Обсъждане на Fabia 3

Всичко за Шкода Фабия, произведена от 2014г. до 2021г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Обсъждане на Fabia 3

Мнение от bega4kata »

VeSkoD написа: Колега, искаш да кажеш, че не е препоръчително да се натяга от там ли?
Toчно това съм казал.
Дори е глупаво.
От там се регулират(коригират) дължината на жилата-празния ход.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Обсъждане на Fabia 3

Мнение от Taratajki »

Е, той колегата май това има предвид. Голям празен ход на лоста. Иска да обере луфта на въжетата. Поне аз така го разбрах. Не съм сигурен, но май е под подлакътника този "механизъм".
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Обсъждане на Fabia 3

Мнение от digitalundgrd »

Да, на Софийската сбирка в петъка, Веско сподели за проблема. Гегата на ръчната се мандрахерца свободно нагоре-надолу (4-5см празен ход). При по-сериозни неравности може да подрипва, да хлопа и да дразни.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Обсъждане на Fabia 3

Мнение от bega4kata »

За да се мандахерца,причината е друга.
Там се пипа само когато сменяш жилата.
Не ми се спори отново.
Правете си ги както си знаете.
Първо уточнете за барабанни или дискове говорите.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Обсъждане на Fabia 3

Мнение от Taratajki »

То, ако знаехме, нямаше да питаме. Ама, щом е мъка да се сподели кое-как, ОК. Поне сподели, къде е бил спора, да прочетем.
Аватар
VeSkoD

Шкода Новак

Гараж: Silver Fabi 1.2 TSI 110 DSG Combi

Обсъждане на Fabia 3

Мнение от VeSkoD »

Здравейте,

Става въпрос за дискове. Процедурата съм я правил и на други мои коли преди доста време. Направих я и тук. Беше ме страх да не счупя някоя щипка на пластмасите, които покриват тунела между седалките, но се справих. Моята кола е с подлакътник и зад него има нещо като поставка за дребни предмети. Там с отвертка извадих дъното на поставката, но не беше достатъчно. Махнах и облицовката на основата на подлакътника. После с ключе 10-ка направих няколко оборота на гайката на държача на въжетата и проблемът си го реших. Вече няма луфт при вдигането на ръчната.

Сега пък имам друго вълнение, което пак включва премахване на пластмасови облицовки. Имам вдлъбнатина в ламарината на задния калник точно над светлините. Подозирам, че някой здраво ме е натиснал там с ръка, тъй като няма драскотини по боята. Пак от опит знам, че ако натисна отвътре на 95% проблемът ще се отстрани без ходене в сервиз. Само че отвътре има голяма пластмасова кора, на която не мога да се ориентирам къде са захващанията. Този уикенд ще се пробвам да ги локализирам и ще споделя снимки. Пожелайте ми успех. Но като цяло много са крехки ламарините на тази кола, натискаш с пръст и потъват :(
2016 Silver Fabi 1.2 TSI 110 DSG Edition
Аватар
Пешо - Щангата

Škoda Racer

Гараж: Ex О1 TDI 4х4

Обсъждане на Fabia 3

Мнение от Пешо - Щангата »

Потърси Dent repair kit - евтини са и вършат работа
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Обсъждане на Fabia 3

Мнение от stefan L »

VeSkoD, пусни снимка, да видим дали моята вендуза ще свърши работа.
Аватар
VeSkoD

Шкода Новак

Гараж: Silver Fabi 1.2 TSI 110 DSG Combi

Обсъждане на Fabia 3

Мнение от VeSkoD »

Здравейте,

Благодаря, доста е на ръб и се съмнявам да става, но нямам опит и ще се радвам да кажете мнение. Ето снимка:

https://drive.google.com/file/d/1Z-oZuR ... sp=sharing
2016 Silver Fabi 1.2 TSI 110 DSG Edition
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Обсъждане на Fabia 3

Мнение от stefan L »

Да, на ръб е...Вендузата ми е 75 мм [smilie=pardon.gif] Все пак, ако искаш да се пробваме, пиши на лично.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Обсъждане на Fabia 3

Мнение от bega4kata »

Защо не се обърнете към ПДР специалист?
GUNTER SERVICE
Изображение
pepi

Škoda Фен²

Гараж: Octavia

Обсъждане на Fabia 3

Мнение от pepi »

VeSkoD написа:Здравейте,

Става въпрос за дискове. Процедурата съм я правил и на други мои коли преди доста време. Направих я и тук. Беше ме страх да не счупя някоя щипка на пластмасите, които покриват тунела между седалките, но се справих. Моята кола е с подлакътник и зад него има нещо като поставка за дребни предмети. Там с отвертка извадих дъното на поставката, но не беше достатъчно. Махнах и облицовката на основата на подлакътника. После с ключе 10-ка направих няколко оборота на гайката на държача на въжетата и проблемът си го реших. Вече няма луфт при вдигането на ръчната.

Сега пък имам друго вълнение, което пак включва премахване на пластмасови облицовки. Имам вдлъбнатина в ламарината на задния калник точно над светлините. Подозирам, че някой здраво ме е натиснал там с ръка, тъй като няма драскотини по боята. Пак от опит знам, че ако натисна отвътре на 95% проблемът ще се отстрани без ходене в сервиз. Само че отвътре има голяма пластмасова кора, на която не мога да се ориентирам къде са захващанията. Този уикенд ще се пробвам да ги локализирам и ще споделя снимки. Пожелайте ми успех. Но като цяло много са крехки ламарините на тази кола, натискаш с пръст и потъват :(
За вдлъбнатината отивай про Цецо от ПДР дент римувъл . Хвалил съм го във форума. Има го и във фейсбук. Страшен е и мисля ще я оправи .
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Обсъждане на Fabia 3

Мнение от Sawyer »

Ако човекът е този, аз също имам няколко много положителни мнения за него. Мои приятели са му били клиенти и доколкото разбирам, работи изключително качествено. Предвид това какви неща е оправял по техните коли, вдлъбнатината ще я изправи без никакъв проблем :)

https://m.facebook.com/ExtremeProDentRepair/
Аватар
Bobeca

Škoda Photo

Гараж: Бял комбиниран уред
Чичо Roomster 1.9 TDI BSW

Обсъждане на Fabia 3

Мнение от Bobeca »

А колко горе-доли излиза премахването на такава вдлъбнатина? Аз имам на едната врата, а не искам да я боядисвам за да не се получи разлика в цвета.
pepi

Škoda Фен²

Гараж: Octavia

Обсъждане на Fabia 3

Мнение от pepi »

Bobeca написа:А колко горе-доли излиза премахването на такава вдлъбнатина? Аз имам на едната врата, а не искам да я боядисвам за да не се получи разлика в цвета.
Отиваш на място и се разбирате. Много зависи от големината, цвета на колата, дали е пребоядисван елементът и тн
Публикувай отговор

Обратно към “Fabia III”