място 1 час колите, чат пат изфорсирайте и като се качите ще видите разликата [smilie=sarcastic.gif]
И какво ще стане,че не вдявам?Явно го казваш иронично,според емотикона,но наистина не разбирам...
Аз от опит казвам,че бензинов мотор след изчистване на нагара отвътре(механично),тръгва по-добре и в ниски и във високи обороти.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Няма нужда от спорове, който иска да ходи.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
skauta

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Октавия Скаут 2 CR TDI
Шкода Фабия 1 TDI

Мнение от skauta »

bega4kata, Аз не съм специалист, но колата, която карам всеки ден няма как да не усетя разликата. При фабията при натискане на газта ми потъваше леко педалът и на моменти прекъсваше, докато почне да набира ставаше много мудно и ме дразнеше, въобще не отговаряше на 101коня. Днеска си минах процедурата+15 километра каране на високи обороти и резултатът беше плътна газ без потъване на педала, нито веднъж не прекъсна и доволно си набираше. Относно звука не съм забелязал някакви промени. Специално на тебе, ще ти дам и един тест драйв да направиш на скаута (на събора), ако искаш разбира се, да кажеш дали си отговаря на мощността, като само това съм му правил за мощност. Имай предвид, че не е на малко километри.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Ок [smilie=thank_you2.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Стига де колеги, какви са тези потъвания на газта сега? Поизпъна я и викаш тръгна ;) Наистина, който иска да ходи да чисти. За предния си пост не се шегувах, който иска да пробва, ще му коства литър-два дизел/бензин ;)
Аватар
skauta

Škoda Фен²

Шкода Фабия 1 TDI

Мнение от skauta »

;) bega4kata, Твойто мнение ще ми е обективно, щото си най-добре запознат с марката в детайли. Моите майстори са основно запознати с BMW-та и Мерцедеси, но съм доволен, щото съвестно си вършат работата.
Аватар
skauta

Škoda Фен²

Шкода Фабия 1 TDI

Мнение от skauta »

todor87, Като караш нова кола, как ще усетиш тия работи, колко и да ти е невероятно ги има. [smilie=unknown.gif]
Аватар
todor87

Škoda Racer

=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

skauta, карам доста различни коли ежедневно. Не всички са нови. Отговорям и за автопарка на фирмата, който отдавна не е първа младост. Имам си наблюдения за твърденията. Смени ли маслото след процедурата?
Аватар
skauta

Škoda Фен²

Шкода Фабия 1 TDI

Мнение от skauta »

То е на 3000км. Защо?
Motorhead

Škoda Фен

Гараж: Октавия 3

Мнение от Motorhead »

Колеги отивам да пробвам това почистване, просто така без оплакване с една тойота дизел дифорди на 11г и младежа ме спря .Казва не ти трябва да го правиш.Естетсвено няма да го моля и си тръгнах. Викам си да не са прецакали на някой тойотата и да имат едно на ум.
Аватар
todor87

Škoda Racer

=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Цитирам колега от Тойота форума, мисля, че е синтезирал отговора доста логично и разбираемо:

"Добре де - чистата логика показва, че ако се вкара водород, на изхода ще има водна пара, която ако кондензира би потекла като вода...
Да си измиеш ауспуха с вода - може, ама каква е ползата?" [smilie=pardon.gif]
Последно промяна от todor87 на 24.05.2018, 01:22:41, променено общо 1 път.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Сами, това дето го показваш, ако се ориентирам правилно, е в студения край на тракта. Въпросното почистване там няма с какво да помогне, май.

Аз лично не виждам и ЕГР как би могло да изчисти, там въздуха се охлажда принудително, няма температура. А и потока е ограничен доста.

По-скоро задръстени геометрии би могло да почисти. Може би ДПФ от саждите, ама то за това има и други методи.

За нагар по клапаните се чудя дали би могло да помогне ... на теория.
Бееееее.....
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

Водородното ЕГР ,НЕ чисти!Имаше промяна в колата след процедурата и единственният негатив беше ,че за 300 километра по магистрала след това ,колата регенерира 2 пъти.Какво става в тоя двигател и дали моя ЕГР ,не е и по-зле от тоя на снимката ,не знам!Но от там насетне и досега си върви добре за годините и пробега тая дърта кошница - така й казвам ,защото от шоурум съм вадил само предишната си и незнам ,дали това ще се случи отново ;)
Dieselgate Team member
Esterion

Шкода Новак

Гараж: Шкода Дружба

Мнение от Esterion »

Здравейте,

искам да попитам как стоят нещата с новите автомобили т.е. правите ли прочистване на тези 20 000км въпреки че колите са в гаранция 5г? Тя не пада ли заради намесата, не виждат ли в сервиза после че някой се е включвал към компютъра да му дава обороти за процедурата и пипал двигателя?
За мен процедурата има смисъл при новите TSI с нагара и знам че се появява сериозно вече при 50 000км, т.е. трудно ще се чака до 100к. Ако самите шкода го правят с подобна процедура ок, но иначе нз.
Казват че с carbon cleaning, качествено гориво 95 с добавки или направо 98-100 и по-редовно сменяне на маслото проблема се отлага във времето но няма избягване...
Skoda Fabia III - 1.0 TSI 110hp / 2019г
Аватар
nrayanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005
Обратна връзка:

Мнение от nrayanov »

Motorhead написа: 23.05.2018, 22:46:06 Колеги отивам да пробвам това почистване, просто така без оплакване с една заска дизел дифорди на 11г и младежа ме спря .Казва не ти трябва да го правиш.Естетсвено няма да го моля и си тръгнах. Викам си да не са прецакали на някой тойотата и да имат едно на ум.
И аз карам Тойота дифорди, ама на 14 години. Минах преди 2 седмици на водородно почистване. Колата се усеща по-добре в сравнение с преди, въпреки че не мога да си обясня как може да е повлияло. :)
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”