Бял тежък пушек

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
SlipX

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III L&K 2.0 TDI 190 PS DSG 7 4x4
Skoda Fabia III 1.4 TDI DSG

Бял тежък пушек

Мнение от SlipX »

Привет колеги :) от известно време насам, може би втора година понякога колата ми О2 2.0 ТДИ БКД припушва бял пушек при първото по рязко натискане на газта след студен старт. Самия дим стои по тежък и остава на едно място. Това го прави само веднъж, особено ако я запаля постои на едно място и после тръгна и стъпча газта повечко. Интересното е, че не го прави всеки път. Колата не гори грам антифриз, сменям го на две години. Не съм забелязал да гори масло, поне не фрапантно нещо, доливам 500-1000 грама максимум до смяна. Сменял съм два пъти горивния филтър за последната една година. Интересното е че когато пътувам на дълъг път Добрич- София. След това там това не го прави. Започва да го прави при по дълго градско шофиране. Според предишния собственик АГР клапана е изолиран, не съм се ровил и не съм го сменял. Получват се едни маслени пари отпред на него. Като цяло колата върви прекрасно, харчи малко и само това ме дразни с белия дим понякога. Няма катализатор. Ползвам постояно една добавка на Бардал за горивото. Може ли да е от нея нещо? Или просто горивото в Добрич е скапано навсякъде. Наскоро я обслужвах цялата и помолих майстора да я погледне навсякъде, ако има нещо фрапантно да го сменя. Единствено каза, че имало малко масло в кулера, но за кола на тези километри било съвсем нормално. Колата работи равномерно, без притрисания и излишни шумове. При пълното обслужване дори сменихме и фрайлауф-а. Колата е с лек ремап също.
Аватар
Баш Майстора

Ретро Škoda

Гараж: Шкода120L-52hp,
Обратна връзка:

Бял тежък пушек

Мнение от Баш Майстора »

SlipX написа: Единствено каза, че имало малко масло в кулера, но за кола на тези километри било съвсем нормално. Колата е с лек ремап също.
Сам си си отговорил,като че ли.. :) Просто не е първа младост.Закарай да и видят дюзите на стенд,дизел е взе пак..
SlipX написа:.. Колата не гори грам антифриз, сменям го на две години... Не съм забелязал да гори масло.. Като цяло колата върви прекрасно, харчи малко... Колата работи равномерно, без притрисания и излишни шумове.
Що не си караш и не си свиркаш...? ;)
Аватар
SlipX

Škoda Фен²

Бял тежък пушек

Мнение от SlipX »

:) Да по принцип си карам и свиркам, просто отдавна се каня да си задам въпроса тук, след като сам не успях да си реша проблема. Възможно ли е да е не добре изгоряло гориво (богата смес) ? :)
Аватар
Баш Майстора

Ретро Škoda

Гараж: Шкода120L-52hp,
Обратна връзка:

Бял тежък пушек

Мнение от Баш Майстора »

Точно такова е,най-вероятно.Следствие е на занижена компресия или пикаещи дюзи,когато двг е студен.Имаш и ремап,което означава,че е повишено подаването на гориво...Толкоз от мене,като човек с общи познания :)
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Бял тежък пушек

Мнение от bega4kata »

Според мен пък, я кара като пенсионер основно.
Събира масло в колера и като я настъпи го изгаря.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
audiceco

Škoda Фен²

Гараж: Ford S-max 2.2 TDCI 6-tronic 200 h.p.
Обратна връзка:

Бял тежък пушек

Мнение от audiceco »

И аз мисля, че кара като пенсионер :D то и в Добричко няма къде да се кара като младеж с тези трапове....
Изображение
Аватар
SlipX

Škoda Фен²

Бял тежък пушек

Мнение от SlipX »

Общо взето сте прави :) карам като пенсионер, само на магистрала като излизам си поддържам 140 км/ч и то не винаги. И другия проблем както спомена Цецо са ни дупките. Но това е проблем навсякъде не само тук предполагам :)
Аватар
SlipX

Škoda Фен²

Бял тежък пушек

Мнение от SlipX »

Малко развитие по темата. Оставих я в сервиз и ми казаха, че е от турбината пуска масълце и го гори. Дайте мнение къде да я рециклирам или да сложа друга и къде разбира се.
Аватар
Bobeca

Škoda Photo

Гараж: Бял комбиниран уред
Чичо Roomster 1.9 TDI BSW

Бял тежък пушек

Мнение от Bobeca »

От Добрич си и се чудиш къде да дадеш за ремонт турбото... срам. [smilie=punish.gif]

Мисля, че Сами е твоя човек. ;)
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Бял тежък пушек

Мнение от skodko »

GR turbo, град Разлог. Един от най-добрите турбо сервизи в страната за мен. Правят и хибириди. Сами също може да ти я направи.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
SlipX

Škoda Фен²

Бял тежък пушек

Мнение от SlipX »

Малко не му вярвам на този "майстор", понеже имам съмнения, че изобщо не е поглеждал колата... Ще ида на второ мнение. Нещо не ми се вярва да е от турбината, след като колата не харчи масло, а и думите на "майстора" нарочно в кавички го слагам бяха, "ами най-вероятно ще е от турбото". Ще ида на второ мнение, за мен най-логично е да е от някоя дюза или скапано гориво. Колата не го прави всеки път това, последния път заредих от по-скъпото гориво на Еко и умишлено я гледах на всеки светофар в огледалото и на извънградско и на рязко настъпвана и колата не пушеше. Другия фактор е, че я шофирам сега всекидневно извънградско. Поръчах си на Xado добавка за почиставне на дюзите тъкмо да видим дали ще има разлика.
Аватар
SlipX

Škoda Фен²

Бял тежък пушек

Мнение от SlipX »

Малко развитие по темата.
Оказа се, че предишния майстор като ми е сменял ремъци и ролки не ми е направил добра центровка или нещо от сорта. Сменихме и маркучи по турбопътищата, този големия към ЕГР-а и колата няма помен и от пушене.
Аватар
bondo

Škoda Ентусиаст

Гараж: O3 1.4 TSI 2016

Бял тежък пушек

Мнение от bondo »

Центровката е много важна. Паджерото ми преди смърдеше ужасно на сурова нафта. След като ми смениха веригата и направиха центровка,няма и помен от пушеци,смрад и т.н.
hvp800

Škoda Ludicrous

Бял тежък пушек

Мнение от hvp800 »

Колата е ПД и колегата има в предвид синхронизация , а не центровка ( най-вероятно) .
Според мен смяната на маркучите е по-голямата причина за липсата на пушек , но важното е , че колата сега е добре , и шофирането носи радост :)
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
Аватар
SlipX

Škoda Фен²

Бял тежък пушек

Мнение от SlipX »

И малко едит пак :)
В интерес на истината остана пак тоя дим след като започва да загрява колата та докато загрее. Най-вероятно ще излезе турбото, следващата седмица ще го свалим. Та тази тръба която я сменихме от доста дълго време изпускаше. Според майстора, заради нея турбото е правило по големи обороти за да може да надува и да достига своя пик. И от там е започнало да изпуска. Дюзите са в норма, проверихме ги. Сега колата работи по-меко след тази центровка (синхронизация), която написа колегата по нагоре и след смяната на тръбата.
Следващата седмица ще пиша какво е станало с нея :)
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”